0
Heleen Schrijvershof
Fotografie

Win Fotografie voor niet nerds

Stel je voor dat je op je website echt kon overbrengen hoe cool je eigenlijk bent. Hoe goed jouw smaak is en hoe jij de wereld ziet…

Heel veel bloggers en ondernemers die ik ken, zijn gewoon hele coole mensen met toffe ideeën. Ze hebben echt iets te melden en doen dingen waarvan ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hier kennis mee kunnen maken.

Toch komt het gewoon niet over op hun website. Als je heel goed kijkt zie je de potentie, maar het is er gewoon nog niet. En als jij zo’n ondernemer bent met veel smaak dan weet je dat ook van jezelf, je ziet het het beste van iedereen.

Vandaag kun je Fotografie voor niet nerds winnen en daarmee ga je leren hoe je goede foto’s gaat maken. Op een manier die niet saai is en zonder allerlei overbodige termen en cijfertjes. Je hebt wel meer te doen, toch?

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is hieronder in de comments deze vraag te beantwoorden:

Wat zou je willen leren of verbeteren als het gaat om goede foto’s voor je website?

P.s: Onder deze blogpost kun je een gratis sneak peek downloaden van het boek, ook als je niet wint.

Wat een super boek heb je geschreven, hier heb je wat aan!
Heel hartelijke dank, had weleens een cursus gedaan maar dit heeft ze zeker opgefrist en weer zin in het fotograferen gegeven! Ik heb weer zin om te gaan stoeien met me camera, nou ja stoeien het wordt bij een romantische date door dit boek, alles gaat weer vanzelf! – Ada Ouden.

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Tessa
  31 mei 2016 at 18:59

  Wat en ontzettend leuke winactie. Fotografie altijd al heel interessant gevonden en wat ik zou willen leren is om aantrekkelijker foto’s te maken voor mijn blog.

 • Reply
  sanne
  31 mei 2016 at 19:14

  Ik lees je blog regelmatig maar soms heb ik even geen tijd om te reageren. Ik zou meer willen weten over de manuel functie. Ik gebruik soms nog al eens de auto en met soms bedoel ik gewoon te veel. Die tips zouden zeker van pas komen. 🙂

 • Reply
  Marleen Zoë
  31 mei 2016 at 19:42

  Hi! Ik doe heel graag mee met deze gave win actie. Ik zou graag willen leren om in elke situatie qua licht toch hele mooie foto’s te maken. (sochtends, smiddags, savonds etc etc). Hoe ik van hele aanwezige licht gebruik kan maken. Wanneer gebruik ik lampen/flitsers (naast snachts)? Als het licht het niet toestaat of is het altijd mogelijk om met natuurlijk licht te spelen. Ik leer graag van anderen en jij leek me wel iemand van wie ik kan leren.

  MZ

 • Reply
  Lisa brigitte
  31 mei 2016 at 20:06

  Ik wilde even zeggen dat ik ontzettend veel heb gehad aan je blog, oefening baart kunst haha. Toch zijn er nog een hoop dingen die ik graag zou willen weten zoals hoe je nou het beste foto’s kan bewerken en wat de beste diafragma standen zijn.

 • Reply
  Leonie
  31 mei 2016 at 20:16

  Ik zou dit boek heel graag winnen! Ik heb sinds december weer een camera en ik ken het technische deel, maar het lukt me niet om het in de praktijk te brengen. Voor mijn blog maak ik regelmatig foto’s, maar dat is vaak bij slecht licht. Dan zijn mijn foto’s lelijk of de sfeer ontbreekt. Dus ik wil leren hoe ik mijn basiskennis van diafragma e.d. toepas tijdens het maken van de foto’s zodat ik mooie foto’s kan delen.

 • Reply
  Kim
  1 juni 2016 at 05:25

  Het lijkt me zo leuk om les te krijgen van jou! Ik zou graag willen leren hoe ik een pakkende header foto maak voor AlleenPuur. Vind dat zo lastig!

