0
Heleen Schrijvershof
Basics Fotografie Ideeën

Je eigen fotografie stijl ontdekken

Scheuren in een magazine: het is één van mijn meest favoriete bezigheden. Naast Pinterest borden maken uiteraard. In de foto challenge van vandaag gaan we kijken hoe je dit kunt toepassen om je eigen stijl te ontdekken.

P.s: vergeet jouw Pinterest bord niet achter te laten in de comments…

Lees je liever?

Wat ontzettend leuk dat je weer kijkt naar deze vierde aflevering van de foto challenge. Als dit de eerste keer is dat je een video van mij kijkt: ik ben Heleen Schrijvershof en op mijn website heleenschrijvershof.nl vind je meer info over de foto challenge of andere leuke artikelen die met foto en video voor je website te maken hebben.

We beginnen met deze foto challenge heel erg basic. Dus als je nog helemaal niks weet of je bent nog niet waar je wilt zijn met fotografie dan is dit een heel goed begin. Wil je de vorige video’s terugkijken dan kan dat natuurlijk ook. Vandaag hebben we het over je eigen stijl ontdekken.

Twee dingen over stijl: het is een ontwikkeling. Dat wil zeggen dat het ook wel wat tijd kan kosten. Het is niet erg als je soms even niet weet waar je staat. En inspiratie opdoen om je eigen stijl te ontwikkelen is natuurlijk niet hetzelfde als direct kopiëren.

Wat je vandaag gaat doen is: inspiratie opdoen in magazines. Zelf heb ik vijf van deze mappen met alleen maar scheursels. Dat ga jij dus ook doen. Je gaat scheuren in jouw favoriete magazine en het maakt natuurlijk wat voor soort magazine dat moet zijn, dat heeft natuurlijk heel erg te maken met de branche waarin je werkt.

Je gaat 5 tot 10 knipsels uitzoeken, helemaal op je eigen gevoel. Je gaat hier nog geen conclusies aan verbinden. Het enige dat je gaat doen is scheuren of pinnen of Pinterest wat jij mooi vindt. Zie mijn inspiratie hier.

Je gaat daar een bepaalde lijn in proberen te ontdekken. Je gaat per foto kijken. Bijvoorbeeld deze:

Wat vind ik hier zo mooi aan? Houd ik van groepen? Houd ik van de warmte?

En als je bijvoorbeeld naar deze foto kijkt:

zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je de connectie heel erg mooi vindt, dat je daar heel erg van houdt.

En als je bijvoorbeeld een foto zoals deze tegenkomt:

die door een heel groot blad is gemaakt, met een grote naam en een grote studio en als dat iets is wat jij heel erg mooi vindt, hoef je niet gelijk bang te zijn dat het daardoor niet relevant is. Je gaat gewoon kijken: hoe ga ik deze sfeer overbrengen? Het kan ook zijn dat je kijkt naar kleurgebruik, veel contrast, het soort persoon en ook een verhaallijn.

Dus: de challenge van deze week is: inspiratie opdoen. Dat kun je op verschillende manieren doen, maar zorg ervoor dat je het compact  houdt en dat je niet met 200 pins uitkomt. Dat je echt gaat kijken: wat vind ik nu echt heel erg mooi? En volgende week gaan we daar conclusies aan verbinden…

Ik hoop je terug te zien volgende week en voor nu heel veel succes met de challenge.

Laat in de comments hieronder jouw Pinterest board achter en laat me jouw inspiratie zien.

Wil je geen challenge meer missen én wil je echt je eigen camera handleiding samen stellen? Hieronder kun je aangeven dat je wel in bent voor een reminder en gratis printables + je krijgt direct een gratis sneak peek van m’n boek Fotografie voor niet nerds in je mailbox.

 

 

0 Shares

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Maris
  9 maart 2016 at 12:58

  Leuk idee! Ik doe dit nu al vaak met kooktijdschriften. Ik maak er dan alleen wel een foto van, want scheuren vind ik dan weer zonde :’) (Een pinterest bord ervan heb ik nog niet)

  • Reply
   Heleen
   9 maart 2016 at 19:33

   Hey Maris, leuk dat je een berichtje achterlaat! Dat kan inderdaad ook prima. Nu ben ik wel weer gelijk benieuwd: maak je die recepten dan ook echt of is het meer inspiratie? Als foodblogger ga je Pinterest wel heel leuk vinden hoor! 🙂

 • Reply
  Leonie
  12 maart 2016 at 18:31

  Ik ben ook iemand die het zonde vind om te scheuren in tijdschriften :’) Laatst zat ik toevallig nog te denken dat ik pinterest daar misschien wel voor kon gebruiken, dus dat ga ik dan maar doen nu!

  • Reply
   Heleen
   12 maart 2016 at 18:58

   Hey Leonie, ja! Pinterest is daar geweldig voor. Je kunt vaak ook gewoon de shoots van de tijdschriften opzoeken. Meestal staan die er ook gewoon tussen. Persoonlijk houd ik ook veel van echt papier én ik moet de tijdschriften wel weggooien, anders kan ik daar wel een complete inkoopkast voor bouwen 🙂

  Leave a Reply