0
Heleen Schrijvershof
Altijd inspiratie voor je blog
Jouw blog Persoonlijk

Altijd inspiratie voor je blog. Zonder ‘hulp’ van dertien in een dozijn ideëen lijstjes

Lijkt het je fantastisch om al je tijd te steken in het verzinnen van toffe blogposts, maar heb je naast je blog ook nog andere dingen te doen?

Zoek je op internet naar inspiratie maar vind je ontzettend veel dingen die niet op jou van toepassing zijn?

Je kent de lijstjes wel: 1000 ideeën voor je volgende blogpost & de 75 titel ideeën posts op Pinterest. En je hebt al die foto challenges ook weleens gezien: fotografeer je tenen in het zand op het strand.

Maar ja, wat nu, als het winter is en het strand heel ver weg? Je bent niet de enige die al heel wat uurtjes Pinterest heeft afgestruind voor ideeën die bij jou passen en waar je nu direct iets aan hebt. Als al deze losse ideeën zouden werken had jij nooit meer een writers block, toch?

Het voordeel van die lijstjes is dat ze zo lekker toegankelijk zijn. Het probleem is dan natuurlijk dat ze lang niet allemaal op jou van toepassing zijn.

Vorige week heb ik een (hele korte) enquête online gezet over wat jij nu zou willen zien en er ging opeens een lampje bij me branden. Samen met eerdere feedback kreeg ik namelijk vooral dit soort reacties:

 • “Ik ben net begonnen, maar heb moeite consequent elke x aantal dagen wat te plaatsen”
 • “Ik zou wel wat meer tijd willen hebben, en kunnen trainen dat ik in de gelimiteerde tijd die ik heb, mijn creativiteit en inspiratie kan laten opspelen. Het komt namelijk nog weleens voor dat ik een paar uurtjes heb, dan het dan vaak moet gebeuren en dat er vervolgens niets komt”
 • “Ik heb niet altijd inspiratie voor m’n blog”
 • “Doe ik iets verkeerd?”
 • “Hoe doen andere bloggers dat dan?”
 • “Ik heb niet genoeg tijd om echt lekker te schrijven”

Laat me hier jouw eigen struggles weten, dat zou ik echt heel tof vinden. Op die manier kan ik je nog beter helpen.

Het lampje dat ging branden stond al langere tijd boven m’n hoofd, maar ik was blijkbaar niet echt aan het opletten. Het is heel simpel: betere fotografie voor jouw website is geen einddoel, maar een middel.

Dit klinkt nogal logisch (dat is het ook) maar het heeft nogal wat consequenties als je er echt over na gaat denken.

Als je ’s nachts wakker ligt over je website denk je waarschijnlijk aan: wat zal ik morgen schrijven? Hoe moet ik beginnen? Ik heb nog zoveel andere dingen te doen. Ik wil wel heel graag, maar hoe dan? En niet: hoe zat het ook alweer met die regel van derden?

Het gekke is: die regel van derden was dus wel altijd het uitgangspunt van mijn blogposts: ik leer jou de regel van derden en dan kun je daarmee aan de slag om een fantastische foto’s voor je post mee te maken. Succes. En daar verzon ik dan de meest leuke manier bij die ik kon bedenken.

Terwijl ik tijdens m’n eigen shoots ook nooit denk: hoe zal ik die regel van derden eens gebruiken? Die regel is er om mij te helpen mijn verhaal beter te vertellen. Ondersteunend dus, niet als uitgangspunt.

Dus heb ik bedacht dat het veel leuker is om je te helpen inspiratie op te doen voor je blog. Op een manier waar jij altijd iets aan hebt, of je nu over DIY, fashion, beauty, kinderen, jouw persoonlijke leven, lifestyle, reizen of wat dan ook blogt.

Het leuke is namelijk: je hebt genoeg verhalen te vertellen. Je weet heel veel over jouw onderwerp. Je mist alleen maar een beginnetje. Daar ga ik je bij helpen + ik mix er stiekem elke week een fotografie tip of techniek doorheen.

Jouw inspiratie en website als uitgangspunt dus en fotografie als middel. Het is echt zo logisch als het klinkt (dat ik hier niet een jaar geleden op ben gekomen is me echt een raadsel)

Hoe ik dit ga doen vraag je je misschien af?

Elke week krijg je van mij:

 • een creatief thema
 • een aantal voorbeeld beginnetjes voor verschillende soorten blogs
 • en een foto tip of techniek.

Een voorproefje van wat je volgende week kunt verwachten:

Thema:

Easy like sunday morning – ik laat je voorbeelden zien van beelden om je op gang te helpen (oké, oké, alsnog Pinterest)

Voorbeeld beginnetjes:

 • Hoe ziet jouw ideale zondagmorgen eruit (persoonlijke blog)
 • Perfecte zondagmorgen outfit voor een familie uitje (fashion blog)
 • De beste brunchplekjes voor een easy sunday morning in Rotterdam (food blog)
 • Alsnog een (redelijke) easy sunday morning als je kleintjes hebt rondlopen (mama blog)
 • De beste concealer voor een easy sunday morning na een nogal heftige zaterdagavond (beauty blog)
 • 10 leuke, simpele DIY ideeën voor tijdens een easy sunday morning (DIY blog)

Foto techniek

Maak voor de foto’s bij je post gebruik van de regel van derden. Je krijgt hier dan een korte uitleg over met voorbeelden en daarna een paar tips over hoe je hiermee nog beter jouw verhaal kunt vertellen.

Op deze manier heb je een simpel uitgangspunt, maar dan wel eentje waar je direct iets mee kunt, waarbij je niet gebonden bent aan een locatie of onderwerp, die je echt kunt toepassen op jouw persoonlijkheid en blog, niet saai en dertien in een dozijn is en die je ook kunt doen als je niet met je voetjes in het zand zit of een professionele digitale camera hebt. Oja, en je leert betere foto’s maken.

Inspiratie dus en dan graag zo snel, simpel en persoonlijk mogelijk.

Dit wordt echt helemaal te gek en dit heb ik alleen maar kunnen verzinnen doordat toffe bloggers zoals jij me hebben verteld wat ze lastig vinden. Help mij en vul hieronder een paar korte vragen in zodat ik je nog veel beter kan helpen.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply