0
Al het moois
Folkstone
Bits + Pieces Lifestyle

De zomer in foto’s: op vakantie naar Engeland, nieuwe konijntjes en Invisalign

Juli en Augustus waren echt hele toffe maanden met veel mooie plekken, lekker eten en fijne vakantiedagen. Kijk gezellig mee.

PS: onderaan de blogpost zie je welke camera en instellingen ik gebruik en hoe ik m’n foto’s nabewerk.

De zomer in foto's 2017-3

Juli begon heel tof met een boomhut waar we één nachtje in sliepen.

De zomer in foto's 2017-1

De zomer in foto's 2017-2

Deze boomhut is net nieuw, volgens mij staat hij er vanaf mei. Het is echt een heerlijk plekje. Wij waren er i.v.m. Menno’s werk maar één nachtje, maar met goed weer is een weekje ook echt prima te doen. De boomhut vind je hier.

(dit onderdeel is niet gesponsord)

De zomer in foto's 2017-4

De schoolvakantie was begonnen en dat betekent: kinderactiviteiten en leuke dingen doen.

De zomer in foto's 2017-6

De zomer in foto's 2017-5

De zomer in foto's 2017-11

Faunapark Flakkee in Goerre-Overflakkee

Meer van dit soort kleine dieren parken vind in dit overzicht

De zomer in foto's 2017-13

De zomer in foto's 2017-14

De zomer in foto's 2017-15

Mini Billund in Wagenberg

De zomer in foto's 2017-17

De zomer in foto's 2017-18

De zomer in foto's 2017-19

De zomer in foto's 2017-20

En af en toe een beetje werken:

De zomer in foto's 2017-16

Thuis of in de Ikea. Vind je het leuk om te zien hoe ik mijn tijd indeel? Hier heb ik er een video over gemaakt.

In Augustus gingen we lekker op vakantie in Engeland en Wales. Ons plan: 8 dagen op reis. 4 dagen in Cardiff en dan op de heen en terugreis losse nachtjes op toffe plekken:

reis engeland

De zomer in foto's 2017-1 (2)

We wilden graag onze eigen auto meenemen en kozen dus voor de boot vanaf Calais naar Dover. Om een uurtje of 3 uur ’s nachts reden we van huis weg en om half tien stonden we in Dover (op de heenreis heb je natuurlijk voordeel van het uurtje tijdsverschil)

Om 10 uur ging Legoland open en hadden we onze drukste dag voor de boeg: Legoland. Ik heb eigenlijk de hele vakantie gepland en Legoland was vooral leuk voor Twan (en Menno) dus dan hadden we die maar gehad.

De zomer in foto's 2017-2 (2)

De volgende dag gingen we naar mijn van te voren bedachte favoriet: Bibury.

De zomer in foto's 2017-4 (2)

Arlington Road

De zomer in foto's 2017-3 (2)

De zomer in foto's 2017-6 (2)

De zomer in foto's 2017-5 (2)

Heel erg mooi. En je bent in de zomer niet de enige die dat vindt. Maar het was ook weer niet zo druk dat het echt vervelend was. Wel de meest toeristische plek van de vakantie.

Cirencester

We sliepen in Cirencester, 15 minuten van Bibury. In zo’n typisch mooi Engels gebouw. Met een ietwat nukkige gastvrouw. Maar wel eentje die een heerlijk ontbijt maakte.

De zomer in foto's 2017-8 (2)

De zomer in foto's 2017-7 (2)

Omdat we deze vakantie graag een combinatie wilden maken van dingen die voor ons leuk zijn én dingen speciaal voor Twan hebben we een combinatie gemaakt van steden, kastelen en natuur. Om het voor onszelf leuk te houden in de steden hebben we veel Pokémon Go gespeeld, zodat Twan ook echt iets te doen had.

Gloucester

We hebben in de hele vakantie heel weinig regen gehad. Eén buitje daarvan viel toen we in Gloucester waren. Maar dat is geen probleem met deze mooie kerk:

De zomer in foto's 2017-9 (2)

De zomer in foto's 2017-10 (2)

Gloucester zelf is ook echt een leuke stad. We hebben bijvoorbeeld koffie gedronken bij: Café on the Cut. Een piepklein bootje met 6 plekjes dat vastligt in de stad met een eigenaresse die de oren van je hoofd praat.

Cardiff

En dan: Cardiff. Eerlijk gezegd hadden wij Cardiff een beetje uitgezocht op de ligging, als uitvalsbasis. Maar het was een veel leukere stad dan we van tevoren hadden gedacht. Heerlijke eettentjes aan het water, een fijne haven en een relaxte sfeer. Je hebt Cardiff City Centre en Cardiff Bay als twee, een beetje losse. gedeelten die allebei hun eigen charme hebben. Wij hadden een hotel bij Cardiff Bay en liepen van daaruit naar de haven.

Naar het City Centre gingen we met de boot of met een treintje.

