0
Heleen Schrijvershof
Fotografie Fotografie │ Nabewerking

Wanneer kies je nu eigenlijk voor zwart wit foto’s?

Zwart wit foto’s: ze zijn prachtig. Tenminste, heel veel dan. Soms heb je van die foto’s waarbij het lastig is om te kiezen voor zwart wit of kleur.  Je kunt het natuurlijk puur op je gevoel doen, maar vandaag laat ik je zien hoe je een bewuste keuze kunt maken.

P.s: deze post kun je met deze foto heel makkelijk op je Pinterest bord bewaren. Voor als je nu even geen tijd hebt.

P.s.s: krijg je elke week mijn mail? Hierin staat deze week nog een extra tip in, gewoon omdat ik het zo tof vind dat je mijn mailtje elke week leest. Nog geen mail? Dat is onderaan deze post heel snel opgelost.

Wil je meer inspiratie opdoen voor zwart wit foto’s? Hier vind je mijn Pinterest bord

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Daisy || Diyaata
  2 juni 2016 at 20:49

  Wat een fijne tips, dankjewel! Ik dub heel vaak of ik het wel of niet moet doen.

  • Reply
   Heleen
   7 juni 2016 at 08:58

   Bedankt voor je comment Daisy en graag gedaan 🙂 Als je ermee aan de slag bent gegaan: laat het me gerust weten, ik ben benieuwd 🙂

 • Reply
  Babs
  6 juni 2016 at 10:24

  Heleen, zie je veel verschil als je fotografeert met zwart wit of dat je een kleurenfoto later bewerkt en zwart wit maakt?

  • Reply
   Heleen
   7 juni 2016 at 08:59

   Hey Babs! Ja, absoluut. Ik vind het contrast van zwart wit uit camera altijd net een beetje niksig. Dit is natuurlijk smaakgevoelig. Maar ik vind het wel belangrijk dat ik achteraf zelf contrast enz kan bepalen en dat doe ik liever vanaf een kleurenfoto.

   • Reply
    Babs
    7 juni 2016 at 09:17

    Ik heb gisteren met mijn camera wat zwart wit foto’s van Tom gemaakt, ik zal ze deze week op Instagram plaatsen 🙂
    Ik ga nog kijken of ik ze ga bewerken maar op het eerste gezicht zien ze er mooi uit.
    Ben best benieuwd hoe jij ze zou bewerken 🙂

  Leave a Reply