0
Heleen Schrijvershof
Achter de schermen Basics Fotografie

Achter de schermen bij een fotoshoot in een tuincentrum

Vandaag zag ik een man op straat bijna omwaaien. Letterlijk. Maar hij stond gewoon weer op, trok zijn jasje recht en liep verder.
Dat is ook een beetje wat m’n model Eva-Maria en ik vorige week hebben gedaan. We hadden een toffe, lichte fotoshoot gepland en toen miezerde het de hele ochtend.

Wat doe je dan? In afzeggen hadden we allebei geen zin. In mijn geval bel je dan met het mooiste hotel van de Hoeksche Waard of ga je naar de Intratuin. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je een fotoshoot kunt doen in een ruimte die daar helemaal niet voor is gemaakt.

Waarom ik heb gekozen voor de locatie

Voor deze shoot hadden we een vrouwelijke sfeer voor ogen en vooral veel portret. Omdat de Intratuin in feite één grote kas is komt daar logischerwijs superveel licht binnen. Een ideale plek om te shooten dus!

Niet alles hoeft perfect te zijn

Een tuincentrum is natuurlijk helemaal niet ingericht voor een shoot, maar als je goed kijkt kun je er prima terecht. Ik zoek niet naar gigantische muren die helemaal perfect zijn. Een zwart magazijnschot was perfect en een veel kleiner wit stuk karton hebben we ook gewoon gebruikt als achtergrond.

Als je gebruik maakt van een groter diafragma zoals f1.8 maak je een groot gedeelte van de omgeving onscherp. Dat is normaal gesproken ook al mooi, maar nu zorgt het er ook nog voor dat je afleidende zaken minder opvallend maakt.

13 Shares

You Might Also Like...

21 Comments

 • Reply
  Jan Groot
  2 maart 2017 at 20:00

  Ja leuk! Ook ik maak voor een buitenshoot een afspraak met een tuincentrum in de buurt voor een “back-up lokatie”.
  In mijn geval tuincentrum “Overvecht” in Hoorn, door het vele glas een uitstekende daglichtlokatie.
  Ik heb er alleen geen gebruik van hoeven te maken.

  • Reply
   Heleen
   2 maart 2017 at 20:01

   Leuk om te horen! Het werkt vaak prima inderdaad. Ik bel gewoon altijd even voor toestemming en het enige dat er van mij verwacht wordt is dat ik niets kapot maak. Dat is tot nu toe altijd prima gelukt haha

 • Reply
  Sofie Katelijne
  9 maart 2017 at 08:27

  Haha wat een originele locatie! Inderdaad perfect door de lichtinval 🙂

  • Reply
   Heleen
   9 maart 2017 at 09:00

   Ja! Soms wordt je juist creatiever door lastige omstandigheden 🙂

 • Reply
  Kjell
  9 maart 2017 at 08:38

  Leuke blog, ik heb al heel wat shoots gehad maar nog nooit in een tuincentrum haha..

  • Reply
   Heleen
   9 maart 2017 at 09:00

   Thanks! Ik doe het ook niet dagelijks haha. Maar het werkt prima 🙂

 • Reply
  Anouck Plume
  9 maart 2017 at 08:58

  haha suuuper slim om het in een tuincentrum te doen! Nu ik er zo over nadenk is daar perfect licht.
  Kregen jullie geen commentaar van de medewerkers?

  • Reply
   Heleen
   9 maart 2017 at 09:02

   Precies! Ik vraag altijd toestemming van tevoren (heb even gebeld) ook al heb ik hier weleens eerder geshoot. Het enige dat ik hoorde is: als je maar niets kapot maakt 🙂 En ik ben op een rustige dag gegaan, zodat ik niet in de weg liep. Dat is ook gelijk een stuk rustiger voor m’n model.

   • Reply
    Anouck Plume
    9 maart 2017 at 09:04

    Oh wat fijn! Dit ga ik echt onthouden voor als ik zelf ooit in locatie-nood ben haha 🙂

 • Reply
  Denise
  9 maart 2017 at 08:59

  Ik heb wel eens dat op een pers- of blogreis het weer tegenvalt terwijl je wel met mooi beeld terug moet komen. Dat is altijd zo balen. Meestal lukt het toch nog wel iets aardigs te maken, maar soms is het echt gewoon pech. Een bestemming komt dan heel anders over.

  • Reply
   Heleen
   9 maart 2017 at 09:03

   Kan ik me heel goed voorstellen inderdaad. Focus je dan ook iets meer op details? Dat is wat ik zou doen 🙂

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  9 maart 2017 at 10:13

  Wauw wat een mooie foto’s zijn het geworden! Je kunt aan de foto’s echt niet zien dat ze in een tuincentrum zijn gemaakt.

  • Reply
   Heleen
   9 maart 2017 at 11:11

   Thanks!!

 • Reply
  Marieke
  9 maart 2017 at 15:07

  Origineel, in een tuincentrum! Prachtige foto’s hoor! Super!

  • Reply
   Heleen
   10 maart 2017 at 08:30

   Thanks Marieke!

 • Reply
  Maike
  9 maart 2017 at 21:15

  Wat een leuke blog! Coole call to action, super! Mooie pagina heb je en een heerlijk fris logo, helemaal vrolijk word ik ervan!

  • Reply
   Heleen
   10 maart 2017 at 08:36

   Dankje! Leuk om te horen 🙂 Toffe blog heb je zelf ook hoor, ik ga ‘m er zeker vaker bijpakken

 • Reply
  Grace
  9 maart 2017 at 21:46

  Whaa wat super gaaf om zo’n shoot te doen in de Intratuin. Ga ik ook eens proberen. Ben zelf heel wat aan het oefenen ook met de spiegelreflex, dus de volgende regenachtige dag ga ik gewoon eens naar het tuincentrum. Slim.

  • Reply
   Heleen
   10 maart 2017 at 08:37

   Ja, tof hé? Het was ook heel leuk omdat ik er bijvoorbeeld gisteren weer even kwam en alles weer anders stond, dus je wordt elke keer verrast. Heel veel succes. En als je hulp nodig hebt of tips wilt: je weet me nu te vinden 😉

 • Reply
  tuinblogger
  22 augustus 2019 at 09:24

  Geweldig artikel.

 • Leave a Reply