0
Heleen Schrijvershof
Achter de schermen Fotografie

Mooie foto’s maken in de zomer │ Zo doe je dat

Leuk, al die foto’s, maar hoe maak je die nu zelf? Er wordt me heel vaak gevraagd naar instellingen, hoe het licht was en hoe ik bepaalde keuzes maak. Vandaag laat ik je dit zien aan de hand van één foto.

Hier zie je hoe de situatie was op deze dag:

Schermopname (3)

💡 Situatie: een hele zonnige dag. Schuin boven deze rozenstruik was een overkapping waardoor er schaduw viel op het gezicht van het model.

📷 Instellingen: ISO: 160 │ f2.2 │ 1/800 │ 33 mm lens

 • Ik heb voor een lage ISO waarde gekozen want het was een zonnige dag
 • Ik wilde graag dat de rozen op de achtergrond vaag werden
 • Omdat het een zonnige dag was + ik een laag diafragma getal gebruikte had ik niet veel meer licht nodig. Een te langzame sluitertijd zou zorgen voor overbelichting.

Meer weten?

Wil je nu eindelijk je camera eens onder controle krijgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Hier heb ik al mijn tips op een rijtje gezet.

En hier vind je mijn boek dat ik speciaal heb geschreven voor mensen die willen weten hoe het echt zin zonder te worden bedolven onder termen die je niet nodig hebt en veel te veel theorie.

Weet je al wat meer over je instellingen maar krijg wil je de belangrijkste info op één poster voor aan je muur of in je tas? Kijk dan eens naar mijn posters waarmee je in één oogopslag de juiste camera instellingen ziet staan voor elke situatie.

Poster camera instellingen (2)

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  rachel
  8 juni 2018 at 21:38

  Handige tips, thanks for sharing!

  • Reply
   Heleen
   15 juni 2018 at 09:24

   Graag gedaan! Als je vragen hebt of krijgt weet je me te vinden 🙂

  Leave a Reply