0
Heleen Schrijvershof
Inspiratie Lifestyle Op m'n nachtkastje

How blogs work – boek review

Ben je een beginnende blogger en wil je weten waar je moet beginnen, zoek je een naslagwerk over bloggen of wil je juist weer nieuwe motivatie opdoen voor het schrijven? Dan zit je vandaag goed met de review van How Blogs Work van Stephanie Duval.

Later nog eens terugkijken? Bewaar deze afbeelding op je Pinterest board:

Boek review: How blogs work - www.heleenschrijvershof.nl

Lees je liever? Hieronder vind je de tekst van de video:

Hoi, leuk dat je kijkt naar deze boek review van How Blogs Work.

How Blogs Work is een boek van Stephanie Duval. Een Belgische blogger en je vindt in dit boek dus ook veel Belgische voorbeelden, maar het concept blijft hetzelfde en ik ga je vandaag vertellen wat je hier allemaal van kunt verwachten.

Dit boek nam ik eigenlijk mee als een soort break tussen alle serieuze businessboeken en fictieboeken die ik deze maand en periode wilde gaan lezen. Maar uiteindelijk heb ik het woord voor woord gelezen omdat ik het toch een heel erg interessant boek vindt. Het is eigenlijk een combinatie van veel tips, interviews van grotere bloggers en ook lekker veel illustraties en quotes. Het wordt goed opgebroken zodat het lekker wegleest.

Het boek begint met een aantal basisprincipes die misschien niet heel erg wereldschokkend zullen zijn en ook voor veel, al wat langer bezig zijnde bloggers ook wel een beetje logisch.Maar wat het in het eerste gedeelte heel erg goed doet is je motiveren.

Dus als je misschien een beetje de spark kwijt was geraakt dan is dat weer heel erg fijn om te lezen. En je vindt daarnaast, ongeveer halverwege het boek info over hoe je professioneel kunt bloggen, hoe je samenwerkingen kunt aangaan en hoe je blog echt duidelijk maakt wat jij wilt overbrengen. En dat gedeelte wordt ook weer heel erg goed onderbouwt door de interviews die er worden gegeven.

Dus er wordt niet alleen gezegd: dit moet je gaan doen. Maar ook: dit is wat deze grote bloggers hebben gedaan en dit is het succes.

How blogs work is dus eigenlijk voor de beginnende blogger, maar ook de wat meer ervaren blogger heeft hier zeker wat aan. Als is het maar om nieuwe motivatie en ideetjes op te doen.

How Blogs Work kun je kopen bij Bol.com en kost €19,99


 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Inge
  12 maart 2016 at 20:32

  Dit boek kende ik nog niet, maar ik moet zeggen dat ik eigenlijk ook nog geen boeken over bloggen heb gelezen πŸ™‚

  • Reply
   Heleen
   12 maart 2016 at 20:41

   Hey Inge, bedankt voor je reactie! Leuke blog heb je πŸ™‚ Het is, juist als je nog geen andere boeken over bloggen hebt gelezen, een heel fijn boek. Het is een goed naslagwerk zonder dat het saai wordt.

 • Reply
  Melle
  14 maart 2016 at 14:36

  Het klinkt toch best wel leuk πŸ™‚ Misschien dat het hem ooit nog eens gaan worden want interviews – of in ieder geval voorbeelden van andere bloggers – zijn best wel waardevol en fijn. En wat een leuk filmpje!

  • Reply
   Heleen
   16 maart 2016 at 17:52

   Thanks Melle! Het is er inderdaad echt eentje die leuker blijkt dan hij leek πŸ™‚

  Leave a Reply