0
Heleen Schrijvershof
Fotografie workshop
Fotografie Voor fotografen

Maak een feestje van elke fotoshoot.

Je bent al een poosje bezig om van elke shoot een succes te maken. Je kent je technische instellingen, maar op één of andere manier gaat het nog niet van een leien dakje. De shoot gaat niet helemaal zoals jij wilt en/of je bent achteraf niet altijd even blij met de resultaten.Het ligt niet aan je inzet of je technische kennis (die is misschien niet perfect, maar zou in theorie goed genoeg moeten zijn om een goede shoot neer te zetten)

In de afgelopen tien jaar dat ik fotografeer (waarvan 4 jaar professioneel) heb ik ontzettend veel fouten gemaakt en heel veel geleerd. Ik heb hele stomme fouten gemaakt, dingen verkeerd ingeschat, heel veel stress gehad, boze klanten gehad & teleurstellende shoots gedaan. Het doel van deze workshop is dat jij de fouten die ik heb gemaakt niet hoeft te maken. Alles wat ik heb geleerd in 4 jaar tijd heb ik in deze workshop gestopt.

Onderaan de blogpost zie je hoe je ‘m wint.

Lees je liever? Hieronder kun je meelezen met de video:

Voor wie is deze workshop bedoeld?

 • Fotografen die net beginnen met fotoshoots en vanaf het begin gelijk een goede start willen maken
 • Fotografen die al een tijdje bezig zijn, hun technische skills prima onder de knie hebben, maar een systeem missen om zo efficiënt mogelijk een echt toffe shoot neer te zetten.
 • Bloggers en ondernemers die zelf veel foto’s voor hun website moeten maken en graag willen weten waar ze op moeten letten en wat ze kunnen doen voor het beste resultaat (de opdrachten zijn zo gemaakt dat jij  – ook al ben je niet van plan fotograaf te worden- wel net zoveel aan de workshop hebt )
 • Bloggers en ondernemers die een fotograaf inhuren en graag precies willen weten wat je allemaal moet afspreken voor een goede samenwerking

Best heel goed toch? Dat je achteraf net zo enthousiast bent over je shoot als vooraf? Dat je het gevoel hebt dat je goed voorbereid aan een shoot begint en, wat er ook gebeurd, in ieder geval een plan hebt van hoe je dingen gaat aanpakken.

Dat je klanten jouw serieus nemen, dingen zelfs aan je durven overlaten én met ideeën aankomen waar je echt iets mee kunt. Dat je na de shoot een mailtje krijgt dat je klant het niet alleen heel gezellig heeft gehad, maar zich ook echt op z’n gemak voelde en heel benieuwd is naar de resultaten.

Leer van mijn fouten, op jouw manier

Omdat jouw studio en shoots er anders uitzien dan die van mij en omdat jij waarschijnlijk ook heel anders in elkaar zit dan ik, ga je je eigen systeem bouwen.

Je wordt niet van de ene op de andere dag de fotograaf die je graag wilt zijn. Maar: een systeem bouwen dat voor jou werkt zorgt ervoor dat je:

 • Minder stress hebt omdat je weet wat je doet
 • Je je altijd goed voorbereid voelt
 • Heel makkelijk nee kunt zeggen tegen shoots en mensen die niet bij je passen (zonder schuldgevoel of spijt)
 • Je focust op de dingen die jij goed kunt en daarin dus steeds beter wordt
 • Nooit iets belangrijks vergeet
 • Begrijpt wat voor jou belangrijk is en wat je links kunt laten liggen

We gaan kijken naar hoe je je fotoshoot voorbereid, waar je tijdens je fotoshoot op let en hoe je een flow kunt creëren na je fotoshoot.

 • Een video workshop met 4 hoofd modules waarin ik je aan de hand van hoofdpunten alles vertel wat je moet weten.
 • Een tekstboek waarin je alles kunt teruglezen (of voor als je niet van video’s houdt)
 • Je krijgt de gesproken tekst uit de video als audio bestand.
 • En een werkboek waarmee je jouw eigen systeem gaat bouwen zodat je in één oogopslag alle info kunt vinden die je zelf hebt samengesteld.
 • Daarnaast krijg je twee digitale bonus boeken: Mijn eerste boek Fotografie voor niet nerds om al je technische kennis op te doen of om je geheugen op te frissen én je krijgt een vernieuwde versie van mijn magazine over poseren waarin je voorbeelden ziet van wat wel en ook vooral wat niet werkt.

Aan het einde van deze workshop heb je niet alleen info gehad over welke dingen voor, tijdens en na de fotoshoot zo belangrijk zijn. Je gaat vooral ook je eigen systeem samenstellen. Je gaat voor jezelf kijken wat nu precies op jouw situatie van toepassing is. Je hebt een plan dat bij jou past en die jij kunt toepassen in elke situatie.

Winactie: wat moet je doen:

Zin gekregen in de workshop en zou je ‘m wel willen winnen? Op dit moment ben ik de workshop nog aan het afmaken en ik zou ontzettend graag willen weten of er dingen zijn die jij nog mist of die je graag anders zou zien. Laat me in de comments weten wat jij het lastigste vind aan fotoshoots plannen. Voor, tijdens of na de fotoshoot. Voor je eigen website of voor klanten. Waar loop jij altijd tegenaan?

Ook ben ik bijna zeker over de titel van de workshop, maar ik hoor toch heel graag jouw mening. Welke past beter bij wat je hierboven hebt gezien? En waarom? Geef antwoord op deze twee vragen voor 15 december 2016 en laat het me weten in de comments of stuur me hier een persoonlijke berichtje.

Alle details lezen over de workshop? 

Wil je weten hoeveel de workshop gaat kosten en wat je precies gaat leren? Klik dan hier (en maak gelijk gebruik van de early bird korting) 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Manou
  8 december 2016 at 17:04

  Hoi Heleen,
  Zo nieuwsgierig als ik ben reageer natuurlijk op jouw nieuwe workshop.
  Allereerst zou ik gaan voor de titel: maak een feestje van elke fotoshoot. Daardoor word mijn interesse en enthousiasme gewekt.
  Ik vind het idee van een eigen systeem opbouwen erg prettig en erg interessant. Voor mij is de voorbereiding nog wel een leerpuntje, iets waar ik nog veel meer uit kan halen.
  Voor mij zou deze workshop echt heel fijn zijn met alles wat ik erover lees. Met name een eigen systeem opbouwen klinkt erg fijn.
  Voor nu doe ik geen fotoshoots omdat ik niet echt een studio heb en buiten is het niet echt te doen. Dus vanaf het voorjaar zodra het beter word wil ik echt wel weer gaan starten met fotoshoots, beetje netwerken enz en wil ik alles weer op gaan maken.
  Ik zou heel graag deze workshop willen doen!

 • Reply
  José
  13 december 2016 at 21:15

  Hi Heleen,

  Ik zou kiezen voor de tweede foto, jouw plan jouw fotoshoot, omdat ik die beter vind aansluiten bij wat jij aanbiedt. Wat ikzelf mis bij het plannen van een fotoshoot is ten eerste inspiratie voor een mooie foto en ten tweede de kennis om om te gaan met verschillende lichtsituaties (en de juiste camera-instellingen om te zorgen voor een mooie, heldere, scherpere, witgebalanceerde foto).

  • Reply
   Heleen
   15 december 2016 at 18:10

   Hey José, bedankt voor je reactie en feedback!

  Leave a Reply