0
Heleen Schrijvershof
Compositie
Basics Fotografie Instellingen

De belichtingsdriehoek: zo combineer je je ISO waarde, diafragma en sluitertijd.

Oké, je belichtingsdriehoek. Hoe zit het nu precies? Je hebt ondertussen geleerd wat je ISO waarde, diafragma en sluitertijd doen. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze drie samen zorgen voor een goede belichting? In de video van vandaag zie je het én ga je het zelf uitproberen.

 

 

 

11 Shares

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Renske
  7 mei 2016 at 08:17

  Wat een mooie challenge weer! Jouw uitleg is zo heerlijk duidelijk, waardoor ik steeds meer inzicht krijg in de belichtingsdriehoek en alles daar omheen! 🙂 Wat natuurlijk ook jouw insteek is met deze video’s, haha. Komende zomer ga ik mij eens meer en meer verdiepen in alles en pak ik al jouw ‘belichtingsdriehoekartikelen’ en andere artikelen erbij. 🙂

  • Reply
   Heleen
   12 mei 2016 at 20:52

   Leuk om te horen Renske! En bedankt voor je comments, dat wordt gewaardeerd 🙂

 • Reply
  Marleen Zoë
  7 mei 2016 at 09:17

  Ik heb een vraagje. Heeft misschien niks te maken met de belichtingsdriehoek maar met scherpstellen.
  Normaal gesproken dan stel je scherp op de ogen van je model maar als je model bijvoorbeeld wegkijkt of van achter of vanaf een andere hoek maar je ziet geen ogen waar stel JIJ dan op scherp?

  Sorry voor dat dit niets met je post te maken heeft. Je post is lekker helder weer! Heel belangrijk om deze driehoek goed in je hoofd te herhalen wanneer je aan het fotograferen bent op een gegeven moment gaat het dan vanzelf.

  MZ

  • Reply
   Heleen
   12 mei 2016 at 20:52

   Hey Marleen, leuk je hier weer te zien! O.a. door jouw vraag heb ik besloten volgende week een Q&A video te maken, dus dan komt deze ook langs 🙂

  Leave a Reply