0
Heleen Schrijvershof
Heleen Schrijvershof
De week in foto's

De week in foto’s: m’n 30e verjaardag, een toffe shoot én impulsief een tweede gaatje zetten

Wat leuk dat je weer meekijkt met m’n week. Op zaterdag hadden we er nog een halve roadtrip opzetten, op maandag werd ik 30, ik had een shoot, bewerkte een andere shoot na én ik liet vrij impulsief een tweede gaatje zetten. Let’s go:

Zaterdag

Vorige week waren we onverwachts naar Maagdenburg gegaan en daar waren we tot en met zaterdag.

Op vrijdagavond hadden we gegeten bij Alex en dat was zo’n leuk tentje dat Twan en ik er zaterdagochtend ook maar gelijk hebben ontbeten. Het was een beetje een hotel ontbijtbuffet idee, maar dan beter dan je verwacht. Super gezellig.

Als je ook een kijkje wilt nemen: even reserveren, want wij hadden geluk dat we vroeg waren anders hadden we geen plek meer gehad.

Rond de middag reden we weer naar huis. Menno heeft zo’n grote bus en daar heb ik heerlijk mee gescheurd over de Duitse snelweg  super verantwoordelijk mee gereden over de Duitse snelweg.

Ik vind dit soort dorpjes altijd zo schattig.

Onderweg stopten we nog even in Osnabrück. Geen hele mooie stad, maar wel een gezellig sfeertje. Ik vond het trouwens super grappig om te zien dat er ontzettend veel kinderen en volwassenen (mensen dus) met mutsen liepen. Het was er een graadje of 12 en ik heb zelfs mensen met handschoenen gezien.

En dit is zo’n beetje onze samenvatting van Osnabrück: koffie en eten.

Zondag

Om het reizen een beetje te compenseren deden we zondag eigenlijk niet veel meer dan eieren versieren en koffie drinken bij familie. Top als je het mij vraagt.

Maandag

Op maandag werd ik 30. Zo leuk om op tweede paasdag jarig te zijn! Het was koud, maar het zonnetje scheen en ik heb lekker op een terrasje gehangen

We hebben het op deze dag niet echt heel uitgebreid gevierd, dat doen we in mei.

We gingen lunchen met vrienden bij Bazar in Rotterdam. Ik vind het eten daar altijd heel erg lekker en ze hebben de stijl helemaal doorgevoerd tot in het toilet.

Ik ben helemaal vergeten foto’s van het eten te maken, maar geloof me: het was fantastisch. Bazar vind je hier.

Daarna liepen we nog even bij de schepen langs die vlakbij het Maritiem Museum lagen.

En nog steeds: superweer!

’s Avonds ben ik gewoon lekker aan het werk gegaan om deze fotoshoot voor een gedeelte na te bewerken.

Dinsdag

Op dinsdag had ik weer een toffe shoot gepland staan. Deze keer in Numansdorp. We hadden geluk met het weer, want 5 minuten voor het eind van de shoot begon het opeens best hard te hagelen. Maar toen hadden we alles er dus al wel opstaan.

Van deze twee shoots krijg je trouwens binnenkort een behind the scenes video te zien.

Bij het nabewerken ’s avonds heb ik trouwens dit nummer superveel geluisterd. Ik moest er een beetje aan wennen, maar wat heeft die man een stem!

Woensdag

Op woensdag ging ik weer in Rotterdam werken en halverwege de middag had me opeens in m’n hoofd gehaald dat ik een extra gaatje wilde laten schieten.

Dus dat heb ik uit m’n werk maar gelijk geregeld.

En ja, dat stipje is voor nog een gaatje. Ik wil er graag nog eentje, maar heb deze keer nog even gewacht. Maar om te zorgen dat ze niet door m’n kraakbeen hoeven (want dan is het gelijk een piercing en veel meer gedoe) hebben ze deze tweede daar dus op aangepast.

Meestal ben ik op woensdag wel een beetje gaar en kies ik voor een filmpje op de bank. Maar deze keer had ik opeens heel veel energie over (waarschijnlijk van de stroopwafels die ik op m’n werk had getrakteerd) en wilde nog een rondje fietsen.

Deze lammetjes kwamen na deze foto allemaal naar me toelopen om te kijken wat ik aan het doen was.

Donderdag

Op donderdag had ik een afspraak met Post 21 in Oud-Beijerland. We bespraken mogelijkheden om groepsworkshops te organiseren.

Post 21 is een tijdelijke invulling van het oude postkantoor tot het gesloopt wordt en er worden allerlei gave workshops en evenementen georganiseerd.

Ik ben op dit moment nog aan het onderzoeken hoe ik dit zou kunnen aanpakken. Als je suggesties hebt over groepsworkshops hebt die je graag zou willen zien: laat het me vooral weten. Voor de geïnteresseerden: ik doe trouwens nu al wel 1 op 1 workshops.

Dennis, waar ik de afspraak mee had heeft trouwens echt een fantastisch atelier waar ik echt wel een beetje jaloers op ben.

Tussen kerst en pasen dit jaar heb ik een beetje te weinig omeletjes gegeten en teveel minder goede dingen. Dus dit was m’n lunch.

Vrijdag

Op vrijdag zijn de Koningsspelen op de basisschool en dat betekent dat ik nog even snel een ochtendje kan werken

Om m’n gezonde koers lekker door te zetten neem ik braaf een tussendoortje op een slimme tijd.

Na school breng ik Twan naar z’n neefje voor een nachtje logeren en sta ik in de file.

En op de terugweg sta ik ook weer in de file. Wees trouwens gerust: ik maakte deze foto’s toen ik stilstond.

’s Avonds gingen Menno en ik lekker uit eten bij La Cubanita in Dordrecht.

Ik heb altijd een beetje gemengde gevoelens over Dordrecht. Ik weet dat het een toffe stad is en het is heel dichtbij. Maar toch kom ik er niet zoveel omdat ik het winkelcentrum niet bijzonder vind. Maar zo te zien moet ik toch maar eens vaker gaan.

En om te vieren dat ik 30 ben geworden, maar me nog steeds 16 voel (selectief) halen we nog even snel een mini flesje Baileys. Een favoriet die ik vroeger heel vaak bestelde als ik met vrienden ging drinken.

En zoals het een echt feestbeest betaamd val ik na een uurtje Ocean’s Eleven al in slaap om tien uur… Laten we het erop houden dat het een vermoeiende week was met vaak tot laat werken en dat dit niets te maken heeft met the big three o. Hoop ik 🙂

Tof dat je weer hebt meegekeken met m’n week. Zo te merken vinden jullie deze posts leuk, want ze worden goed gelezen. Super leuk om te zien. Thanks!

Heb je vragen over fotoshoots, workshops, m’n boek of fotografie in het algemeen: laat het me gerust weten.

Maak er weer een mooie week van!

♥ Liefs Heleen

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply