0
Heleen Schrijvershof
Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-10
Lifestyle Op pad

Kringloop en rommelmarkt favorieten van de afgelopen tijd: Interieur

Schatgraven op de kringloop of de rommelmarkt is één van de dingen die ik echt dagen achter elkaar zou kunnen doen. Vandaag laat ik je zien wat mijn kringloop en rommelmarkt favorieten zijn en hoe ik ze combineer.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-1

Vazen zijn een super makkelijke manier om kleur aan te brengen. Deze lichtblauwe heeft mooie, strakke lijnen en is smaller dan de meeste vazen waardoor ‘ie heel chic oogt.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-3

Deze schommelstoel heb ik via Marktplaats opgehaald. Wat ik helemaal niet goed had ingeschat was hoe groot ‘ie was. Ik heb op een dijkje de stoel in m’n auto gepropt en als ‘ie ook maar 2 cm breder was geweest had ik ‘m niet mee kunnen nemen.

Toen ik ‘m kocht was ‘ie wit en ik heb ‘m geverfd met een krijtverf van de Action die daar eigenlijk helemaal niet voor bedoeld is. Hij is vooral voor de sier en ik zit er bijna nooit op, dus dat is geen probleem. Ik moest en zou gewoon deze kleur hebben.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-4

Met deze giraf heb ik een beetje een haat liefde verhouding. Toen Twan nog ietsjes kleiner was speelde hij er vooral mee Ik heb ‘m toen ook best vaak keihard tegen m’n hoofd gekregen. In de originele uitvoering had ‘ie gewoon een giraffenprintje, maar ik heb ‘m behandeld met deze gouden kleur. Niet heel netjes, maar het was m’n eerste project met de spuitbus en dan is deze vorm heel moeilijk omdat het druppels veroorzaakt en je eindeloos door kunt gaan. Na een poosje was ik er klaar mee en heb ‘m gewoon maar zo gelaten.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-5

Dit houten mannetje wilde ik al heel lang, heel graag hebben. Ik vond ‘m op een rommelmarkt, maar nu zie ik ‘m ook vaak bij de Ikea liggen. Ik heb de standaard waar hij opstond eraf geschroefd en zet ‘m elke keer op een andere manier neer.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-6

Dit boek kocht ik op Koningsdag in Haarlem. M’n favoriete stad om tijdens Koningsdag naar de vrijmarkt te gaan. Ik viel voor de mooie cover met vintage tekeningen en ben er nog steeds heel blij mee.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-7

Een paar jaar terug had ik een fase waarin ik van dit soort kopjes helemaal te gek vond en ze als een idioot verzamelde (en er dan later niets mee deed). Die fase is ondertussen voorbij, maar als ik een heel mooi exemplaar tegenkom neem ik ze nog mee. Ik gebruik ze nu meestal om kleine vetplantjes en cactussen in te zetten. Ik hou het originele bloempotje er dan gewoon omheen zodat het water weg kan lopen. Als dat niet past leg ik een paar stenen op de bodem van de pot of het kopje. Op die manier blijven de wortels niet in het water staan,want daar kunnen ze slecht tegen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-8

Ik weet heel eerlijk gezegd niet meer zeker of ik dit autootje op de rommelmarkt heb gekocht of dat Menno er vroeger mee heeft gespeeld. Maar als ik ‘m zou zien staan zou ik ‘m direct weer kopen. De kleur, de vorm. I ♥ it!

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-9

Deze ventilator heb ik puur gekocht op de looks. Hij is vrij groot en maakt best veel lawaai, maar hij doet verder wat ‘ie wat moet doen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-10

Dit is m’n meest recente favoriete aankoop: dit stoeltje vond ik bij de lokale kringloop. Voor €15 mocht ik ‘m meenemen. Je ziet deze wel vaker staan, maar ze zijn niet altijd even mooi meer. Deze was nog bijna helemaal netjes.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-12

Afgelopen week vond ik dit schaaltje waar ik heel erg blij mee ben. Het past precies op een kastje in m’n slaapkamer en ik vind het heel mooi matchen met m’n plantjes.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-13

Lijstjes zijn altijd goed, zeker als je op een gegeven moment een verzameling hebt waar je uit kunt kiezen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-14

Net als schoteltjes en bakjes.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-15

Met dit plankje boven de bank ben ik ook heel erg blij. Ik zoek vaak dingen op de kleuren die ik in m’n huis heb maar die vind je niet altijd tegelijkertijd. Dus als ik dan dingen in diezelfde soort kleurstelling opspaar kan ik ze later bij elkaar zetten.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-16

Dit dienblad kocht ik al een poosje terug en vind ik een heel mooie combinatie met hout en groen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-17

De koperen pot heb je misschien eerder al eens voorbij zien komen. Op dit moment staat ‘ie ook in de badkamer. Bij elkaar vind ik dit echt een heel leuke combinatie.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-18

Bakjes, kopjes en schoteltjes die mooi, heel en in de juiste kleur zijn neem ik ook altijd mee, want dat is altijd handig voor sieraden en andere kleine spulletjes.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-19

Dit is niet de mooiste wereldbol die ik ooit heb gezien, maar wel de leukste die ben tegengekomen. Op dit moment staat ‘ie even in onze slaapkamer, maar ik denk dat hij over een poosje weer terug naar Twan’s kamer gaat. Die ben ik op dit moment aan het uitzoeken en opruimen dus die zal ik over een poosje wel weer opnieuw willen indelen.

Houd jij ook zo van schatgraven in kringloopwinkels en rommelmarkten of vind je het juist helemaal niks? Laat het me weten in de comments en vertel me wat jouw favoriete vondsten zijn. 

Camera, instellingen en nabewerken

Voor deze foto’s gebruikte ik mijn m’n Sony RX100III

Als ik prive foto’s maak en ik wil snel even een foto maken, stel ik m’n camera in op de Aperture Priority. Ik ga dan meestal tussen de f1.8 en 2.8 zitten. Afhankelijk van of ik een onderwerp van dichtbij fotografeer en veel onscherpte op de achtergrond wil hebben of als ik een stad of gebouw op de foto zet en veel scherp wil hebben.

Deze foto’s heb ik heel licht nabewerkt in Lightroom. Ik heb de horizon rechtgezet als die niet helemaal perfect was, bij sommige foto’s iets meer licht toegevoegd en heel soms iets meer contrast meegegeven. Daarna heb ik al de foto’s licht nabewerkt in m’n favoriete programma: Alienskin. Hier zie je mijn workflow als ik foto’s nabewerk voor fotoshoots, hoe ik mijn foto’s in 5 minuten nabewerk en hoe je zwart wit foto’s maakt in Alienskin en Canva.

Wil je meer weten over de juiste instellingen over je belichtingsdriehoekdiafragma, sluitertijd en ISO waarde? Dan is Fotografie voor niet nerds misschien wel wat voor jou.

Eerst de kat uit de boom kijken? Neem dan een (gratis) kijkje in de bibliotheek vol fotografie goodies.

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

23 Comments

 • Reply
  Celine
  8 september 2017 at 19:21

  Wat super leuk zeg! Ik hou er zeker van om bij een kringloop te gaan rond snuffelen of tweede handse dingen te kopen. Het oude uitstraling vind ik altijd wat hebben. En sommige dingen kun je heus nog een tweede leven geven. Shop er zeker regelmatig

  • Reply
   Heleen
   8 september 2017 at 20:47

   Ja, heerlijk. Ik kom ook vaak zat met niks thuis hoor. Maar dan vind ik het alsnog leuk om te gaan kijken.

 • Reply
  Irina
  8 september 2017 at 20:08

  Echt super leuke spulletjes!! En wat heb je een leuke stijl in je huis zeg!

 • Reply
  Jeroen
  8 september 2017 at 20:14

  Tweedehands winkels zijn aeesome. De mooiste dingen die ik heb zijn tweedehands.

  • Reply
   Heleen
   8 september 2017 at 20:47

   Ja toch? Ik maak weleens grapjes over dat als ik ‘kringloop of rommelmarkt’ roep in m’n huis dat bijna alles dan om zou vallen. Maar dat is dus wel echt zo haha.

 • Reply
  Sofie
  8 september 2017 at 20:27

  Wauw, ik vind het super leuke spulletjes en een fantastische stijl! Echt heel erg mooi.

  • Reply
   Heleen
   8 september 2017 at 20:46

   Dankjewel Sofie! Even lekker snuffelen en je komt de mooiste dingen tegen 🙂

 • Reply
  nicole
  9 september 2017 at 06:36

  Ik vind kringlopen ook zo leuk! Je hebt fijne vondsten gedaan. Het is vaak ook een kwestie van met een open blik naar de spullen kijken.

 • Reply
  Eke
  9 september 2017 at 07:34

  Ik ben echt jaloers op je fantastische smaak! Ik zie in een kringloop altijd alleen maar zooi staan, maar je hebt echt leuke items gescoord!

  • Reply
   Heleen
   11 september 2017 at 11:56

   Haha, dankjewel! Je moet inderdaad wel leren door de rotzooi heen te kijken hoor. Dat lukte mij in het begin ook helemaal niet. En streng zijn: als je niet weet waar je iets kwijt kunt, of als het eigenlijk nergens bij past, mag het eigenlijk niet mee 🙂

 • Reply
  Laura
  9 september 2017 at 17:15

  Oh, leuke spulletjes! Love roze, gouden tintjes en die koperen bloempot <3

  • Reply
   Heleen
   11 september 2017 at 11:57

   Thanks! Die koperen bloempot is inderdaad wel echt favoriet. Hij heeft ook al op heel veel verschillende plekken gestaan.

 • Reply
  Fleur
  10 september 2017 at 07:32

  Ik vind het heerlijk om te struinen over een rommelmarkt. Meestal kom ik dan thuis met kleding voor de meiden of speelgoed.

  • Reply
   Heleen
   11 september 2017 at 11:58

   Ja, herkenbaar. Ik koop ook heel veel speelgoed voor Twan. Maar als ik daar een blogpost over moet gaan maken ben ik nog wel een poosje bezig haha

 • Reply
  Kiki Multem
  11 september 2017 at 13:13

  Ik vind die gouden giraffe echt helemaal te gek en buiten je blog om ben ik ook weg van je logo!

 • Reply
  Marion
  11 september 2017 at 13:56

  Mooie combinaties en nog mooiere foto’s. Ik ben niet zo van de Kringloop, maar dat autootje vind ik wel heel leuk

  • Reply
   Heleen
   11 september 2017 at 18:41

   Dankjewel! Ieder z’n ding natuurlijk 🙂 Met dat soort kleine dingen kun je vaak het verschil maken

 • Reply
  Tania
  11 september 2017 at 17:10

  Ik ben eigenlijk nog nooit naar een kringloopwinkel geweest. Naar de rommelmarkt af en toe en is wel leuk om rond te snuffelen

  • Reply
   Heleen
   11 september 2017 at 18:42

   Ja, precies! Dat is eigenlijk precies hetzelfde als wat ik in de kringloop doe. Je moet maar net een beetje geluk hebben. En geduld, dat ook

 • Reply
  Xarifa
  11 september 2017 at 17:38

  Heerlijk zo’n dagje kringloop! Fijn dat je zo veel leuke spullen hebt getroffen! Dat zie je niet altijd bij de kringloop!

  • Reply
   Heleen
   11 september 2017 at 18:40

   Ik hou er echt van haha. Maar dit is niet op één dagje gescoord hoor! Dan zou ik elke dag gaan haha

 • Reply
  Diana
  12 september 2017 at 07:33

  Wauw heb je al deze spullen echt gekocht bij kringloopwinkels of rommelmarkten. Echt super vette dingen. Die blauwe stoel en dat blauwe autootje vind ik echt geweldig. Werk zelf vlak naast een kringloopwinkel en vind ik soms echt mooie dingen.

  • Reply
   Heleen
   15 september 2017 at 18:45

   Ja! 😀 Af en toe even goed zoeken, maar uiteindelijk vind je altijd wel iets leuks

  Leave a Reply