0
Al het moois
Interview met Melle Bouwhuis van Thankgoditsmonday.nl
Inspiratie Lifestyle

Interview met Melle Bouwhuis: ontbijtjes, afstand nemen, katten, trots zijn en natuurlijk… foto’s maken

Als je houdt van een herkenbare en positieve blogs ken je Melle van Thankgoditsmonday natuurlijk al lang.
Melle’s blog heeft een heerlijke combinatie van positiviteit en fun zonder dat het geforceerd overkomt. Vandaag vraag ik haar waar ze trots op is & hoe ze er elke dag iets moois van maakt. Natuurlijk kan ik het niet laten om te vragen naar hoe ze haar foto’s maakt en wat haar favoriete foto van de afgelopen tijd is.

Waar ben je op dit moment het meest trots op?

Ik heb afgelopen jaar geleerd dat ik trots op mezelf mag én kan zijn. Het kon altijd beter, ik zag altijd wel weer nieuwe opties en mogelijkheden. Dat had zo zijn voordelen, het heeft me ver gebracht, maar het zorgde er ook voor dat ik niet zo goed tevreden – al dan niet met mezelf kon – kon zijn. Me hiervan bewust worden, me daadwerkelijk af en toe trots voelen maar me daar ook bewust van zijn, daar ben ik op dit moment het meeste trots op.

De foto die ik hiervoor heb gekozen is een foto van mijn buluitreiking van juni 2013. Het moment waarop ik me echt trots voelde. Ik heb toen ook alles uit de kast getrokken om het te vieren. Het maakte me niet meer uit, ik had mijn bul gehaald!

Trots door Corrina de Vries

Welk(e) idee/boek/tip/persoon heeft je het meest beïnvloed of het meest voor je betekend?

Er zijn zoveel verschillende situaties en voor elke soort heb ik wel weer een andere inspiratiebron. Van boeken en quotes tot YouTube-filmpjes. Eigenlijk staat het verhaal van iemand anders altijd centraal. Ik hou echt van mensen. Wat ze drijft, wat ze doen en hoe ze het doen. Daar haal ik altijd heel veel inspiratie uit.

Wat doe je als eerste op een dag wanneer het even niet zo lekker loopt?

Doordat ik steeds bewuster ben van mijn emoties kan ik op een moment dat het zo lekker loopt, even afstand nemen. Wat is er nu precies aan de hand, waarom voel ik me zo, hoe kan ik het oplossen en wat zegt dit gevoel nou precies? Dat klinkt misschien heel zweverig maar het helpt me heel erg. Alleen het opmerken en het afstand doen alleen al zorgt voor veel meer rust.

Hoe maak jij er elke dag weer iets moois van? Of hoe probeer je dat?

Elke ochtend maak ik een feestelijk ontbijt voor mezelf. Ik hou echt ontzettend van ontbijten en een vriendinnetje van mij ook! Zij vertelde dat als je ‘s ochtend een feest maakt van je ontbijt, de rest van de dag eigenlijk alleen maar heel goed kan zijn. En dat is echt waar! Vandaar ook dat ik regelmatig foto’s maak van mijn ontbijtjes en die op mijn Instagramkanaal @breakfastisaparty plaats. Om jou te inspireren dat ontbijten niet saai hoeft te zijn en dat het echt bepalend kan zijn voor de rest van je dag.

Random favoriet - IMG_2166

Hoe maak jij je foto’s voor je blog?

Bij voorkeur in pyjama met vossenpantoffels veel daglicht, met mijn Canon G7x. Ik hou van foto’s met beweging door bijvoorbeeld een hand in beeld of een actie uit te voeren. Hoera voor de zelfontspanner en Fleur trouwens! Katten zijn de beste props.

Random favoriet - here-comes-the-fun

Wat is je favoriete foto van de afgelopen tijd? 

Deze foto heeft Shirley een tijdje geleden van mij gemaakt en eigenlijk alles vind ik er leuk aan. De energie, de kleuren, hoe ik me op mijn gemak voelde, hoe Shirley me op mijn gemak stelde, de confetti op mijn favoriete shirtje, echt álles op deze foto is leuk!

Favoriete foto door Shirley Visser

Maar ook de foto van een springende mij die mijn vriend Stephan van mij maakte in Kopenhagen. Op dat moment voelde ik me precies zoals ik op de foto sta. Ik was in mijn lievelingsstad Kopenhagen mét mijn vriend, het was zonnig, we hadden een sapje gehaald bij onze favoriete juice bar, een fiets gehuurd en waren spontaan naar het strand gefietst, ik had net een nieuwe tattoo laten zetten en allemaal zorgde ervoor dat ik bijna uit elkaar knalde van geluk.

mellejumpforyaykopenhagen

Meer Melle? Je vind haar hier.

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  18 december 2016 at 08:08

  Super leuk interview!

  • Reply
   Heleen
   18 december 2016 at 18:39

   Dankjewel Saskia!!

  Leave a Reply