 • Reply
  Marianne
  1 juni 2016 at 07:39

  Belichting en witbalans is hier nog steeds heel lastig om goed te krijgen,de AE-L / AF-L knop worstel ik ook nog behoorlijk mee.
  Veel oefenen en lezen via de pc helpt al stukken maar toch lukt het vaak dan nog niet goed mede omdat ik het niet nog even kan opzoeken als ik aan het schieten ben hoe het ook alweer zat.

  • Reply
   Heleen
   15 juni 2016 at 20:09

   Hey Marianne, bedankt voor je reactie! Zou jij mij misschien een mailtje willen sturen? Dan kan ik je fatsoenlijk bedanken voor het meedoen aan deze winactie. 🙂

 • Reply
  Xaviera
  1 juni 2016 at 12:17

  Wat een leuke winactie, ik doe graag mee! Ik ben normaal een stille lezer maar dit is een mooi moment om je gelijk te laten weten dat ik al heel veel heb geleerd van je website, dankjewel!

  Ik wil leren om een gevoel over te kunnen brengen met mijn foto’s, ik kijk zelf ook graag naar foto’s die een verhaal vertellen. Mooie sfeerfoto’s kunnen maken lijkt me geweldig om te doen, zeker nu ik bezig ben om een blog op te zetten! Verder worstel ik nog weleens met de sluitertijd en lichtinval, ook daar wil ik graag meer over leren.

  • Reply
   Heleen
   15 juni 2016 at 20:09

   Hey Xaviera, bedankt voor je reactie! Zou jij mij misschien ook een mailtje willen sturen? Dan kan ik je bedanken voor het meedoen aan deze winactie. ?

 • Reply
  Tamara TS
  2 juni 2016 at 21:51

  Wat een geweldig toffe winactie! Ik heb pas van vorige week een camera, dus ik moet nog ontzettend veel leren. Ik ben wel een nerd, maar van foto’s maken kan ik nog niet veel. Ik zou graag leren hoe ik licht in mijn voordeel kan gebruiken.

 • Reply
  Nadeche
  9 juni 2016 at 09:56

  Hoihoi,

  Ik zou graag willen leren hoe je het best met licht kan werken bij zowel portretten als productfoto’s. Dit blijf ik lastig vinden en oefening baart kunst, maar ik kom er gewoon niet uit. Ik lees je blog heel vaak en heb je in het verleden weleens benoemd in een artikel over leerzame bloggers. Ga zo door!

  Liefs,
  Nadeche

 • Reply
  Afina
  11 juni 2016 at 19:36

  Wat een leuke winactie, Heleen! Ben heel nieuwsgierig naar het boek geworden. Technische informatie over het maken van goede foto’s is natuurlijk op veel plaatsen te vinden, maar vaak zo theoretisch geschreven. Ik verwacht in je boek praktische en helder geschreven tips te vinden over een juiste witbalans, sluitertijd, belichting etc. Hierdoor hoop ik een eigen, consequente stijl van fotograferen in de vingers te krijgen – wel zo handig voor mijn blog 😉 Dat een mooie foto niet een kwestie is van goed geluk of uren nabewerking maar het toepassen van de juiste instellingen.

 • Reply
  Lies
  11 juni 2016 at 20:44

  Ik zou het vooral leuk vinden om te leren vanuit welke verschillende hoeken je net foto’s best kan trekken. Vooral voor outfitfoto’s lijkt me dit interessant. Het is vaak allerlei posities uitproberen, en met productfoto’s ben ik daar vaak tevreden mee maar bij portret- en lichaafoto’s dan weer wat minder.

 • Reply
  Joëlle
  13 juni 2016 at 19:24

  Tof ik volg je al een tijdje en ik vind je cool! Ik zit al een tijd te denken om een echte mooie camera aan te schaffen en me wat meer te gaan verdiepen in de fotografie! Vind het super leuk lekker met styling, food en fotos bezig te zijn ben zo uren zoet. Een eigen website heb ik (nog) niet maar plaats best veel op mijn instagram. Ik ben vooral dus heel erg benieuwd naar je boek en weet zeker dat ik er veel van opsteek! Ik blijf je zeker volgen! 🙂

 • Leave a Reply