0
Heleen Schrijvershof
Heleen Schrijvershof
De week in foto's

De week in foto’s: wie jarig is trakteert, een lente fotoshoot + onverwachts naar Maagdenburg

Kijk weer gezellig mee met m’n week. Deze week was echt super. Hij begon rustig met een dagje thuiswerken, daarna had ik op donderdag een toffe shoot. En daarna gingen we opeens met z’n drietjes onverwacht naar Maagdenburg.
P.s: als je dit trouwens leest op maandag 17 april: ik ben jarig vandaag en wie jarig is trakteert…. Onderaan de blogpost lees je er alles over.

Zaterdag

Vrijdag was m’n vader jarig geweest en vandaag gingen we met ‘m op pad.

Eerst nog even een kaartje maken voor we weggaan. Ik heb geen knutselaar, dus we hebben een nogal uit de hand gelopen verzameling stickers. En die zijn dus multi inzetbaar.

Twan’s favoriet: met de lift!

We gaan lekker naar de kinderboerderij waar ik als kind vroeger ook al altijd heenging.

Goeiemorgen!

Daarna gingen we ook nog even langs de Bouwspeeltuin. Als je kids hebt en in de buurt van Rotterdam woont is het echt een aanrader.

Zondag

Op zondag was er bij mij in de buurt een super grote kofferbakverkoop.

Menno was nog steeds in Amerika en met een kind van 4 rustig op een rommelmarkt lopen gaat ‘m niet worden. Dus ik breng Twan naar een vriendje en ga zelf lekker op pad.

Na een uurtje of twee ga ik Twan halen voor een bonusronde. We kiepen z’n spaarpot leeg en gaan op pad.

Maandag

Op maandag begin ik lekker rustig aan m’n week. Als ik boodschappen ga doen kom ik deze mooie perenboomgaard tegen. Ik hou enorm van deze tijd van het jaar. Zeker bij mij in de buurt is het prachtig.

Ik sjouw ook nog even m’n nieuwe schommelstoel naar boven die ik afgelopen week heb geverfd en nu is het eerste gedeelte van de zolder ook helemaal klaar.

Dinsdag

Op dinsdag is Menno na 11 dagen weer gezellig thuis. Yes!

We zijn vandaag gezellig samen thuis en ik werk aan shoots voor de komende tijd.

Ik heb me voorgenomen om dit jaar ook minstens een keer per maand een shoot te doen, puur voor de lol. Die van mei staat al in de agenda en ik heb er super veel zin in.

Woensdag

Op woensdag werk ik altijd bij de overheid. Omdat Menno weer thuis is eten ’s avonds even lekker makkelijk. En ook al is het weer niet perfect: een roseetje past eigenlijk altijd wel

Donderdag

Op donderdag heb ik een super toffe shoot gepland staan met Madelinde.

Ik heb al drie keer eerder met haar samengewerkt tijdens deze shoots:

In 2012

In 2013

En in 2015. Ik vind het echt zo tof als mensen zo vaak terugkomen voor een shoot. Ik doe m’n best om komende donderdag alle foto’s te kunnen laten zien in een behind the scenes video.

De donderdag was nog niet om, want Menno vraagt of ik zin heb om mee te gaan naar Maagdenburg. Het is waarschijnlijk één dagje werk (maar dat weten we nooit zeker) en het is 6 uur rijden. Maar morgen is het goede vrijdag en is Twan vrij van school, dus de timing is super. Twee uurtjes na de shoot zit ik dus opeens in de auto naar Duitsland.

Vrijdag

Op vrijdag moet Menno de hele dag werken en dus gaan Twan en ik op pad. Alle winkels zijn dicht, maar we zitten in een prima hotel en een paar straten verderop zit een café met terras waar ze ijs verkopen. Helemaal top dus.

En: Lego meenemen is altijd een goed idee.

Maagdenburg is niet persé heel mooi, maar er zijn wel een paar toffe plekjes. Vorige keer was ik al bij de De Grüne Zitadelle van Hundertwasser geweest en die sloeg ik deze keer over. Wil je meer over dit toffe gebouw weten? Lees dan deze blogpost van Marjolein

We chillen vooral veel. Twan speelt en kijkt Freek Vonk en ik lees een Duitse Jolie. Wat nog best aardig gaat trouwens +  voor plaatjes kijken heb je geen taal nodig.

Als blijkt dat we nog een nachtje blijven slapen verhuizen we naar een ander hotel met nog betere wifi en best heel veel bejaarden.

Maar dat geeft niet, want er is weinig leuker dan door de gangen racen met je loopfiets.

Ik hou echt van zulke grote toffe gebouwen met veel ramen.

Het voelt echt een beetje als een mini vakantie en we genieten van de zon en een ijsje.


Deze week was er één vol verrassingen. Ik hou ervan. Komende week zie je hoe we weer aangekomen in Nederland lekker genieten van het lange weekend.

En als je dit op maandag leest ben ik jarig! Ik word dertig, dus dat moet gevierd worden. We gaan dan lekker met vrienden lunchen. Dinsdag heb ik weer een shoot gepland staan en donderdag ga ik met een toffe hangout hier in de buurt praten over fotografie workshops. Ik heb er zin in!

Wie jarig is, trakteert. Dus: ik geef vandaag €30 korting op de workshop: Maak een feestje van elke fotoshoot.  Meer info vind je hier.  Je hoeft voor de korting niets meer te doen, die wordt vanzelf berekend in je winkelmandje. 

Maak er weer wat moois van deze week!

♥ Heleen

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply