0
Heleen Schrijvershof
Achter de schermen bij de fotoshoot van Lex
Fotografie Nabewerking

Zwart wit foto’s maken met Alienskin

Goede zwart wit foto’s maken kun je op heel veel manieren doen. Mijn stelregel is altijd: het moet mooi zijn én ik wil er niet langer mee bezig zijn dan nodig. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn foto’s nabewerk en ze zwart wit maak met behulp van het programma AlienSkin.

Geen tijd of mogelijkheid om de video te kijken? Hieronder vind je de tekst:

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van de Foto challenge. We hebben het de afgelopen twee weken al gehad over zwart wit foto’s. De eerste keer over: wanneer kies je nu voor zwart wit en wanneer vooral niet. En hoe maak je die keuze.

En de vorige keer heb ik je laten zien hoe je heel makkelijk zwart wit foto’s kunt maken in Canva. Online en gratis. Deze week wil ik je graag laten zien hoe ik mijn zwart wit foto’s maak.

Elke keer als ik een fotoshoot ga doen – en ik heb bijvoorbeeld ook op deze manier mijn boek geschreven – volg ik een bepaalde formule.

Die formule heeft vier onderdelen en dat zijn:

1 Doel

2 Stijl

3 Basics

4 Poseren en lichaamstaal.

Op die manier bekijk ik ook mijn zwart wit foto’s en ik ga je dat laten zien door je mee te laten kijken op mijn scherm.  (dit gedeelte is niet zo handig om helemaal uit te schrijven, maar ik zal ze je stapsgewijs laten zien.)

De formule voor deze foto:

Doel: het gezicht van het model zo goed mogelijk uitlichten

Stijl: Clean en simpel

Basics: Ik houd het dus simpel en ga dus niet werken met borders etc

Lichaamstaal: De pose is vrouwelijk en vrij ingetogen. Daar houd ik rekening mee tijdens het nabewerken.

Over Alienskin:

AlienSkin is een Lightroom of Photoshop plugin of een stand alone fotobewerkingsprogramma. Het imiteert de oude filmstijlen. Je hebt bijvoorbeeld Polaroid en Kodak, Tintype. Je kunt hierin niet alleen kiezen voor een simpel filter, maar het is een volledig nabewerkingsprogramma. Je kunt dus echt van alles aanpassen aan je filter.

Een gratis trial van twee weken kun je hier aanvragen.

Workflow

Normaal gesproken begin ik in Photoshop om de foto eerst na te bewerken voor ik ze naar AlienSkin overzet, dat sla ik op dit moment over.

Omdat ik Alienskin al een jaar of twee heb weet ik precies waar ik moet zijn voor mijn stijl. Als dit een nieuw programma is, zou ik er gewoon even lekker voor gaan zitten en kijken wat er allemaal mogelijk is.

Meer weten?

Wil je nu eindelijk je camera eens onder controle krijgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Hier heb ik al mijn tips op een rijtje gezet.

Wil je gelijk aan de slag of meer weten? Hieronder vind je een boek vol tips voor als je begint met fotograferen, een poster om je camera instellingen in één oogopslag op terug te zien, een online en persoonlijke workshop en natuurlijk kun je me alles vragen over jouw fotoshoot.

 • Persoonlijke fotografie workshop

  Persoonlijke fotografie workshop

   175,00
  In winkelmand
 • Foto's een tropische sfeer meegeven zo doe je dat

  Fotoshoot

   150,00
  In winkelmand
 • Fotograferen met je spiegelreflex camera voor beginners © Heleen Schrijvershof Fotografie

  Digitaal Boek │ Fotograferen met je spiegelreflex camera voor beginners

   9,99
  In winkelmand

0 Shares

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply