0
Heleen Schrijvershof
Fotoshoot Heleen Schrijvershof
Fotografie Ideeën

Een manier om je fotoshoot minder spannend te maken.

Als je naar de supermarkt gaat voor je ultragezonde açaí bowl, of juist voor je flesje rosé is het vrij simpel waar je mee thuis komt: açaí bessen of een flesje roze limonade met alcohol. En waarschijnlijk nog een paar dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.
Maar als je een fotoshoot boekt is het veel onduidelijker: je krijgt foto’s. Maar welke dan precies? Waar kun je ermee? Wat heb je eraan? Wat is het eindresultaat?

Een fotoshoot is al spannend genoeg: is die Heleen eigenlijk wel leuk? Welke kleding neem ik mee? Ben ik wel fotogeniek? Voel ik me zo meteen wel op m’n gemak? Welk weer geven ze eigenlijk op?
Het laatste wat je dan wilt is onduidelijk over het eindresultaat.
Een losse fashion fotoshoot is hartstikke leuk (wees gerust, dat kan ook nog steeds) maar als je foto’s wilt maken voor je website heb je een doel: meer bezoekers, meer toffe samenwerkingen of meer klanten.
Daarom vind je vanaf deze week onder ‘fotoshoots’ een heel duidelijk beeld van waar je nu precies mee thuis komt na een fotoshoot.

  • Profielfoto’s: voor als je er achter bent gekomen dat de foto op je favoriete vakantiebestemming staat toch niet zo mooi bij de rest van je blog past. Hoe mooi je er ook op staat.
  • Header: voor als je ‘before the fold’ in één oog opslag wilt laten zien wat je doet.
  • Outfitfoto’s: voor als je eindeloos geduldige ‘Instagram husband’ opeens dingen gaat zeggen als: ik ga alleen nog maar met je naar Parijs als je beloofd dat ik ook foto’s van de Eiffeltoren mag maken waar jij niet op staat.
  • Product foto’s: zodat je klanten precies kunnen zien hoe fantastisch jouw producten zijn
  • Lifestyle foto’s: voor die momenten dat alleen een productfoto niet genoeg is
  • Achter de schermen foto’s: voor als je wilt laten zien hoeveel liefde er in jouw product of dienst zit
  • Sidebar blokjes: voor als je je favoriete artikelen niet wilt laten verstoffen
  • Jij aan het werk: zodat je lezers direct zien wat ze van jou kunnen verwachten
  • Instagram content: voor als je op maandagochtend om stipt 9.00 iets wilt plaatsen dat bij jouw blog past, maar er veel te laat achter komt dat je helemaal niks hebt wat past.

Je kunt dus zelf kiezen wat jij nodig hebt en wat bij jou past.
Heb je vragen? Stel ze me gerust.
En wil je meer weten over hoe een fotoshoot er uitziet als je eenmaal hebt geboekt? Kijk dan even hier

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply