0
Heleen Schrijvershof
Fotografie Ideeën Poseren Voor fotografen

Hoe haal je je Valentijn over om samen foto’s te (laten) maken? Ik heb 3 tips voor je…

Ken je die mannen? Die mannen die het zelf echt helemaal geen probleem vinden om voor de camera te staan? Die ‘prima schatje’ een heel normaal antwoord vinden op de vraag: zullen we samen even een paar toffe foto’s maken? Of dingen zeggen als: natuurlijk, boek die loveshoot maar.

Ik vermoed dat ze bestaan (want ik zie ze af en toe op Instagram voorbij komen)

Maar in mijn leven zie ik ze bar weinig voorbij komen.

Natuurlijk, even een snelle selfie is vaak het probleem niet, maar als je echt toffe foto’s van jullie samen wil maken is het vaak wat lastiger om ‘m over te halen.

Vandaag geef ik je drie tips om het jezelf en hem zo makkelijk mogelijk te maken. Of je nu zelf foto’s gaat maken in je achtertuin of voor als je een loveshoot boekt bij een fotograaf.

Werk zo snel mogelijk

Als ik een fotoshoot met een man heb, weet ik van tevoren dat ze eerder verveeld zijn dan vrouwen. Meestal komt dit gewoon simpelweg omdat vrouwen het proces van de fotoshoot heel erg leuk vinden. Mannen zijn meer gericht op het eindresultaat.

En wat hen betreft hoef je voor een paar goeie foto’s geen uren uit te trekken.

Robin-31

Dus: bereid je fotoshoot voor.

Kijk van tevoren op Pinterest en dan vooral naar: een sfeer die bij jullie past en poses die daar mooi bij zouden staan. Heb je een fotoshoot geboekt dan zal de fotograaf je daar ook bij helpen.

Maak een moodboard van wat je wilt en houd het bij ongeveer 10 voorbeelden. Je hebt echt geen tijd om meer concepten uit te werken. En trouwens: wat moet je met 1000 foto’s? Je kunt veel beter mikken op 5 echt goede.

Kijk naar welke outfits goed zouden passen bij jouw sfeer en leg die van jou en hem naast elkaar om te zien of ze ook echt goed elkaar passen.

Doe iets wat bij jullie past

In mijn ervaring vind een man het niet perse vervelend om op de foto te gaan. Het is meer het idee van ‘verplicht lachen naar de camera’ waar hij een hekel aan heeft. Of hij heeft geen zin in een fotograaf die allemaal dingen van ‘m vraagt die hij normaal gesproken ook niet doet.

Hoe leuk al die super gestylde fotoshoots er ook uitzien: het werkt veel beter als je een sfeer, locatie en kleding uitzoekt die echt bij jullie past. Ga dus na of hij jouw moodboard ziet zitten. Wat doen jullie in je vrije tijd? Zit je elk weekend op een terrasje of het liefst thuis op de bank? Waarom zou je dat soort dingen niet terug laten komen in je foto’s?

Lex (49)

Een goeie fotograaf vraagt ook altijd naar dit soort dingen, dus wees niet bang dat je alleen leuke foto’s kunt maken in een open veld op een roze met blauw picknickkleed.

Ga je zelf foto’s maken? Zoek dan één of twee locaties waar jullie allebei blij mee zijn.

Wood and wool 4_zpshskd9l9y

Laat ‘m er zo goed mogelijk uitzien

De mannen in mijn omgeving houden dan misschien niet van fotoshoots, maar er goed uitzien willen ze eigenlijk allemaal wel.

In deze blogpost lees je alles over hoe je mannen het beste kunt poseren (op een relaxte) manier.

Bonustip: wat voor soort type jongen is je Valentijn?

Is ‘ie meer een Eddie Redmayne, een Charlie Hunnam of een Daniel Craig? Kijk voor inspiratie naar hoe deze mannen er op foto’s goed uitzien en haal hier inspiratie uit

Extra bonustip:

Zwart-wit. Bijna alle mannen komen mooi uit in zwart-wit. In tegenstelling tot vrouwen kunnen mannen wel wat extra contrast in hun gezicht hebben. Houd hier rekening mee. Laat ‘m wat toffe simpele zwart-wit foto’s zien van een man die hij tof vindt en misschien krijgt ‘ie nog wel zin in een fotoshoot.

Misschien – ik geef natuurlijk geen garanties.

Lex (22)

Meer weten?

Wil je nu eindelijk je camera eens onder controle krijgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Hier heb ik al mijn tips op een rijtje gezet.

Wil je gelijk aan de slag of meer weten? Hieronder vind je een boek vol tips voor als je begint met fotograferen, een poster om je camera instellingen in één oogopslag op terug te zien, een online en persoonlijke workshop en natuurlijk kun je me alles vragen over jouw fotoshoot.

 

5 Shares

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Quirina
  14 februari 2018 at 12:12

  Mannen komen inderdaad vaak mooi over in een zwart/wit foto

 • Reply
  Tania
  14 februari 2018 at 17:41

  Samen hebben we nog geen fotoshoot gedaan maar wel met de hele familie vorig jaar naar aanleiding van de 80 ste verjaardag van mijn opa

 • Reply
  Bianca Schrijft
  14 februari 2018 at 17:58

  Zelf zie ik liever al mijn eigen foto’s in het zwart wit. Ik vind dit sowieso vaak de mooiste foto’s, als het om privé foto’s gaat.

 • Reply
  nicole
  15 februari 2018 at 09:13

  Ik ga eigenlijk nooit op de foto met mijn man! Je zet me wel aan het denken eigenlijk….

 • Reply
  Susan
  15 februari 2018 at 19:32

  Handig wel! Wij doen begin maart een shoot met ukkie… heeft me ook wel wat gekost om man over te halen, haha…

 • Leave a Reply