0
Heleen Schrijvershof
Home office tour: een thuiskantoor in een bescheiden ruimte
Inspiratie Lifestyle

Hoe mijn home office er nu uitziet + foto’s van de verbouwing

Je hoeft echt geen super grote ruimte te hebben om een fijne thuiskantoor te maken. Vandaag laat ik je zien hoe wij onze zolder hebben omgebouwd en hoe m’n kantoor er nu uitziet.

Pin voor later:

Hoe mijn home office er nu uitziet + foto’s van de verbouwing

Home office tour-1

Het begon anderhalf jaar geleden met deze ruimte. Toen we hier kwam wonen lag hier heel dik tapijt en waren er twee kleine raampjes waar heel weinig licht doorheen kwam. Ook was er niet geïsoleerd en dus of ijskoud of heel warm.

Na het isoleren hebben we twee grote ramen geplaatst. Ook alle witte plaatjes die je tegen de wand ziet waren er nog niet. In deze ruimte hebben we gekozen om niet te stucen, maar voor gipsen platen te kiezen. Omdat het zo’n lastige ruimte was om te stucen én omdat het hout waarschijnlijk veel ging ‘werken’ en het stucwerk daar niet zo heel mooi zou blijven.

Home office tour-3

De houten vloer die er lag zat vol met spijkers en daarna kon hij geverfd worden. Ik weet nog heel goed dat ik dacht: dat heb ik in twee dagen wel af. Uiteindelijk ben ik er wel twee weken mee bezig geweest omdat ik de hele vloer wit wilde hebben, dus ook tussen de vloerdelen in.

Home office tour-5

Maar: uiteindelijk maakt het ontzettend veel verschil en ben ik super blij met hoe de vloer is geworden.

Home office tour-31

Waar ik ook echt super blij mee ben is het keukentje. Het is zo fijn dat ik snel water kan pakken als ik aan het werk ben. Menno heeft deze opstelling zelf samengesteld. Het zijn deze wastafelmeubels van de Ikea. Die hebben we drie keer gekocht, gekoppeld  en op de twee linkse een stuk keukenwerkblad wat we nog over hadden. Ook deze is van de Ikea. Echt een hele fijne oplossing. Ik moet zeggen dat ik dit keukentje vaker zou kunnen gebruiken (ik maak ook niet optimaal gebruik van de opbergruimte) maar voor nu vind ik dat geen probleem.

Home office tour-8

Daarna hebben we het bureau geplaatst. We hebben heel lang nagedacht over hoe we dit zouden doen. Het is een te kleine ruimte om een grote tafel in het midden van de kamer te zetten. Daarnaast kan ik niet geconcentreerd werken als ik op Menno’s scherm kan kijken (ik heb niet veel tics, maar dit is er zeker eentje). Menno heeft nog zo geprobeerd mij te overtuigen van een mooi, lang bureau langs de muur, maar dat ging gewoon niet gebeuren.

Toen gingen we naar creatieve oplossingen kijken en kwamen we eerst uit op een driehoekig bureau van hout, dat we dan zelf zouden maken. Tot we (alweer) in de Ikea liepen en Menno opeens een goed idee had: twee halve bureau’s naast elkaar. Dit was de perfecte oplossing, ook omdat we op die manier elkaar nog kunnen zien en dat is wel zo gezellig.

We hebben nu allebei een halfrond bureau met naar de hoek toe nog een kort, recht stuk. Om het aan de kop af te werken (en het geheel zo stevig mogelijk te maken) hebben we ook nog een rechthoekig bureau geplaatst. Dit zorgde ervoor dat we geen last hebben van poten die in de weg zitten.

Wat begon als een zoektocht is een bureau geworden waaraan we super veel ruimte hebben. Het losse bureau wordt vaak gebruikt door Twan (om Lego te bouwen) of door mij als offline bureau.

Home office tour-13

Op dit moment ziet mijn set-up er wel iets anders uit: ik heb meer leuke dingetjes in de hoek gezet. Ook had ik eerst m’n laptop in de kast staan (als pc) maar nu werk ik gewoon op twee schermen. Echt heel fijn. Ook wil ik perse dit scherm houden, puur omdat ‘ie wit is, terwijl Menno me probeert te overtuigen van een groter scherm. Voor nu blijft ‘ie nog lekker even staan.

