0
Heleen Schrijvershof
Achter de schermen Basics Fotografie Instellingen Licht

Mooie foto’s maken zonder gedoe

Situatie

Een bewolkte dag

Locatie

Binnen, in een kleine kamer waar het licht van één kant komt via een groot raam.

Instellingen

ISO 400│ f1.4 | 1/800 | 50 mm lens

Tips

 • Persoonlijk vind ik het altijd heel mooi om simpele portretten met een laag diafragmagetal te maken. In dit geval dus f1.4. Je ziet dat de onderste punten van het haar ook al niet meer helemaal scherp zijn en dat komt dus door dat hele lage diafragmagetal.
 • Deze foto heb ik al een paar jaar geleden gemaakt en ik krijg gelijk weer zin om fotoshoots te doen op basis van één kleur(tint) Ik probeer bij elke shoot van tevoren een persoonlijke uitdaging te vinden en een thema zoals in één kleurstelling shooten helpt daar heel erg bij.

Meer weten?

Wil je nu eindelijk je camera eens onder controle krijgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Hier heb ik al mijn tips op een rijtje gezet.

Wil je gelijk aan de slag of meer weten? Hieronder vind je een boek vol tips voor als je begint met fotograferen, een poster om je camera instellingen in één oogopslag op terug te zien, een online en persoonlijke workshop en natuurlijk kun je me alles vragen over jouw fotoshoot.

419 Shares

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Tania
  23 september 2018 at 16:01

  Sinds ik mijn Iphone 7 heb maak ik bijna nooit meer foto’s met mijn gewoon toestel. Zou er weer meer mee bezig moeten zijn

 • Reply
  Leslie
  25 september 2018 at 12:20

  Mooie foto. Zelf ben ik geen held in het maken van foto’s en vind het altijd bijzonder wanneer anderen er echt kunstwerken van kunnen maken.

 • Leave a Reply