0
Heleen Schrijvershof
Compositie Fotografie Ideeën

Close-up, medium & wide: hoe zet je ze in voor betere foto’s?

Zit m’n kaartje echt in m’n camera? Heeft m’n accu vannacht goed opgeladen? Zal ik het voor de zekerheid nog een keer checken? Staat m’n ISO waarde niet nog op die 1600 van die donkere dag de afgelopen week? Is het bewolkt buiten of schijnt de zon super fel?

Er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden als je foto’s gaat maken en vandaag ga ik nog iets aan het lijstje toevoegen. Maar dan iets dat leuk is en waar je foto’s echt beter van worden. Want als je dan toch al zoveel moeite doet, wil je natuurlijk wel resultaat zien.

 

 

2 Shares

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Deisy
  2 augustus 2016 at 10:58

  Aaah wauw! Ik heb net jouw blog ontdekt en wat heb jij een inspirerende blog zeg (en wat ben je een leuk persoon om naar te kijken en te luisteren). Fotograferen is zeker nog wel iets dat ik graag zou willen verbeteren en denk dat met alle informatie die jij deelt dit zeker moet gaan lekker. Ik ga je dus even lekker volgen en je blog uitpluizen <3

  • Reply
   Heleen
   2 augustus 2016 at 20:30

   Dankjewel Deisy! Leuk om te horen 😀 Je kunt wel even vooruit inderdaad haha. Mooie blog heb je zelf!

 • Reply
  Rosie - Lifebyrosie.nl
  15 januari 2018 at 09:28

  Super leuke video weer :D! Ik heb een tijdje terug een cursus fotografie gehad en hier werd ook veel over gepraat. Heeft me echt verder geholpen!

  • Reply
   Heleen
   15 januari 2018 at 19:23

   Fijn! Dit soort dingen helpen echt én zijn heel makkelijk toe te passen.

 • Reply
  Anja
  15 januari 2018 at 09:33

  Dank je wel, weer hele handige tips waar ik zeker iets mee kan (zowel voor mijn blog als voor mijn dochter waar ik geregeld foto’s van moet/mag maken)

  • Reply
   Heleen
   15 januari 2018 at 19:23

   Yes! Goed om te horen 🙂

 • Reply
  Adine @ LekkerLevenMetminder.nl
  15 januari 2018 at 13:50

  Mooie video! En heel herkenbaar; vaak heb ik heel veel verschillende foto’s van één iets, terwijl ze dan achteraf zo’n beetje allemaal hetzelfde lijken. Zonde natuurlijk, want niet elke situatie is ook weer opnieuw te creëren.

 • Reply
  Laura | I scream beauty
  15 januari 2018 at 15:53

  Handig filmpje!! Daar zullen heel veel mensen wat aan hebben !

  • Reply
   Heleen
   15 januari 2018 at 19:23

   Bedankt Laura.

 • Reply
  Tessa
  15 januari 2018 at 19:43

  Goede reminder! Ik ben toch meestal geneigd dezelfde soort foto’s te nemen

  • Reply
   Heleen
   16 januari 2018 at 18:34

   Je bent niet de enige hoor Tessa. Ik heb deze video gemaakt omdat ik dat bij mezelf ook merkte en ik er echt op wilde letten.

 • Reply
  Grace
  15 januari 2018 at 19:44

  Wat kan jij leuk vertellen ook Heleen! Leuk om je eens te horen praten. Ik ben zelf erg van de close en medium shots overigens. Al kan wide ook weleens leuk zijn.

  • Reply
   Heleen
   16 januari 2018 at 18:34

   Bedankt Grace! Ik merk dat ik daar zelf ook naar neig. Juist daarom probeer ik het in gedachten te houden tijdens shoots zodat ik daar ook afwisseling in krijg.

 • Reply
  Marion
  16 januari 2018 at 08:20

  Hoewel ik niet zo van de filmpjes ben ga ik die van jou eens op mijn gemak bekijken. Je geeft namelijk goede tips.

  • Reply
   Heleen
   16 januari 2018 at 18:31

   Thanks! Ik doe m’n best om al m’n filmpjes ook om te zetten in tekst, maar dat is nog niet voor elk filmpje gelukt.

  Leave a Reply