0
Al het moois
kringloop vondsten
Kringloop Lifestyle

Hoe ik jou ga overhalen om de kringloop een kans te geven…

Het allerleukste aan fotografie vind ik het zoeken naar mooi beeld. De tijd nemen en de mooiste beelden en dingen eruit proberen te pikken. Het schatgraven eigenlijk.

Dit is ook precies wat ik leuk vind aan op pad gaan: musea bezoeken, nieuwe koffietentjes uitproberen en vooral: naar kringloopwinkels gaan.  Ik hoor van heel veel mensen: ik vind nooit wat leuks, wat zijn nu echt leuke adresjes en hoe zorg je ervoor dat je thuis komt met dingen waar je ook echt iets aan hebt?

Waarom de kringloop zo tof is

Misschien ben je ooit weleens een kringloop binnengelopen en was je binnen 5 minuten alweer buiten omdat je door de bomen het bos niet meer zag. Misschien heb je ergens vaag wel het idee dat de kringloop leuk kan zijn… maar dan vooral voor andere mensen.

De afgelopen 5 jaar ben ik op best wat rommelmarkten geweest en sinds een jaartje of anderhalf ga ik echt vaak naar kringloopwinkels. Ik ben het echt heel leuk gaan vinden en heb ook al aardig wat goeie tips voor je op een rijtje kunnen zetten. Maar ik krijg nog steeds vragen over hoe je dan precies leuke dingen vindt.  Ik hoor ook dat het lastig is om leuke adresjes te vinden.

Zelf merk ik ook dat er best wat (buitenlandse) blogs zijn over thriftshops, maar dat veel van die blogs een uitstraling hebben die niet past bij wat ik mooi vind. Het is best snel ‘heel erg vintage’ als je begrijpt wat ik bedoel.

Toen ik de blogpost schreef over tips voor de kringloopwinkels ging het me puur om de schatten die je daar kon vinden. Maar na een poosje ben ik me ook gaan verdiepen in de gevolgen van fast fashion en de gevolgen voor het milieu hierop.

Grappig genoeg komt dat ook omdat ik een kind heb die heel erg van de natuur houdt en bezig is met het milieu. (als ik de auto wil pakken voor een kort ritje vraagt ‘ie me waarom ik niet gewoon de fiets pak.) Om daarnaast natuurlijk nog maar niet te spreken over de werkomstandigheden van de mensen die in de sector werken.

Ik ben helemaal niet iemand die graag op de barricade gaat en ik ben eigenlijk altijd geneigd om de positieve kant te bekijken van dingen in plaats van te benadrukken hoe slecht het op een bepaald vlak gaat. Dus dat is ook wat ik eigenlijk het liefst wil laten zien: tweedehands betekend niet perse dat je voor tweede keus gaat. Je kunt echt hele toffe dingen vinden terwijl je ondertussen een klein beetje meehelpt.

Ik koop dingen bij de kringloop voor fotoshoots, m’n interieur en kleding voor mezelf. En dat zou ik ook doen als ik elke maand €5000 meer zou verdienen als ik nu doe, het is gewoon heel erg leuk.

Wat wil jij zien?

Het lijkt me heel erg leuk om meer te bloggen over dit soort dingen, maar wat vind jij nu eigenlijk leuk om te lezen?

Hier vind je alvast een paar blogposts over de kringloop die je tot nu toe hebt kunnen lezen

Ik heb een paar ideeën, laat me weten wat jij leuk vind:

  • Mijn favoriete adresjes
  • Reviews van kringloopwinkels
  • Roadtrips met als doel kringloopwinkels te ontdekken waar ik nog nooit geweest ben
  • Hoe je zoekt in een kringloop
  • Hoe je je vondsten uit de kringloop mengt met dingen die je al hebt
  • Hoe ik outfits voor een fotoshoots kies
  • Hoe ik dingen voor mezelf kies
  • Of iets heel anders?

En: vind je foto’s met weinig tekst het leukst om te kijken, video of een combinatie? Let me know…

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply