0
Al het moois
Interview met Romy van Vaker Vrolijk
Inspiratie Lifestyle

Interview met Romy van Vaker Vrolijk: trots zijn op kleine dingen, bewust kijken & elke dag iets doen wat je leuk vindt.

“Het leven is een feestje. Je moet alleen zelf de slingers ophangen.” Zo omschrijft Romy haar blog Vaker Vrolijk. Ben je het daar helemaal mee eens: neem dan eens een kijken op haar persoonlijke blog.Ze neemt  je op haar blog mee in haar zoektocht naar positiviteit, persoonlijke groei en alles wat het leven vrolijk maakt. Vandaag vertelt ze waar ze trots op is, wat ze doet als het even niet zo lekker loopt én natuurlijk hoe ze de foto’s voor haar blog maakt.

Waar ben je op dit moment het meest trots op?

Trots zijn op mezelf is iets wat ik de laatste jaren echt heb moeten leren. Ik dacht altijd dat trots alleen was bedoeld voor bijvoorbeeld cum laude afstuderen of een geweldige promotie op je werk. Inmiddels durf ik juist op kleinere dingen van mezelf trots te zijn.

Zo durf ik te zeggen dat ik trots ben op wat ik dankzij mijn blog Vaker Vrolijk heb bereikt. Daarmee bedoel ik niet zozeer bezoekersaantallen of samenwerkingen, maar vooral de ontwikkelingen die ik zelf heb doorgemaakt. Ik begon zonder enig verstand van SEO, pakkende titels en een niche. Inmiddels denk ik dat ik wel een goed beeld heb van wat wel en niet past van mijn blog en merk ik dat ik mezelf ook op het gebied van schrijven en fotograferen verder heb ontwikkeld.

Heleen Schrijvershof - vraag 1_zpsl7rjzhws

Welke tip heeft je het meest beïnvloed of het meest voor je betekent?

Tijdens een coachingssessie kreeg ik ooit te horen dat je je eigen redder in nood bent. Je kunt als mens altijd hopen op een wonder van buitenaf of op een helpende hand, maar uiteindelijk zal je het voornamelijk zelf moeten doen. Hoewel ik het soms ook fijn vind om op anderen te kunnen bouwen, heeft die uitspraak me wel doen inzien dat je vaak verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

Dat is ook een van de redenen waarom ik mijn blog ben begonnen. Ik wilde positiever in het leven staan en mijn dromen achternajagen. Door mijn blog heb ik in beide opzichten volgens mij al een paar stappen in de goede richting gezet.

Wat doe je als eerste op een dag wanneer het even niet zo lekker loopt?

Mijn grootste valkuil is dat ik op een minder fijne dag snel geneigd ben om mezelf dan maar volledig op werk te storten. Verstand op nul en doorgaan. Inmiddels besef ik dat dat niet altijd de perfecte methode is.

Het werkt nu vaak beter voor mij om een leuke serie aan te zetten en mijn knutselspullen tevoorschijn te toveren. Daar kan ik echt van ontspannen, omdat ik mijn gedachten even ergens anders op kan focussen. Ook een kop thee drinken met een vriendin of met mijn moeder doet bij mij trouwens wonderen in zo’n geval.

Heleen Schrijvershof - vraag 3_zpsugtj35qz

Hoe maak jij er elke dag weer iets moois van?

Ik probeer om elke dag ten minste één ding te doen waar ik echt blij van word. Dat kan al iets heel kleins zijn, zoals een leuke serie kijken of blogs lezen. Die dingen probeer ik ook op te schrijven, zodat ik er net iets langer bij stil kan staan.

Verder denk ik dat het belangrijk is om qua werk iets te doen wat jou gelukkig maakt. Ik ben nu aan het solliciteren voor een baan, maar heb in de tussentijd een aantal leuke freelanceprojecten lopen. Daardoor voelt het nooit als een straf om aan het werk te zijn.

Heleen Schrijvershof - vraag 4_zpspnr8pov0

Hoe maak jij je foto’s voor je blog?

Mijn blogfoto’s maak ik altijd graag in series. Ik kan zo een uur bezig zijn en een enorme troep in huis creëren om van notitieboekjes, pennen, sieraden en andere vrolijke spullen meerdere composities te maken. Verder neem ik altijd mijn camera mee als ik onderweg ben, zelfs tijdens een korte wandeling. Ik let dan goed op alles om me heen en leg van alles vast.

Sinds ik fotografeer, ben ik me veel bewuster van bijvoorbeeld de mooie bloesem en bijzondere composities. De natuur levert bijvoorbeeld voor mij vaak de mooiste blogfoto’s (bloemen, blauwe luchten etc.) op. Daar kan ik echt blij van worden.

Heleen Schrijvershof - vraag 5_zpsuay6oczw

Wat is je favoriete foto van de afgelopen tijd?

Mijn favoriete foto’s zijn meestal die van onze twee katten. Mensen willen niet altijd op de foto, maar onze katten maken er geen enkel probleem van om hun mooiste pose aan te nemen. Van deze foto word ik zelf nogal vrolijk, omdat je onze kat Paco hier echt ziet genieten van het zonnetje. Een heerlijk voorbeeld om zelf op te volgen 🙂

Ook is het een van de eerste foto’s die ik maakte met mijn 50 mm lens. Ik vond het in het begin nog best lastig om met deze lens te fotograferen, maar kan inmiddels al bijna niet meer zonder en ben blij met de foto’s die ik er al mee heb gemaakt.

Heleen Schrijvershof - vraag 6_zpshftjisyc

Dankjewel voor dit ontzettend leuke interview, Heleen! Ik heb de vragen met plezier beantwoord.

Voor meer van mijn schrijfsels, positieve lijstjes en fleurige foto’s, ben je van harte welkom op mijn blog Vaker Vrolijk.

P.s: foto credits: Romy

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Romy
  29 april 2017 at 14:07

  Zo onwijs leuk om het interview op je blog terug te zien! Hartstikke bedankt voor de leuke vragen en het mooie artikel 🙂 Ik voel me vereerd om zo in de spotlights te staan op je blog!

  • Reply
   Heleen
   2 mei 2017 at 17:49

   Graag gedaan en jij ook nogmaals bedankt 🙂

 • Reply
  Neverdullmoments
  29 april 2017 at 14:53

  Romy is een topper! Vrolijkheid gegarandeerd op haar blog!

  • Reply
   Heleen
   2 mei 2017 at 17:49

   Vind ik nu ook! 🙂

 • Reply
  Eke
  12 september 2017 at 07:25

  Wat een ontzettend leuk interview, ook om de blogger te leren kennen. En Romy, je maakt prachtige foto’s! De knusheid straalt er van af!

  • Reply
   Heleen
   15 september 2017 at 18:45

   Ja toch? Dat was nou ook precies de bedoeling met deze serie 🙂

  Leave a Reply