0
Heleen Schrijvershof
Heleen Schrijvershof
Inspiratie Lifestyle

Maandagmorgen inspiratie: wat is jouw superpower?

Natuurlijk, het is super tof om te kijken naar wat je nog kunt verbeteren. En als je slim bent kijk je naar waar je al goed in bent. Tina Roth Eisenberg – ook wel bekend als Swiss Miss – geeft je een mooie manier om dat te doen.

Uit mijn ervaring kan inspiratie uit twee verschillende vormen bestaan: herkenning of juist een heel nieuwe invalshoek.

Een combinatie hiervan is natuurlijk perfect: je herkent je in iemands verhaal en daarbij krijg je een interessante, nieuwe kijk op dingen.

Jouw idee of verhaal wordt bevestigd, maar je leert tegelijkertijd ook iets nieuws.

Dat idee krijg ik bij Tina. Ik herken me heel erg in haar manier van naar werk kijken: blijven denken aan waar je nu echt goed in bent (what’s your superpower?) tot aan haar manier van kijken naar het niet meer/ minder met klanten werken en wat passief inkomen dan voor je kan betekenen.

Daarnaast geeft ze een helder inzicht in de manier waarop ze dit dan aanpakt. Ze geeft fijne takeaways waar je echt iets mee kunt en nog belangrijker: je krijgt gelijk het idee dat dit kan, dat het mogelijk is. Want ze vertelt je haar ervaringen in plaats van alleen op te noemen wat jij volgens haar zou moeten doen.

De dingen die er voor mij echt uitspringen

“Enthusiasm is my biggest driver of succes, it is my biggest asset. And some people say that confidence can do the same thing, but I disagree. Because confidence is always about yourself while enthusiasm is about something else. Confidence is impressive, while enthusiam is infectious. Confidence is serious, while enthusiasm is fun and fun always wins.”

“I believe that the secret sauce to a creative life is passive income, because it frees you up to work on other stuff”

Herken jij je in Tina’s verhaal of kijk je er juist heel anders tegenaan? Laat het me weten in de comments!

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Adine @ LekkerLevenMetminder.nl
  13 november 2017 at 10:47

  Ik heb (nog) geen kinderen, dus die vorm van kick in the butt heb ik nog niet gehad, maar ik merk wel dat ik de laatste tijd vaker stil sta bij wat ik doe, wat ik wil en of die twee dingen wel in lijn met elkaar staan.

 • Reply
  Susan
  13 november 2017 at 15:32

  Inspiratie: kijken vanuit een heel nieuwe invalshoek! Ik kwam thuis te zitten door zwangerschapsdiscriminatie [JAHAAA…] dus ik was nogal gefrustreerd en alles. En toen dacht ik: verveling kan ook leiden tot iets goeds. Ik kan nu doen wat ik eigenlijk altijd wilde doen. Bloggen! Schrijven! Inspiratie genoeg en er komt alleen maar meer! Goed artikel dit, interessant om te zien hoe anderen dit ervaren.

 • Reply
  Anja
  13 november 2017 at 16:53

  Ik denk dat enthousiasme inderdaad een grote rol speelt als je dingen over wilt brengen. Als mensen zien dat je ergens blij van kunt worden, willen ze dat automatisch ook.

 • Reply
  Kiki
  13 november 2017 at 20:32

  Ik kan ook heel erg geïnspireerd worden van sprekers en ga dan ook vaak naar evenementen met inspirerende personen.

 • Reply
  Daphne
  14 november 2017 at 10:37

  Dat vind ik het leukste om naartoe te gaan! Lekker luisteren en geïnspireerd te raken

 • Reply
  Leon - Puddifoots
  15 november 2017 at 09:56

  Heel tof! Ik houd van knowledge! Ik ga je artikel delen op mn facebookpagina voor je!

 • Leave a Reply