0
Heleen Schrijvershof
De week in foto's
De week in foto's Interview Persoonlijk

De week in foto’s: Den Bosch, vliegeren en een toffe shoot nabewerken

Weekoverzichten vind ik altijd zo ontzettend tof om te lezen. Zoals deze van Melle, die van Cynthia, van Shifra en van Willemijn en Martine van 2WMN.

Zelf vind ik het altijd een beetje lastig want ik werk veel thuis (met andere woorden: zijn mijn dagen niet veel te saai want ik ben geen Anna Nooshin) én ik wil m’n man en kindje niet super herkenbaar in beeld. Maar toen kocht ik m’n Sony compactcamera met een lensje die van f1.8 tot f2.8 kan en ik ben zo weg van dat ding dat ik ontzettend veel foto’s heb gemaakt. En dus kon ik het niet laten om alsnog mijn week in foto’s te laten zien. Dus: hier komt ‘ie + laat me weten of je dit leuk vindt om te lezen…

Zaterdag

In het weekend probeer ik altijd een combinatie te maken van lekker relaxen thuis en een dagje op pad. En deze week gingen we naar Den Bosch. Echt een aanrader, want het is super gezellig én je hebt er een kattencafé….

Om Den Bosch te verkennen heb ik deze cityguide van NSML gebruikt. Het kattencafé vind je hier

Zondag

Op zondag kocht ik dus deze camera:

en ik ben er blij mee! Voor als je ook op zoek bent naar een compactcamera die wel een goeie lens heeft: dit is de Sony RX 100 M3. #geenspon

Verder werd er veel Lego gebouwd (en kon ik gelijk mijn cameraatje uittesten)

En was het echt heel lekker weer.

Een perfect windje om te vliegeren

Maandag

Maandagochtend doe ik eigenlijk altijd gelijk m’n weekboodschappen als ik Twan naar school heb gebracht. Maar deze keer stond m’n auto even bij de garage voor een APK, dus heb ik eerst wat mailtjes beantwoord en een weekplanning gemaakt.

De maandag beschouw ik overdag altijd als een soort verloren dag als het om werken gaat. Eerst stond me dat best wel tegen, maar nu waardeer ik het juist wel. Een lekker rustig dagje om te beginnen.

Daarna maak ik m’n huis schoon en dat doe ik altijd met een podcast of muziek. Deze week had Parov Stelar een nieuwe single uit en die is heerlijk vrolijk. Je vind ‘m hier

Even wat plantjes van de dood redden. Ik ben eigenlijk best goed met planten, maar m’n vetplantjes en cactussen komen er bekaaid vanaf. Omdat ze weinig water nodig hebben geef ik ze eigenlijk bijna nooit water en dat is nu ook weer niet de bedoeling. Deze foto is trouwen van bovenaf genomen zodat je de rest van de troep op het aanrecht niet ziet #dikketip

Ik fiets nog even een rondje door de prachtige omgeving bij mij in de buurt en baal halverwege al, want het waait super hard.

Als ik m’n auto terug heb ’s avonds nog even snel boodschappen halen. Het is zo’n mooie route die ik dan neem, dwars door de weilanden. ♥

Dinsdag

Deze week heb ik geen shoots op de planning staan, dus begin ik op dinsdag lekker op m’n kantoor op zolder.

Ik werk aan een beautyshoot waar ik heel vrolijk van wordt:

Tussen de middag is het zulk lekker weer dat we moeten oppassen dat de hagelslag niet smelt.

Ze hebben nu van die mini hagelslag pakjes bij de Lidl, speciaal voor Pasen. Ik schrijf dit nu op een vrijdagavond en nee, er is niet zoveel meer van over.

Woensdag

Naast m’n fotografie werk ik altijd 1 dag in de week bij de overheid. Daar kan ik natuurlijk niet echt foto’s maken. Maar koffie wordt er gedronken, dat is één ding dat zeker is

En ik heb altijd uitzicht op dit toffe stukje Rotterdam.

Vandaag komt trouwens het interview online bij My Everlane over mijn 5 favoriete businessboeken. Je leest het interview hier.

Donderdag

Last van de zon in je snufferd is natuurlijk wel een beetje een luxeprobleem, maar ik ben super blij met de zonwering die vandaag wordt bezorgd.

Tussen de middag lopen we even naar de supermarkt om wat extra lekkers voor bij de lunch te halen

En in de middag werk ik nog verder en draai ik wat wasjes. En ja: de beste plek voor een statief is blijkbaar onderin je kledingkast. Mede fotografen: waar laten jullie je rotzooi apparatuur?

’s Middag rijd ik even langs de Action en kom ik terug met twee magazines. Story of my life.

En de rest van de dag is het te lekker om binnen te gaan zitten

Vrijdag

De vrijdag begint goed want m’n gisteren bestelde kaart van Nina Maakt komt binnen. En van dit soort enveloppen word ik super blij:

Deze kaart/mini poster heeft Nina gemaakt samen met Melle van Thankgoditsmonday. Eerder deed ik een interview met Melle, die vind je hier

’s Middags werk ik lekker buiten

Nabewerken kan echt alleen maar binnen, maar 80% van m’n tijd besteed ik toch aan connecten met mensen. Dat kan ik makkelijk op m’n Ipad doen.


Dit was echt een heel lekker weekje met heerlijk weer, zomerjurkjes en buiten lunchen. Heerlijk!

De komende week heb ik ook nog geen shoots gepland omdat ik aan de slag ga met m’n nieuwe e-book over goede foto’s maken met je telefoon of compact camera. We gaan kijken hoe je dat het beste kunt aanpakken. Waar je wél invloed op kunt hebben als je de instellingen van je camera niet helemaal optimaal kunt toepassen. Ik zou het supertof vinden als je me laat weten welke vragen of ideeën jij daarover hebt. Ik denk nu vooral aan een e-book met foto’s en uitleg, maar misschien vind jij video bijvoorbeeld wel veel fijner. Laat het me weten!

P.s: vergeet de lente winactie niet. Ik krijg al zoveel toffe reacties binnen. Op = echt op en ik zou het heel leuk vinden als ik jou een keertje mag fotograferen.

Bedankt voor het lezen & maak wat moois van deze week ♥

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Chantal | Capital Monday
  3 april 2017 at 19:06

  Je foto’s zijn echt prachtig!! Leuke he, die paashagel? Wij hebben ze ook in huis. Zo lekker. Zo te zien had jij best wel een lekker weekje!

  • Reply
   Heleen
   4 april 2017 at 20:48

   Dankjewel Chantal! Ze waren na een paar dagen al op, dus ik sla nu even een weekje over haha.

 • Reply
  Sandra
  3 april 2017 at 19:06

  Leuk! En dat cameraatje lijkt me ook perfect voor mij.
  Ik word trouwens ook altijd vrolijk van Parov Stelar…. *high five*

  • Reply
   Heleen
   4 april 2017 at 20:50

   Het is een hele fijne inderdaad. Ik merkte dat ik onderweg eigenlijk altijd alleen maar telefoon foto’s nam en al waren die prima: ik merkte wel dat ik onscherpte miste. Dus ik ben er super blij mee. Hij is ook zo lekker licht. ♥ Parov Stelar.

 • Reply
  Romee
  3 april 2017 at 19:25

  Jaaaa Den Bosch, mijn stadje <3. Wat een mooie foto's maak je.

  • Reply
   Heleen
   4 april 2017 at 20:51

   O echt? Wat leuk. Het is een heel fijn stadje inderdaad. Dankjewel!

 • Reply
  Daphne
  4 april 2017 at 20:20

  Den Bosch is zo leuk! En die plantjes! Fan. Mooie plaatjes maak je 🙂

  • Reply
   Heleen
   4 april 2017 at 20:52

   Dankjewel! Ja, ik hou echt van dat soort plantjes. Ze kunnen wel wat hebben en dat past wel bij mijn verzorgingsstijl 🙂

 • Reply
  Peggy
  5 april 2017 at 14:43

  Leuk! Ikzelf woon in Breda… allemaal van die leuke bourgondische steden! Love it! Bedankt voor het delen 🙂 X

  • Reply
   Heleen
   5 april 2017 at 21:44

   Ook al zo’n fijne stad. Ik ben daar vooral fan van Kamu. Heel leuk tentje. Graag gedaan 😉

  Leave a Reply