0
Heleen Schrijvershof
Fotografie Ideeën Licht Poseren

4 tips voor mannen die een goede profielfoto willen.

De kans is groot dat jij, als man, niet per se staat te springen om foto’s van jezelf te (laten) maken. Je bent niet de enige. Het idee? Zo snel en makkelijk mogelijk werken met zo min mogelijk stress.

Deze post verscheen als eerst op Relatieplanet. Deze tips hebben dus daten als uitgangspunt. Maar heb je foto’s voor LinkedIn nodig in plaats van Relatieplanet of Tinder? De tips zijn na een beetje tweaken prima toe te passen op jouw platform. 

Denk na over de kleding je aan wilt doen

Weet je wat het meest aantrekkelijk is op een foto? Een man die eruitziet alsof hij op z’n gemak is. Help jezelf dus een beetje en trek iets aan wat lekker zit. Trek geen pak aan als je dat normaal ook niet doet. Natuurlijk: het is fijn als je er een beetje over hebt nagedacht, maar vrouwen zien het direct aan je foto als je je ongemakkelijk voelt. Houd het simpel: liever een goed, effen overhemd dan een super slick shirt. Het gaat om jou. De kleding dient als ondersteuning en mag nooit de boventoon voeren.

 Creëer een sterke look

Of je nu wel of niet zo breed bent als je zou willen: een sterke look staat iedere man. Oefen in de spiegel. Doe je bijvoorbeeld je handen in je zakken? Breng gelijk je armen wat extra naar buiten. Breng je kin iets naar boven voor een stoere look. Zet je benen iets uit elkaar. Neem je ruimte in.

Ga ervan uit dat de eerste foto niet direct is wat je voor ogen hebt

Ook al kun je leukere dingen verzinnen dan foto’s maken: probeer een heel klein beetje geduld op te brengen. Of je nu een familielid vraagt of een professionele fotograaf: je moet altijd even inkomen.

Denk bij het maken van de foto’s ook aan de tekst op je profiel

Heb je aangegeven dat je elk weekend het avontuur opzoekt op je motor? Of juist dat je heel romantisch bent ingesteld en graag elke dag kookt voor je geliefde? Laat dit gevoel terugkomen in je profielfoto. Het zorgt ervoor dat het hele plaatje consistent is. En dat zorgt er weer voor dat vrouwen onbewust vertrouwen krijgen in wat je schrijft.

Bonustip: zwart-wit

Er zijn maar weinig mannen die er niet goed uitzien op een zwart-wit foto. De reden hiervoor is heel simpel. Een zwart-wit foto zorgt automatisch voor contrast en dat past heel goed bij een sterk mannengezicht. Probeer dus altijd of je foto nog beter wordt in zwart-wit.

18 Shares

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply