0
Heleen Schrijvershof
Achter de schermen Fotografie

Foto’s maken op een boerderij (met kippen) │ Hier zie je het resultaat

Wat gebeurd er als je een fotoshoot op een boerderij doet? In dit geval heel toffe foto’s mét een kip. Vandaag lees je hoe ik mijn camera dan instel (want die kip zit niet stil) en waar ik rekening mee houd.

Situatie

Een dag met af en toe zon, maar vooral veel bewolking

Instellingen

ISO 400 │ f3.3 │ 1/2000 │ 35 mm lens

Tips

  • Omdat het een vrij wisselvallige dag was, heb ik gekozen voor ISO 400. Vaak is het zo dat ik m’n ISO kies en daarna niet meer echt wijzig. Met ISO 400 kun je heel goed foto’s maken zonder ruis. Wees niet bang om een iets hogere ISO waarde te kiezen. Zorg ervoor dat je weet tot hoever je camera mooie foto’s maakt, hoever je kunt gaan totdat je ruis hebt. Dit is echt een kwestie van oefenen zodat je je camera onder controle krijgt.
  • Ik heb gekozen voor f3.3 omdat ik wel wilde dat hij eruit sprong, maar de kip ook scherp was. En omdat de kans bestond dat de kip veel zou bewegen is het handiger om voor f3.3 te kiezen i.p.v. f1.8. Als ik op f9 had gaan zitten had ik de voorste paar blaadjes juist weer scherp gekregen.
  •  Je ziet bij mijn foto’s wel vaker dat ik inkijkjes en frames gebruik. Kijk ook maar eens naar m’n vorige foto. Dit zorgt voor diepte in je foto. Je krijgt een beetje het gevoel alsof je naar een verhaal kijkt in plaats van alleen naar iemand die toevallig voor de camera stond.

Een achter de schermen video van deze fotoshoot bekijken doe je hier.

Meer weten?

Wil je nu eindelijk je camera eens onder controle krijgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Hier heb ik al mijn tips op een rijtje gezet.

En hier vind je mijn boek dat ik speciaal heb geschreven voor mensen die willen weten hoe het echt zin zonder te worden bedolven onder termen die je niet nodig hebt en veel te veel theorie.

Weet je al wat meer over je instellingen maar krijg wil je de belangrijkste info op één poster voor aan je muur of in je tas? Kijk dan eens naar mijn posters waarmee je in één oogopslag de juiste camera instellingen ziet staan voor elke situatie.

Poster camera instellingen (2)

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply