0
Heleen Schrijvershof
Fotografie workshop
Uncategorized

Winactie: meer lol in je fotoshoots in 2017? Gebruik december om jouw plan te bouwen

Als je wel genoeg technische kennis hebt om een goede fotoshoot neer te zetten, maar het toch niet lukt om van elke fotoshoot een feestje te maken… waar ligt dat dan aan? Waarschijnlijk heb je geen plan voor jezelf, geen systeem gebouwd. Zou het niet tof zijn om bij elke fotoshoot precies te weten wat je volgende stap is?

Edit: de winnaar is ondertussen gekozen. Chantal je bent de winnaar van de workshop. Stuur me even een berichtje dan krijg je z.s.m. toegang tot de workshop.

Vanaf vandaag kun je de workshop Maak een feestje van elke fotoshoot bestellen. . En…. je maakt opnieuw kans om ‘m te winnen. In de video hieronder zie je (kort) wat je allemaal kunt verwachten. Wil je meer weten? Ga dan naar deze pagina.

Vorige week was er een winactie en ik heb superveel toffe reacties binnengekregen. Jullie hebben me verteld dat de titel: Maak een feestje van elke fotoshoot toch echt favoriet was. En ik heb ook gehoord wat je het lastigste vind aan het plannen van een fotoshoot. Bedankt daarvoor.

De winnares van de winactie is: Jamy Brunings. Jamy, je krijgt vanavond nog een mailtje van me. Omdat ik het zo leuk vind om cadeautjes uit te delen in december kun je deze week ook nog eens kans maken om de workshop te winnen. Het enige dat je nu hoeft te doen is me in de comments of in een persoonlijk berichtje vertellen wat jij zo het lastigst vind aan het plannen van een fotoshoot. De winnaar wordt zondag 18 december 2016 bekend gemaakt.

Wil je de workshop gelijk bestellen of meer lezen? Klik dan hier.

Early Bird korting

Beslis je voor 20 december 2016? Je hebt dan recht op de Early Bird korting van €30 waardoor je maar €20 betaald. En inderdaad: dan krijg je Fotografie voor niet nerds er ook gewoon bij. Dus… wees er snel bij.

 

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Erica
  15 december 2016 at 20:33

  Ik vind een fotoshoot doen heerlijk! Maar vaak gaat er ergens wel eens iets mis. Of in mijn workflow ter plekke – en erger nog: ik krijg een blackout -, of in de voorbereiding of in de communicatie (vooraf of achteraf) Ik zou zo graag elke fotoreportage van A tot Z goed afronden zodat ik voor 120% inzet heb gegeven, altijd en aan iedereen – ook aan die moeilijke klant – en de klant voor 100% tevreden is en dit ook laat blijken.

  • Reply
   Heleen
   16 december 2016 at 07:49

   Bedankt voor je reactie Erica! Ik herken je verhaal ontzettend, zo gingen bijna al mijn shoots de eerste tijd 🙂 Je doet bij deze mee met de winactie.

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  15 december 2016 at 22:08

  Ik zou graag meedoen met de winactie van deze week! Ik vind het plannen in de winter extra lastig, omdat je dan maar beperkt licht hebt op een dag. Soms heb je al je spullen klaargezet, en dan is het toch te grauw of is het licht niet mooi (of zijn de kids ineens wakker en is de aandacht daar nodig). Ik heb (nog) geen daglichtlampen en dat vind ik momenteel het lastigst. Vooral omdat ik met flits niet altijd de foto’s zo krijg als ik zou willen. Enne, ik ben het eens met je titel, die vind ik het meest aanspreken!

  • Reply
   Heleen
   16 december 2016 at 08:16

   Tof dat je reageert Loes! Je doet bij deze mee met de winactie. Heel herkenbaar. Je brengt me wel op een idee voor een blogpost: fotografie combineren met een kind haha. Maar ik herken je probleem met foto’s maken in de winter. Daarom heb ik het boek Fotografie voor niet nerds ook bij de workshop inbegrepen: daar staat precies in wat je daarmee kunt.

 • Reply
  Sharon Rietveld
  16 december 2016 at 08:03

  Hi Heleen,

  Graag zou ik meedoen aan de winactie! De workshop om van elke fotoshoot een feestje te maken lijkt mij namelijk echt super leuk en ook erg interessant.

  Ik vind het echt heel leuk om foto’s te maken en neem mijn spiegelreflexcamera dan ook overal mee naartoe.
  Kort geleden heb ik ook het idee gekregen om zelf fotoshoots te gaan doen. Nu wil ik graag een goede basis hebben voordat ik andere mensen ga fotograferen naast mijn vrienden en familie. Deze workshop sluit daar perfect op aan!

  Een erg leuke actie!

  Groetjes,
  Sharon

  • Reply
   Heleen
   16 december 2016 at 08:19

   Thanks Sharon! Klinkt alsof de workshop voor je is gemaakt 🙂 Je doet bij deze mee

 • Reply
  Mirthe
  16 december 2016 at 13:35

  Hey Heleen,
  Momenteel studeer ik fotografie maar merk dat ik tegen meerdere dingen aanloop bij shoots.
  Soms vind ik het moeilijk duidelijk aan te geven hoe ze kunnen poseren en welke poses goed werken. Hoe te communiceren.
  Daarnaast heb ik add waardoor ik sneller afgeleid ben dan een ander.
  Met de shoot zelf heb ik daar minder last van dan met de voorbereiding.
  Het goed plannen en duidelijke stappen voor mezelf weten binnen zo’n shoot, zou mij ontzettend helpen in mijn fotografie bedrijfje.
  Deze workshop zou mij ontzettend helpen!

  Groetjes,
  Mirthe

  • Reply
   Heleen
   18 december 2016 at 19:22

   Bedankt voor je reactie Mirthe!

 • Reply
  Chantal
  18 december 2016 at 15:48

  Hoi Heleen!

  Ik hoop dat ik nog niet te laat ben om mee te doen aan je winactie 🙂

  Mijn probleem is dat ik ondanks mijn ervaring (ik fotografeer al 3 jaar), ik het altijd lastig vind om mensen die nog nooit voor de camera hebben gestaan op hun gemak te stellen. Daarnaast ben ik bezig met mijn eigen website, maar kom ik er niet helemaal uit of ik allerlei genres moet laten zien, of focus leggen op bijvoorbeeld 1 genre. Ik ben erg benieuwd hoe jij hier mee om gaat!

  Liefs Chantal

  • Reply
   Heleen
   18 december 2016 at 19:28

   Nee, je was nog prima op tijd 🙂 Ik kan je ook gelijk meedelen dat ik jou heb gekozen als winnaar van de workshop! Stuur mij even een mailtje, dan zorg ik dat je z.s.m. toegang krijgt.

   Je bent niet de enige. Dit soort verhalen zijn eigenlijk waarom ik met de workshop ben begonnen. Eigenlijk is het heel simpel: omdat ik in het begin nog niet precies wist wat ik met de technische instellingen aan moest heb ik het gecompenseerd door mee heel erg op dit soort dingen te richten 🙂 Over je website: focus is één van de dingen waar ik heel veel aan heb gehad. Vaak is het meer een kwestie van durven kiezen. Wat jij wilt doen kan alleen jij beantwoorden. Ik zou je zeker adviseren een bepaalde richting te kiezen en mensen niet te verwarren met je boodschap. In de workshop vertel ik ook dat ik sommige fotoshoots niet op m’n website plaats. Niet omdat ze niet leuk zijn, maar omdat het een enkele familieshoot was bijvoorbeeld. Het zou heel verwarrend zijn als ik die ertussen zou plaatsen. Eerlijk gezegd is focus niet alleen één van de meest efficiente dingen die je voor jezelf kunt doen: het is ook één van de lastigste dingen.

  Leave a Reply