0
Heleen Schrijvershof
Achter de schermen Fotografie

Foto’s maken op een heel lelijke locatie │ Net voor een toiletdeur

Je hebt lelijke locaties en lelijke locaties. Deze keer gingen voor de uitdaging: mooie foto’s maken voor een toiletdeur. Jawel, je leest het goed. Mooie foto’s voor een toiletdeur. Vandaag laat ik je zien hoe je dat doet.

Situatie

Deze foto is gemaakt voor een toiletdeur in een klein donker gangetje. (zo glamorous)

Instellingen

ISO 160| f1.8 | 1/100 | 35 mm lens

Tips

 • Soms ben ik op de mooiste locaties, soms zie ik een toiletdeur die een mooie kleur heeft. Je kunt echt op allerlei locaties foto’s maken zolang je de locatie maar inzet voor de sfeer die jij wilt neerzetten.
 • Ik koos deze locatie omdat het past bij de kleur van de trui. Kleuren doen heel veel voor de sfeer en soms moet je daar even goed voor rondkijken op een minder mooie locatie.
 • Deze deur was natuurlijk niet heel breed, dus dat beperkt je wel in hoeveel ruimte je hebt. Mijn favoriete 35 mm lens was hier perfect voor: ik hoef niet vlak voor het gezicht van m’n model te staan. Daarnaast werkt deze lens ook fijn voor als je wel wat meer op de achtergrond wilt hebben.
 • Er was linksboven van het model (rechts voor ons) een klein raampje waardoor het licht indirect binnenkwam. Doordat de shoot in een kas plaatsvond – en het toilet dus in de kas stond- kwam er prachtig gefilterd licht binnen. 

Take-away

Laat je dus niet tegenhouden door een minder glamorous locatie als die iets heeft zoals prachtig licht of een mooie achtergrondkleur.

Meer weten?

Wil je nu eindelijk je camera eens onder controle krijgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Hier heb ik al mijn tips op een rijtje gezet.

Wil je gelijk aan de slag of meer weten? Hieronder vind je een boek vol tips voor als je begint met fotograferen, een poster om je camera instellingen in één oogopslag op terug te zien, een online en persoonlijke workshop en natuurlijk kun je me alles vragen over jouw fotoshoot.

 

0 Shares

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Rachel
  19 juni 2018 at 15:58

  Wat een prachtige foto is het geworden! ik wil mezelf ook steeds meer gaan focussen op dit soort foto’s

  • Reply
   Heleen
   23 juni 2018 at 17:29

   Dankjewel! Ja, is zo leuk om te doen! Als je nog vragen hebt weet je me te vinden 🙂

  Leave a Reply