0
Al het moois
Fotografie Fotografie │ Basics Fotografie │ Ideeën Fotografie │ Poseren Inspiratie

Hoe maak je een goede profielfoto? 3 tips voor een profielfoto waar je trots op kunt zijn.

Ben jij trots op je profielfoto? Of …is het een lastig dingetje en kom je eigenlijk niet over zoals je bent (op je best)? Vandaag geef ik je tips voor een goede profielfoto waar je blij mee bent én waar je op staat zoals je bent… op je best.

Lees je liever en wil je het magazine met de tekst, voorbeelden & checklist hebben? Onderaan deze post zie je een voorproefje en zie je hoe je bij de bibliotheek komt.

Ben jij trots op je profielfoto?

Natuurlijk hoef ik jou echt niet meer te vertellen dat een goede profielfoto heel belangrijk is. Toch hoor ik van bijna iedere blogger en ondernemer die voor mijn lens staat dat een profielfoto één van de meest lastige dingen is om te maken (of laten maken)

Waarschijnlijk komt dat omdat het echt heel persoonlijk is. Hoe laat je in één oogopslag nu zien wie je bent?

Creatief voorbereiden

Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn fotoshoots op een creatieve manier voorbereid én natuurlijk wat jij daarmee kunt als je een goede profielfoto wilt maken voor je eigen website. Elke fotoshoot begint bij mij met een aantal vragen. Eentje daarvan is: kun je jezelf in een paar kernwoorden omschrijven? Daar beginnen we dus vandaag ook mee.

Omschrijf jezelf in drie kernwoorden.

Als je dit lastig vind: vraag het aan mensen in je omgeving. Dit kan heel verhelderend werken. Denk hierbij aan je stijl, wat je met je website wilt bereiken, hoe jij naar je website kijkt en wat je doelen zijn.

In het gratis magazine van deze week vind je een lijstje woorden om je op gang te helpen. Dit magazine kun je onderaan deze blogpost downloaden. Gratis en voor niets.

Maak of kies je moodboard

Als je dat hebt gedaan is het heel slim om een moodboard te maken. Als je je kernwoorden hebt is het veel makkelijker om daar een keuze in te maken. Een moodboard kan ook helpen om je kernwoorden wat te verduidelijken als je nog geen heel sterk beeld hebt.

Ben je nou niet zo van het knutselen of heb je geen tijd: op mijn Pinterest pagina vind je heel veel verschillende soorten thema’s waarvan er altijd wel ééntje is die het beste bij jouw kernwoorden past. Deze thema’s werken zo goed dat ik nooit meer een shoot zonder deed nadat ik het geprobeerd had. 

Kies je kleuren

Bekijk je eigen moodboard en kies drie kleuren of kleurrichtingen waar je mee wilt gaan werken.

Heel veel moeilijker hoef je het jezelf ook echt niet te maken. Dit is geen project waar je weken over na hoeft te denken. Voorbereiding is heel goed, maar van uitstel komt afstel én bij dit soort dingen weet je vaak intuitief wel wat bij jou past.

De uitvoering

Heel veel foto’s voor je website kun je heel goed zelf maken, maar ik zou je zeker adviseren om je profielfoto door iemand anders te laten maken. En of je nu wel of niet de beschikking hebt tot iemand die heel goed weet wat ‘ie doet: jouw voorbereiding zorgt ervoor dat jij heel goed weet waar je naar op zoek bent.

Er zijn heel veel manieren om toffe foto technieken te gebruiken die bij jouw kernwoorden en moodboard passen en ook hiervan vind je in het magazine een lijstje met ideeën die je kunt gebruiken bij het maken van je profielfoto.

Ik hoop dat je heel veel hebt aan deze video. Heb je vragen? Stel ze me gerust. Vragen beantwoorden vind ik één van de leukste dingen om te doen.

Extra gratis tips:

Wil je nog meer tips over fotografie? Over poseren, belichting en nog veel meer?

Of ben je fotograaf en wil je meer tips over hoe je nu elke keer een feestje maakt van je fotoshoot? Hieronder krijg je gratis toegang tot de bibliotheek vol extra freebies. Nog meer info en voorbeelden vind je hier

Heleen Schrijvershof

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Adine @ LekkerLevenMetminder.nl
    18 december 2017 at 10:54

    Wat een leuke tips! Een profielfoto (of bijvoorbeeld leuke foto’s voor mijn Insta-feed) vind ik zeker altijd een uitdaging. Meestal lukt dat het beste met goede begeleiding, bij mij althans.

  • Leave a Reply