0
Heleen Schrijvershof
Snelle tip

Oké, oké, ik geef het toe: ik vind Pinterest leuker dan Instagram…

Instagram is natuurlijk hét kanaal voor fotografen, het draait namelijk allemaal om beeld. En ook ik scroll heel graag door m’n feed om inspirerende foto’s te zien. Maar pasgeleden besefte ik me opeens iets.

Ik vind Pinterest het allerleukste social media kanaal dat er bestaat. En dan is het nog niet eens echt een social media kanaal, want er wordt vrij weinig direct op gecommuniceerd. Toch merkte ik dat ik eindeloos op Pinterest zou kunnen kijken en dat Instagram me vrij snel verveelt.

Omdat ik als fotograaf natuurlijk wel van mooie plaatjes houdt, heb ik hier eens over nagedacht en ik heb iets leuks verzonnen. Wat nou als ik die liefde voor Pinterest gewoon omzet in iets moois? Natuurlijk kun je er inspiratie opdoen en moodboard voor fotoshoots maken en noem maar op.

Maar je kunt ook je eigen omschrijving maken. Als een soort mini blogpost/snelle tip.

Dus dat doe ik ondertussen al een poosje. Naast de foto inspiratie vind je bij veel pins (er komen er steeds meer bij) ook een omschrijving waar je direct iets mee kunt.

Op mijn Pinterest account vind je naast de mooiste werkplekken voor bloggers en ondernemers, moodboards voor shoots en borden op basis van een kleurenpalet ook borden met  profielfoto inspiratie, kleurenpaletten voor je website en ideen voor sfeerbeelden voor je website.

Ik probeer hier zoveel mogelijk mijn eigen omschrijvingen bij te maken en geef je zo eigenlijk een hele snelle tip die niet perse op m’n website terecht komt, maar waar je wel meer aan hebt dan alleen inspiratie.

Zit je even met je handen in het haar omdat je niet weet wat voor soort profielfoto je kunt maken bijvoorbeeld? Of wil je zelf wel in beeld, maar wil je geen stijve of overdreven ‘kijk mij eens’ beelden? Bij de pins kun je nu lezen hoe je dit aan kunt pakken mét een concreet voorbeeld.

Ik zie je op Pinterest!

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Manon
    7 april 2016 at 09:08

    Ik ben het helemaal met je eens! Op Pinterest is de kwaliteit van het beeldmateriaal over het algemeen ook nog eens een stukje hoger. Ik gebruik het medium nog niet actief om mezelf te promoten, maar dat ga ik na het lezen van dit artikel zeker doen. Succes met het uitbreiden van je boards en ik ga je volgen!

  • Leave a Reply