0
Heleen Schrijvershof
Inspiratie Lifestyle

Interview met Nina van ninamaakt

Heb je zin in nog meer zon op je zondag?
Lees dan dit interview met Nina van ninamaakt. Ze illustreert en ontwerp prachtige kaarten waar je direct vrolijk van wordt. Of iemand een hart mee onder riem kan steken. Vandaag vraag ik haar naar waar ze het meest trots op is, hoe ze er elke dag weer wat moois van maakt én natuurlijk naar haar favoriete foto’s van de afgelopen tijd.

Waar ben je op dit moment het meest trots op?

Oef, meteen een moeilijke vraag! Ik ben best een beetje trots op het feit dat ik steeds meer op mijn gevoel durf te vertrouwen. Dat ik telkens weer zoek naar wat mijn hart sneller laat kloppen en nee durf te zeggen tegen dingen die niet goed voelen, simpelweg omdat ze niet goed voelen. Best eng ook, maar ik denk dat die authenticiteit wel iets is waar ik trots op mag zijn. 🙂

Nina 1

Welk idee/boek/tip/persoon heeft je het meest beïnvloed of het meest voor je betekent?

Het zinnetje ‘En dat is oké’ draag ik al een tijdje met me mee. Ik kan soms best onrustig en onzeker zijn, maar het besef dat de dingen goed zijn zoals ze zijn en dat ik goed ben zoals ik ben, geeft me heel veel rust, veiligheid en inspiratie. Ik vind die acceptatie wanneer ik bid of mediteer, maar ook bij Floris (mijn man) of in de natuur.

Wat doe je als eerste op een dag wanneer het even niet zo lekker loopt?

Ik vind een kopje koffie zetten altijd een fijne manier om de dag op te starten. Die neem ik dan mee naar mijn werkkamer en dan heb ik precies dat zetje om echt aan de slag te gaan. Als ik er dan toch nog helemaal vastloop pak ik mijn laptop en tekenspullen in, wandel ik naar een fijn koffietentje en ga ik daar zitten werken. 🙂

Nina 2

Hoe maak jij er elke dag weer iets moois van?

Mijn dagen zijn heus niet altijd even shiny, maar ik vind instagram een fijne manier om het mooie in een dag te zien. Ik leg graag de simpele, dagelijkse dingen vast. Soms in een tekeningetje, soms in een foto. Mijn kopje koffie, een mooi geschreven to-do-lijstje, een fijn interieur van een koffietentje. Juist die kleine dingen hebben vaak zoveel grootsheid in zich 🙂

Nina 3

Hoe maak jij je foto’s voor je blog?

Ik maak de meeste foto’s voor mijn blog en Instagram op mijn werkkamer, omdat daar zo heerlijk veel daglicht is. Ik gebruik daarvoor een Canon 550D. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar eerlijk is eerlijk: ik heb nog lang niet alle knopjes onder de knie, dus de automatische stand en een flinke dosis photoshopskills zijn mijn beste vrienden.

Nina 4

Wat is je favoriete foto van de afgelopen tijd?

Afgelopen zomer nam ik deze selfie van Floris en mij in Kopenhagen. We waren een paar dagen in die heerlijke stad en sjeesden rond op fancy huurfietsen die je daar op elke hoek van de straat vindt. Dat het op dat moment net begon te regenen kon de pret niet drukken 🙂

Nina 5

En stiekem vind ik deze foto ook heel gezellig. Iets recenter, want hij werd vorige maand gemaakt (door Rensina) tijdens een fotoshoot voor mijn lievelingswinkeltje in Groningen. De winkel KOKOTOKO verkoopt mijn ninamaakt-kaarten, maar ook heel veel mooie fair trade kleding. Voor mij zegt de foto veel over mijn leven op dit moment: dat ik zonder twijfel ja durf te zeggen tegen dingen waar ik enthousiast van word, ook al heb ik ze nog nooit eerder gedaan 🙂

Nina 6

Meer van Nina zien? Kijk dan hier.

Alle foto’s uit deze blogpost zijn gemaakt door Nina of Rensina.

Dit interview nog eens teruglezen? De foto hieronder kun je pinnen & toevoegen aan je bord vol #girlboss inspiratie:

ninamaakt

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Saskia
  2 juli 2017 at 14:26

  Wat een super leuk interview. Met veel plezier gelezen. Ik volg Nina al een tijdje, ook met veel plezier 🙂
  Mocht je nog iemand zoeken voor dit interview, hou ik me aanbevolen<3

  • Reply
   Heleen
   6 juli 2017 at 18:25

   Leuk om te lezen Saskia, en ik houd je zeker in m’n achterhoofd voor een interview! 🙂

   • Reply
    Saskia
    6 juli 2017 at 19:13

    Super leuk! Ik wacht het af 🙂

 • Reply
  Mylou
  16 augustus 2017 at 19:40

  Wat een leuk interview! Ik kende Nina nog niet, maar ze maakt heel mooie illustraties 🙂

 • Reply
  Celine
  16 augustus 2017 at 19:42

  Super leuke interview. Kende haar nog niet mar vind haar nu al helemaal leuk.
  Veel liefs

 • Reply
  Tania
  16 augustus 2017 at 19:56

  Ik kende haar helemaal niet. Ben eventjes op haar shop gaan kijken en ze maakt mooie dingen

 • Reply
  Eke
  16 augustus 2017 at 22:13

  Wat een leuk en inspirerend interview. Geen poeha, Maar puur en echt. Ik ga eens even snuffelen bij Nina!

 • Reply
  Fleur
  16 augustus 2017 at 23:19

  Leuk om de Nina achter Ninamaakt te leren kennen. Ik ga zeker even in haar shop kijken

 • Reply
  Andrea
  17 augustus 2017 at 07:12

  Wat een leuk interview! Nina maakt prachtige dingen! Ik ga even haar shop bezoeken 🙂

 • Reply
  Daphne
  17 augustus 2017 at 10:19

  Wat een leuk interview! Heel gezellig gevoel krijg ik ervan 💕

 • Leave a Reply