0
Heleen Schrijvershof
Basics Fotografie Instellingen Licht

Wat hebben diafragma en licht met elkaar te maken?

Als je van die mooie foto’s wilt maken met een onscherpe achtergrond, dan heb je daar je diafragma voor nodig. Maar… je diafragma zorgt ook voor meer of minder licht in je camera. In de foto challenge van vandaag zie je hoe je diafragma de hoeveelheid licht beïnvloed.

In de blogpost van vorige week over je ISO waarde vind je de belichtingsdriehoek en een overzicht van wat een goede instelling is voor welke weer/lichttype.

Meer weten?

Wil je nu eindelijk je camera eens onder controle krijgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Hier heb ik al mijn tips op een rijtje gezet.

En hier vind je mijn boek dat ik speciaal heb geschreven voor mensen die willen weten hoe het echt zin zonder te worden bedolven onder termen die je niet nodig hebt en veel te veel theorie.

Weet je al wat meer over je instellingen maar krijg wil je de belangrijkste info op één poster voor aan je muur of in je tas? Kijk dan eens naar mijn posters waarmee je in één oogopslag de juiste camera instellingen ziet staan voor elke situatie.

Poster camera instellingen (2)

 

119 Shares

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jenny - ikreis.net
  1 april 2016 at 06:10

  Duidelijke video voor dummies! Leuk gedaan.

 • Reply
  Petra
  29 april 2016 at 08:21

  Test het zelf of probeer het zelf uit 😉 Wel heel handig dit! Zal ook een vriend die net is gestart met cursus hierop attenderen.

  • Reply
   Heleen
   5 mei 2016 at 20:38

   Haha, dat soort foutjes zul je bij mij wel vaker tegenkomen (iets met snel praten en enthousiasme) Heel graag en alvast bedankt!

 • Reply
  Lizzie
  23 september 2018 at 18:41

  Ik heb een spiegelreflex en vind het best wel ingewikkeld allemaal. Fijn dat jij uitleg geeft!

 • Leave a Reply