0
Al het moois
Heleen Schrijvershof
Inspiratie Lifestyle

Interview met Thessa van loveandlifestyleblog.nl

Thessa maakte de sprong van single in een stad naar verliefd en wonend in een super klein dorpje. Ze begon als make-up artist voor tv, film en theater en is intussen operational manager bij Volkswagenbus.nl. In het interview van vandaag lees je waar ze trots op is, wat ze doet als het even niet zo lekker loopt, hoe ze er elke dag weer iets moois van maakt en natuurlijk: hoe ze de foto’s maakt voor haar blog.

Waar ben je op dit moment het meest trots op?

IMG_4414

Ik ben op dit moment het meest trots op het feit dat grotendeels afscheid heb genomen van wat ooit mijn grootst passie was: make-up-en. Ik deed dit 7 jaar lang intensief voor film, tv & theater. De meest gave producties heb ik mogen doen, denk aan de serie Penoza en de leuke romantische comedy die nu in de bioscopen draait: Voor Elkaar Gemaakt.

Maar door een zware burn out & een verhuizing naar de andere kant van Nederland waren deze werkzaamheden voor mij niet meer fulltime haalbaar. Ik heb voor mezelf gekozen en ben opzoek gegaan naar een nieuwe leuke baan. Gelukkig heb ik deze gevonden en ben ik nu werkzaam als operational manager bij DeVolkswagenbus.nl, waar we super leuke retro Volkswagenbusjes verhuren.

 

 Welk idee/boek/tip/persoon heeft je het meest beïnvloed of het meest voor je betekent?

IMG_5033

Geert Verschave is de persoon die mij heeft geleerd dat jezelf de belangrijkste persoon in je eigen leven bent. Denk heel even na over deze zin:
‘Jij bent zelf de belangrijkste persoon in je eigen leven.’

We gaan tegenwoordig maar door, we willen alle ballen hoog houden, een leuk sociaal leven hebben, succesvol zijn in en op ons werk, een goede partner, ouder, broer, zus, vriend of vriendin zijn. We willen het allemaal. En het liefst allemaal tegelijk. Maar we vergeten dat wij zelf de belangrijkste persoon in ons eigen leven zijn. Dat als het met jou zelf niet goed gaat je al die ballen niet eens hoog kunt houden. En je geen goede partner, ouder, broer, zus vriend of vriendin kunt zijn.

Ondanks dat ik het soms moeilijk vind doe ik vaak nog een stapje terug en kies ik voor mezelf. Voor iets dat ik leuk vind of fijn vind om te doen. Nee is tenslotte ook een antwoord.

 Wat doe je als eerste op een dag wanneer het even niet zo lekker loopt?

IMG_0082

Als een dag even niet zo lekker loopt dan benoem ik dit en spreek ik dit over het algemeen uit tegenover mijn vriend. Hij is een ster in alles een positieve draai geven en is een optimist pur sang. Thats why I like him so much! Hij praat mij dan moed in of geeft me een dikke knuffel en duizend kusjes zodat ik me weer beter voel.

 Hoe maak jij er elke dag weer iets moois van?

IMG_3884

Ik zou willen dat ik zo’n optimist ben zoals mijn vriend is maar dat zit helaas niet helemaal in mijn aard. Wel probeer ik altijd van hele kleine dingen te genieten. De vogeltjes die fluiten, onze hond Duke die al z’n speeltjes uit de mand trekt om te laten zien dat hij wil spelen, dat ene leuke dingetje wat ik heb kunnen scoren voor ons nieuwe huis.

Geluk zit hem in de kleine dingen en die kleine dingen kunnen mijn dag enorm mooi maken.

 Hoe maak jij je foto’s voor je blog?

IMG_3352

Die maak ik met mijn Canon camera. Die ik heb over kunnen kopen van fotografe Mariët Mons. Van haar heb ik wat kleine kneepjes uit het vak mogen leren en daarvoor ben ik nog steeds enorm dankbaar. De eerste keer dat ik, toen nog haar camera in mijn handen had wist ik dat er een nieuwe hobby was geboren.

Fotograferen vind ik enorm leuk en ik maak altijd al mijn foto’s met mijn 50mm lens. Eigenlijk zijn mijn foto’s volgens de richtlijnen altijd overbelicht maar dat is juist wat ik leuk vind: hele heldere lichte foto’s. Het liefst met veel scherptediepte.

Wat is je favoriete foto van de afgelopen tijd?

10847270_863851260322869_3597223730302995495_o

De foto waar ik het meest trots op ben is de foto die ik zelf maakte van onze hond Duke op het strand. Alles klopt aan deze foto, de scheptediepte is precies goed, hij is helemaal los van de grond en hij heeft een mega lief koppie. Kan je geloven dat hij bijna 15 is? Ik niet als is zijn puppy face zie op deze foto! Duke is al bijna 15 jaar mijn allergrootste kleine vriend en ik hoop dat hij nog heel lang bij ons mag blijven!

Verder zijn alle foto’s die je in dit interview voorbij hebt zien komen ook door mijzelf gemaakt.

Meer van Thessa lezen? Je vindt haar blog hier: 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Sofie
  26 juli 2017 at 15:03

  Ontzettend leuk om te lezen zeg! En die laatste foto is inderdaad er leuk!

  • Reply
   Heleen
   26 juli 2017 at 19:23

   Dankjewel Sofie!

  • Reply
   Thessa
   24 augustus 2017 at 12:41

   Dank je wel Sofie!

 • Reply
  Mylou
  26 juli 2017 at 18:29

  Leuk om te lezen & erg mooie foto’s allemaal! 🙂

  • Reply
   Heleen
   26 juli 2017 at 19:23

   Goed om te horen 🙂

  • Reply
   Thessa
   24 augustus 2017 at 12:37

   Wat lief! Dank je wel Mylou

 • Reply
  Priscilla
  27 juli 2017 at 08:23

  Prachtige foto’s, ik vind iets overbelichte foto’s eigenlijk ook altijd wel mooi. DIe foto van de hond op ’t strand is inderdaad heel tof. Toevallig zei iemand laatst ook tegen mij ‘de belangrijkste persoon in je leven ben je zelf’. Daar moest ik ook even over nadenken maar dat is de waarheid. Je moet niet te streng zijn voor je zelf. Fijn dat je dan een vriend hebt waar je kunt ventileren. .

  • Reply
   Heleen
   28 juli 2017 at 19:42

   Hey Priscilla, bedank voor je reactie!
   Het klinkt altijd een beetje zweverig, maar uiteindelijk komt het er wel op neer inderdaad haha

  • Reply
   Thessa
   24 augustus 2017 at 12:39

   Dank je wel Priscilla! Leuk om te horen dat we een beetje de zelfde maak hebben wat betreft lichte foto’s. En inderdaad het is een zinnetje waar je even over na moet denken maar daarna zul je er hopelijk vaak bij stilstaan.

 • Reply
  Yvonne
  28 juli 2017 at 09:56

  Die foto van de hond maakte me zo vrolijk! Ik snap waarom dit de meest favoriete foto van de afgelopen tijd is.

  • Reply
   Heleen
   28 juli 2017 at 20:04

   Je bent inderdaad niet de enige Yvonne!

  • Reply
   Thessa
   24 augustus 2017 at 12:40

   Zo leuk om te horen!

 • Reply
  Tessa
  28 juli 2017 at 12:05

  Leuk om te lezen! Haal de geluk uit de kleine dingen. Een levensmotto als dit is toch als een sprankeltje geluk?

  • Reply
   Heleen
   28 juli 2017 at 20:03

   Leuk om te horen Tessa!

 • Reply
  Bouchra
  28 juli 2017 at 13:14

  Prachtige foto’s! Wat fijn dat jouw vriend positief is en je kan helpen wanneer je een off-day hebt 🙂

  • Reply
   Heleen
   28 juli 2017 at 19:51

   Ja, tof toch? Ik denk dat het super belangrijk is om mensen in je directe omgeving te hebben die je ondersteunen.

  • Reply
   Thessa
   24 augustus 2017 at 12:41

   He is the best! <3

  Leave a Reply