Het is bij ons ook heel makkelijk te zien welke kant van wie is. Dat vind ik nog een groot voordeel van deze indeling. We kunnen allebei onze dingen kwijt op ons eigen gedeelte. Ik kan mijn stationary, bladen en boeken kwijt zonder dat hij daar last van heeft en hij kan gamen zonder dat ik daardoor wordt afgeleid.

Home office tour-17Home office tour-18

Home office tour-19Home office tour-20Home office tour-21Home office tour-23

Nadat Menno z’n eigen hoekje had ingericht ben ik het verder gaan aankleden. Wat ik ondertussen wel had gemerkt is dat ik het leuker vind om in de loop van de tijd af en toe wat dingen toe te voegen in plaats van alles in één keer te kopen.

Home office tour-28

Ik heb pas met pijn in m’n hart vijf grote dozen met magazine knipsels weggegooid, maar ik moet altijd wel iets om me heen hebben om te lezen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-10

Home office tour-11

Deze twee hebben jullie misschien al voorbij zien komen in deze blogpost. De rieten stoel staat in het gedeelte van de bureau’s en de groene in het gedeelte van de keuken. Het idee is dat ik af en toe lekker kan gaan lezen maar dat doe ik eigenlijk nooit. Maar mooi vind ik ‘m nog steeds. Dat hoekje is het eerste dat je ziet als je boven komt en ik word er elke keer weer blij van.

Home office tour-29

En natuurlijk is deze ruimte ook perfect om Lego projecten op te slaan waar beneden geen plek voor is. Achter deze kast zit trouwens de cv ketel waar we een ombouw voor hebben gemaakt. Door deze wel af te sluiten, terwijl we er nog bij kunnen hebben we gelijk geen last meer van de cv ketel. Die volgens mij bij niemand echt mooi in het interieur past.

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien dat je echt geen gigantische ruimte nodig hebt om een fijn thuiskantoor te maken.

We hebben hierbij ook expres gekozen voor lichte kleuren en ik probeer niet elke muur vol te hangen met van alles en nog wat. Dat helpt ook ontzettend als je een kleine ruimte hebt.

Werkplekken van anderen bekijken vind ik altijd zo leuk dat ik een aantal toffe bloggers en ondernemers heb gevraagd hun werkplek te delen. De eerste blogpost hiervan komt maandag online. Hierin laat Laura van Lovy zien hoe haar werkplek eruit ziet.

Wil jij meedoen? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier. 

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Tania
  2 oktober 2017 at 17:04

  Jullie werkplek is heel leuk geworden. Wij hebben een lang bureau naast elkaar met dan nog elke een hoek

  • Reply
   Heleen
   3 oktober 2017 at 09:50

   Thanks! Ik ben benieuwd naar je setup. Laat je ‘m een keertje zien op je blog? Lijkt me leuk!

 • Reply
  Daphne
  2 oktober 2017 at 21:39

  Ziet er heel leuk uit!

  • Reply
   Heleen
   3 oktober 2017 at 09:50

   Thanks Daphne!

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress
  3 oktober 2017 at 02:02

  Wat is het mooi geworden! Ik vind die vloer echt supergaaf!

  • Reply
   Heleen
   3 oktober 2017 at 09:51

   Dankje! Ik had dit idee op de benedenverdieping al uitgetest. Daar hadden we de verf verdund met terpetine, zodat je een beetje een white wash kreeg. Maar hier wil ik het echt strak omdat dit een veel kleinere ruimte lijkt.

 • Reply
  Eke
  4 oktober 2017 at 07:32

  Supermooi zeg! Dat keukentje is ook heel fijn, uitkomst!

  • Reply
   Heleen
   7 oktober 2017 at 19:21

   Thanks! Ja, dat is ook echt heel fijn.

 • Reply
  Dhini
  4 oktober 2017 at 08:32

  Woow…wat gaaf werk office. Die witte vloer/laminaat wil ik ook. Het maakt de kamer fris eruitzien.

  • Reply
   Heleen
   7 oktober 2017 at 19:22

   Ja, en het is super makkelijk in principe. Alleen wel veel werk

 • Reply
  Bouchra
  5 oktober 2017 at 13:44

  Het is mooi geworden! Fan van een witte vloer. Wij hebben dat ook 😉

 • Reply
  Lisette
  7 december 2017 at 11:33

  Echt een prachtige werkplek! Ik ben helemaal verliefd op de vloer, ik snap dat de hoeveelheid werk tegen viel maar je kan wel zeggen dat het alle moeite waard is geweest.

 • Leave a Reply