De zomer in foto's 2017-12 (2)

De zomer in foto's 2017-11 (2)

De zomer in foto's 2017-13 (2)

Op Cardiff Bay kun je echt lekker eten. The Dock was favoriet. Maar Carluccio’s en Las Iguanas waren ook erg leuk.  In Cardiff City hebben we de lekkerste koffie gedronken in Café Nero. Een keten, maar alsnog erg gezellig. Eén middag hebben Menno en ik twee uur lang zitten kletsen omdat Twan op de bank pardoes in slaap was gevallen.

Als je het leuk vind om meer te lezen over Cardiff (of Engeland en Wales): laat het me weten. Ik heb nog veel meer tips voor je, dan schrijf ik daar een aparte blogpost over.

Caerphilly Castle

We hadden de reis zo voorbereid dat we elke dag opties hadden, maar dat het niet erg was als we iets anders zouden doen. Ik had bijvoorbeeld een ritje met een stoomtrein bedacht, maar toen ik Twan op de bootreis had gezien dacht ik: die vind dat hartstikke saai.

Dus gingen we ’s avonds nog even op zoek en kwamen we uit bij Caerphilly Castle. Een heel oud kasteel dat ik echt heel erg mooi vond.

De zomer in foto's 2017-14 (2)

Vakantie Engeland en Wales 2017-97

Vakantie Engeland en Wales 2017-112

Over Caerphilly zelf kan ik (helaas) heel kort zijn. Lekker naar het kasteel en weer door. We hebben bij een tentje wat geprobeerd te eten, maar dat hebben we betaald en zo laten staan. Niet te doen. En de rest van de restaurants en de tentjes worden vooral bevolkt door bejaarde Britten. Verder niks mee, maar niet wat we zochten.

Bath

Op de terugweg gingen we langs Bath. Ik wist wel dat dit een hele mooie, romantische stad was. Maar niet dat het er heel steil was. En dat gaf een beetje een Italiaans sfeertje. Echt een aanrader.

De zomer in foto's 2017-16 (2)

De zomer in foto's 2017-18 (2)

De zomer in foto's 2017-17 (2)

De zomer in foto's 2017-15 (2)

Vakantie Engeland en Wales 2017-137

Vakantie Engeland en Wales 2017-135

Vakantie Engeland en Wales 2017-131

Vakantie Engeland en Wales 2017-129

Folkstone

De laatste dag voordat we weer op de boot zouden stappen sliepen we in Maidstone. In een  heel mooi, oud pand. Maar met echt heel slechte bedden. Ik klaag niet zo heel snel, maar ik heb nergens, ooit zo slecht geslapen als in Maidstone. Verder hadden we al snel gezien dat Maidstone zelf niet zo heel bijzonder was en zijn we doorgereden naar Folkstone.

Vorig jaar, toen we naar Londen gingen, waren we ook al in Folkstone geweest en hebben toen vooral de kiezelstranden gezien. Nu zaten we precies aan de andere kant en waren we blij verrast door een super leuk stadje met een leuke haven.

De zomer in foto's 2017-19 (2)

De haven staat tijdens eb droog en dat zien er dan echt super tof uit.

Vakantie Engeland en Wales 2017-155

Vakantie Engeland en Wales 2017-151

Vakantie Engeland en Wales 2017-158

Toen we na de vakantie terugkwamen kregen we bijna gelijk nieuwe huisgenootjes:

De zomer in foto's 2017-22

De zomer in foto's 2017-26

Wat mij betreft zijn konijnen voor ons echt perfecte huisdieren. Wij hebben nu een koppeltjes dat elkaar al kon, waarvan het mannetje al geholpen was en we hebben de mogelijkheid om ze lekker de hele dag in de tuin te laten lopen.

In de zomer ben ik ook begonnen met Invisalign. Als het goed is ben ik met een maandje of 20 klaar, maar ik reken zelf op 2 jaar.

De zomer in foto's 2017-24

Ik heb er echt ontzettend veel zin in en ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Bij de kringloop scoorde ik deze beauty:

De zomer in foto's 2017-29

En heb ik m’n haar laten knippen:

De zomer in foto's 2017-30

Wat vind je trouwens van deze hipster versie? Ik vind het zelf wel leuk, maar Menno vind het echt heel stom:

De zomer in foto's 2017-27

De zomer in foto's 2017-31

Het rommelmarkt seizoen is bijna afgelopen, maar gelukkig was er nog één keer m’n favoriet in de buurt. De kofferbakverkoop bij de Binnenmaas.

De zomer in foto's 2017-32

De zomer in foto's 2017-33

Nog even een paar keer lekker buiten in de tuin werken.

De zomer in foto's 2017-35

En de scholen zijn weer begonnen!

Ik hoop dat je ook zo’n leuke vakantie hebt gehad en ook weer heel veel zin hebt om aan de slag te gaan.

Camera, instellingen en nabewerken

Voor deze foto’s gebruikte ik mijn Nexus 5S of m’n Sony RX100III

Als ik prive foto’s maak en ik wil snel even een foto maken, stel ik m’n camera in op de Aperture Priority. Ik ga dan meestal tussen de f1.8 en 2.8 zitten. Afhankelijk van of ik een onderwerp van dichtbij fotografeer en veel onscherpte op de achtergrond wil hebben of als ik een stad of gebouw op de foto zet en veel scherp wil hebben.

Deze foto’s heb ik heel licht nabewerkt in Lightroom. Ik heb de horizon rechtgezet als die niet helemaal perfect was, bij sommige foto’s iets meer licht toegevoegd en heel soms iets meer contrast meegegeven. Daarna heb ik al de foto’s licht nabewerkt in m’n favoriete programma: Alienskin. Hier zie je mijn workflow als ik foto’s nabewerk voor fotoshoots, hoe ik mijn foto’s in 5 minuten nabewerk en hoe je zwart wit foto’s maakt in Alienskin en Canva.

Wil je meer weten over de juiste instellingen over je belichtingsdriehoek, diafragma, sluitertijd en ISO waarde? Dan is Fotografie voor niet nerds misschien wel wat voor jou.

Eerst de kat uit de boom kijken? Neem dan een (gratis) kijkje in de bibliotheek vol fotografie goodies.

Heleen Schrijvershof

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Jorien
  5 september 2017 at 17:50

  Mooie foto’s 🙂 Engeland is één van mijn favoriete vakantielanden, moet er snel weer eens heen als ik dit zo zie!

  • Reply
   Heleen
   5 september 2017 at 18:44

   Dankjewel! Die van mij ook. Het is ook echt heel afwisselend. Super leuk

 • Reply
  John Timmerman
  5 september 2017 at 20:45

  Complimenten, Heleen. Een hele leuke, mooie en afwisselende serie foto’s! Super.

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:10

   Dankjewel John!

 • Reply
  Dhini
  6 september 2017 at 07:47

  woow..wat heerlijk veel foto`s. Welke LEGOland is dat?

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:09

   Haha. Ik hou wel van foto’s inderdaad 😍 Legoland Windsor

 • Reply
  Kimberley
  6 september 2017 at 07:50

  Gaaf hoor, je hebt je niet hoeven te vervelen. Mooi hoor al die foto’s.

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:09

   Nee, dat klopt inderdaad. Thanks!

 • Reply
  A lot like LOT.
  6 september 2017 at 08:34

  Dat ziet eruit als een heerlijke tijd die je hebt mogen beleven. Prachtige foto’s ook!

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:09

   Dankjewel!

 • Reply
  Linda| travellersoftheworld
  6 september 2017 at 09:25

  Wat leuk om zo een kijkje te krijgen in je vakantie. Hele mooie foto’s. Ik zou deze reis ook wel eens willen maken. De konijntjes zijn ook leuk, ik ben dol op konijnen!

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:08

   Dankjewel! Ik zou het je zeker aanraden haha

 • Reply
  Irina
  6 september 2017 at 09:44

  Ziet er allemaal Zo gaaf uit!!

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:08

   Het was ook heel tof. En vooral heel afwisselend.

 • Reply
  Bouchra
  6 september 2017 at 12:52

  Mooi foto’s. Leuke hipster 😉

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:08

   Haha. Dankje!!

 • Reply
  Laura
  6 september 2017 at 17:35

  Ooh I <3 Engeland! Ik ging dit jaar nog naar Oxford, heerlijk. De boomhut ziet er heel tof uit, en ik denk dat kinderen zich er ook zeker kunnen vermaken!

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:07

   Oh leuk! Daar ben ik nog nooit geweest, maar wel overwogen haha. De boomhut was echt heel tof. Op de camping was ook animatie enzo, dus dat was super!

 • Reply
  Xarifa
  6 september 2017 at 17:42

  Naar Engeland wil ik ook al heel lang! Alles ziet er zo tof uit! Ik vind het altijd lekker om oude dingen te bezoeken en parken te bezoeken! Bij welke Lego Land ben je geweest in Engeland?

  • Reply
   Heleen
   6 september 2017 at 18:06

   Ja doen! Is echt heel mooi. Legoland Windsor

 • Reply
  Danielle | Mama Lifestyle Blog
  6 september 2017 at 19:04

  Wat een heerlijke vakantie en wat een prachtige foto’s 🙂 Ik ben zelf vooral erg benieuwd naar Legoland.

  • Reply
   Heleen
   7 september 2017 at 19:04

   Hey Danielle, wat grappig. Je bent niet de enige haha. Mijn ervaring met Legoland Windsor is dat het voor een groot deel een gewoon pretpark is met een Legothema. Er zijn ook aparte gedeeltes voor bijvoorbeeld Star Wars, maar daar was mijn zoontje van 4 eigenlijk nog gewoon te klein voor. En bij de uitgang heb je dan nog steden die nagebouwd zijn. Die waren leuk om naar te kijken, maar wel een beetje verouderd moet ik zeggen. Wat Twan het leukste vond waren de live shows. Vooral de piratenshow is een aanrader. Eigenlijk alles wat ik op Tripadvisor had gelezen vond ik wel overeenkomen met de werkelijkheid,dus dat is een goede plek om te beginnen.

  Leave a Reply