0
Heleen Schrijvershof
Hoe haal je je Valentijn over om foto's te (laten) maken?
Fotografie Fotografie │ Ideeën

Hoe haal je je Valentijn over om samen foto’s te (laten) maken? Ik heb 3 tips voor je…

Ken je die mannen? Die mannen die het zelf echt helemaal geen probleem vinden om voor de camera te staan? Die ‘prima schatje’ een heel normaal antwoord vinden op de vraag: zullen we samen even een paar toffe foto’s maken? Of dingen zeggen als: natuurlijk, boek die loveshoot maar.

Ik vermoed dat ze bestaan (want ik zie ze af en toe op Instagram voorbij komen)

Maar in mijn leven zie ik ze bar weinig voorbij komen.

Natuurlijk, even een snelle selfie is vaak het probleem niet, maar als je echt toffe foto’s van jullie samen wil maken is het vaak wat lastiger om ‘m over te halen.

Vandaag geef ik je drie tips om het jezelf en hem zo makkelijk mogelijk te maken. Of je nu zelf foto’s gaat maken in je achtertuin of voor als je een loveshoot boekt bij een fotograaf.

Werk zo snel mogelijk

Als ik een fotoshoot met een man heb, weet ik van tevoren dat ze eerder verveeld zijn dan vrouwen. Meestal komt dit gewoon simpelweg omdat vrouwen het proces van de fotoshoot heel erg leuk vinden. Mannen zijn meer gericht op het eindresultaat.

En wat hen betreft hoef je voor een paar goeie foto’s geen uren uit te trekken.

Dus: bereid je fotoshoot voor.

Kijk van tevoren op Pinterest en dan vooral naar: een sfeer die bij jullie past en poses die daar mooi bij zouden staan. Heb je een fotoshoot geboekt dan zal de fotograaf je daar ook bij helpen.

Maak een moodboard van wat je wilt en houd het bij ongeveer 10 voorbeelden. Je hebt echt geen tijd om meer concepten uit te werken. En trouwens: wat moet je met 1000 foto’s? Je kunt veel beter mikken op 5 echt goede.

Hier vind je een voorbeeld moodboard Pin gerust een paar foto’s op je eigen (kleinere!) moodboard

Kijk naar welke outfits goed zouden passen bij jouw sfeer en leg die van jou en hem naast elkaar om te zien of ze ook echt goed elkaar passen.

Doe iets wat bij jullie past

In mijn ervaring vind een man het niet perse vervelend om op de foto te gaan. Het is meer het idee van ‘verplicht lachen naar de camera’ waar hij een hekel aan heeft. Of hij heeft geen zin in een fotograaf die allemaal dingen van ‘m vraagt die hij normaal gesproken ook niet doet.

Hoe leuk al die super gestylde fotoshoots er ook uitzien: het werkt veel beter als je een sfeer, locatie en kleding uitzoekt die echt bij jullie past. Ga dus na of hij jouw moodboard ziet zitten. Wat doen jullie in je vrije tijd? Zit je elk weekend op een terrasje of het liefst thuis op de bank? Waarom zou je dat soort dingen niet terug laten komen in je foto’s?

Een goeie fotograaf vraagt ook altijd naar dit soort dingen,dus wees niet bang dat je alleen leuke foto’s kunt maken in een open veld op een roze met blauw picknickkleed.

Ga je zelf foto’s maken? Zoek dan één of twee locaties waar jullie allebei blij mee zijn.

Wood and wool 4_zpshskd9l9y

Laat ‘m er zo goed mogelijk uitzien

De mannen in mijn omgeving houden dan misschien niet van fotoshoots, maar er goed uitzien willen ze eigenlijk allemaal wel.

In deze blogpost lees je alles over hoe je mannen het beste kunt poseren (op een relaxte) manier.

Ga je zelf foto’s maken? Stuur me gerust een linkje: ik ben superbenieuwd naar het resultaat.

Wil je een fotoshoot boeken, bijvoorbeeld voor Valentijnsdag? Hier vind je alle info. 

Extra gratis tips

Wil je nog meer tips over fotografie? Over poseren, belichting en nog veel meer? Hieronder krijg je gratis toegang tot de bibliotheek vol extra freebies. Nog meer info en voorbeelden vind je hier

Heleen Schrijvershof

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply