0
Heleen Schrijvershof
Heleen Schrijvershof
De week in foto's

De week in foto’s: een schommelstoel verven, Rock Werchter en een gastblog op Relatieplanet

Deze week was best een beetje een gekke week omdat ik alleen thuis was. Menno werkt wel vaker in het buitenland, maar niet heel vaak zo lang. Ik heb dus qua werk een vrij rustige week gehad, maar privé best een hele drukke en heb niet superveel foto’s gemaakt. Maar… ik heb wel ontzettend veel muziek geluisterd, ik kocht tickets voor Rock Werchter en verfde een supertoffe schommelstoel mintgroen.

Zaterdag

Op zaterdag kwam ons neefje de hele dag bij ons spelen en dat was ontzettend gezellig

Ik had me eigenlijk voorbereid op een vrij drukke dag. Maar de jongens waren de hele dag zo ontzettend lief aan het spelen dat ik heel veel tijd heb gehad om te chillen

En m’n dag zag er eigenlijk vooral zo uit

Zondag

Op zondag had ik juist een ochtendje helemaal alleen thuis, want de jongens bleven bij opa en oma slapen. Ik ben heel vaak alleen thuis, maar nooit ’s ochtends en slaap dus al jaren nooit meer echt uit. Nou, dat werd ingehaald, want ik sliep tot een uurtje of half 10 en had pas om kwart over één afgesproken om naar familie in Haarlem te gaan, dus dat die dag ging heel snel voorbij. Super relaxt, maar ik vind een ‘nuttige’ en drukkere dag eigenlijk wel veel leuker

Om het gevoel te hebben nog wel wat gedaan te hebben deed ik drie keer zo lang over m’n make-up. Maar als ik deze foto terug kijk denk ik dat ik net zo goed nog langer in bed had kunnen blijven liggen. Het maakt helemaal niks uit. Maar: relaxt was het wel.

Maandag

Op maandag begon ik lekker m’n huis schoon te maken en ik luister dan altijd naar muziek of podcasts. Of voor de zoveelste keer naar de show van Ronald Goedemondt op Spotify. Maar deze week had ik zin in ouwe rock.

En dus werd het Iggy Pop.

Via Instagram werd ik geattendeerd op een nieuw liedje van mijn favoriete band op dit moment: Kaleo. Ik kan ‘m niet embedden. Dus als je benieuwd bent: je vind ‘m hier. O, en als je het je afvraagt: wat is in vredesnaam frumflutt (IJslands)? Hij is in première gegaan. En ja, dat heb ik opgezocht, want ik kon er niet tegen dat ik het niet wist.

Ik word trouwens echt rete blij van deze pruimenboom in m’n tuin. Ondertussen is hij niet meer zo mooi, maar voor die paar dagen dat ‘ie echt mooi bloeit is het een plaatje

’s Avonds eten we een frietje in de tuin en we maken goed gebruik van het laatste streepje zon

Dinsdag

Op dinsdag werk ik thuis en edit ik onder andere deze video:

Ik word echt heel blij van deze shoot. Het was een goed, gezellig team en ik ben heel blij met het resultaat.

Ik heb zin om weer lekker veel shoots te gaan doen en plannen en gelukkig staat er volgende week alweer eentje op de planning. Ik heb heel erg fases (ik denk dat elke ondernemer zich hier wel in herkent) De ene keer werk ik enorm veel thuis en de andere keer heb ik de ene shoot na de andere. Ondertussen weet ik dat dit geen probleem is. Vroeger schoot ik er weleens van in de stress, maar ondertussen weet ik dat de shoots vanzelf weer komen. En: hoe relaxter ik daarover denk, hoe meer er geboekt worden.

Ik word altijd heel erg blij van de kleinste dingen. Zoals deze ‘Good Vibes’ koffiemok. Ik kocht ‘m in een opwelling bij de Hema en word er nog steeds heel vrolijk van. Op de website kan ik ‘m niet meer vinden, maar een soortgelijke vind je hier

In de middag is het zo lekker dat ik buiten ga werken. Dit is echt het toppunt van vrijheid voor mij: m’n eigen tijd indelen.

Op kantoor ben efficiënter, maar dan werk ik vanavond wel een uurtje langer door. Ik ga nu echt niet binnen zitten.

Net voor het avondeten kijk ik toevallig op zo’n Koopjeshoek Facebook groep bij ons in de buurt. Ik zie deze schommelstoel en tik ‘m op de kop voor een tientje. Dat schijnt een gelukje te zijn en ik ben er super blij mee. Ik wil ‘m verven, maar weet nog niet helemaal precies welke kleur ‘ie moet worden.

En om de dag compleet te maken koop ik twee kaartjes voor de vrijdag op Rock Werchter. Ik heb me pasgeleden voorgenomen om deze zomer echt heel veel leuke dingen te gaan doen. Ik zocht op tourdata van Kaleo en er was al behoorlijk wat uitverkocht. Maar deze nog niet en nu kan ik gelijk naar Radiohead, Birdy, the Pretenders en nog veel meer. Ik vind dit zo tof!

Woensdag

Op woensdag ga ik weer naar kantoor. Ik ben van plan om in m’n lunchpauze naar het Fotomuseum te gaan, maar ik heb gewoon niet zoveel zin. Verder maak ik die dag 0 foto’s.

Donderdag

Op donderdag ontbijt ik met beschuit en brie en deze walnoothoning. Het ziet er in het potje supergaaf uit, maar eerlijk gezegd is het wel een klein beetje onhandig en proef ik de smaak van de walnoot niet echt terug in de honing.

Ik rijd naar de Action voor lichtroze verf en kom terug met deze mint kleur. + met kussentjes, een deken, een tasje voor m’n compact camera en nog veel meer kleine dingetjes die ik eigenlijk niet nodig had. Maar spijt heb ik niet, want ik vind ze wel super tof. Af en toe heb ik zo’n fase dat ik nieuwe dingen voor in m’n huis wil en meestal doe ik het niet, maar deze keer kan ik het niet laten.

Het eerste laagje van de verf gaat erop en dat is nog verdraaid lastig. Het is is een soort krijtverf en samen met de spijlen en alle hoekjes van de stoel gaat er behoorlijk wat tijd in zitten. Gelukkig heb ik hulp.

Oja, en deze mok kocht ik ook nog. Alsof ik nog niet genoeg mokken heb.

Vandaag kwam trouwens deze gastblog van Relatieplanet online te staan en ik vind ‘m super leuk geworden: 4 tips voor een goede profielfoto voor mannen

Vrijdag

Er worden bloemen voor Menno geplukt om ‘m zometeen weer een fijn welkom thuis te geven. Bloemen die na een dag al doodgaan en ik stiekem vervang voor nieuwe.

Er gaat nog een tweede en derde laagje verf op. Daarna nog een matte finish. Ik denk dat hij dit weekend wel af is. Ik laat je dan zien hoe hij staat op m’n kantoor.

We doen een dansje om het te vieren

En eten we zoete aardappelf frietjes om het te vieren. Want ja: sommige dingen moet je vieren.

Mocht je het willen weten: ik bak ze in de airfryer. Zonder olie of andere toevoegingen. Ik schil of kook ze niet van tevoren. Wel even wassen natuurlijk. Ik bak ze 1x 8 minuten op 180 graden, daarna 8 minuten op 150 en daarna nog een minuut of 2 op 180. En dan zijn ze lekker! Veel lekkerder dan ik ze in de oven kreeg.

’s Avonds heb ik geen zin meer om te werken en kijk ik Sophie in die mentale kreukel en College Tour met Ed Sheeran.

Het was een heerlijk rustig weekje en het leek wel vakantie. Vroeger vond ik dit heel lastig (want: werk ik wel genoeg?) Maar ondertussen geniet ik maar gewoon van deze weken. En deze week kwam het wel heel goed uit, want praktisch gezien moest ik thuis alles alleen doen omdat Menno er niet was.

Ik merk ook dat in dit soort weken ik juist heel veel inspiratie opdoe waar ik later veel aan heb. + als ik relaxt doe over fotoshoots en boekverkopen er juist veel geboekt worden in deze weken. Deze week verkocht ik bijvoorbeeld op 1 ochtend 3 boeken aan Belgen. Geen idee waar ze vandaan komen (dat ga ik ze natuurlijk nog wel vragen) Maar ik heb me voorgenomen nog vaker op een relaxte manier m’n doelen na te streven. Natuurlijk werk ik hard, maar als dat even niet kan is het ook prima. En het is niet alleen fijn, maar het werkt dus ook nog eens goed.

Chill met leuke mensen connecten. Ik teken ervoor als marketingstrategie.

Inspiratie en muziek van de week: 

Als je het tof vind om mensen te zien die zin hebben er écht iets van te maken, moet je deze behind the scenes bekijken. Een clip opnemen op een ijsschots, live, met regen en natuurlijk kou. Werkt heel goed op de maandagochtend als je ongemotiveerd bent.

Dit nummer heb ik deze week heel vaak geluisterd, hij blijft gewoon goed.

Een beetje vreemd, maar wel lekker.

En dit interview van Sanny Verhoeven met Lou Niestadt: ♥ Ik vind ze allebei heel tof en dit gesprek omschreef eigenlijk precies het gevoel dat ik deze week ook had: vrijheid

Komende week heb ik een toffe fotoshoot gepland, ga ik verder aan m’n nieuwe ebook en bereid ik meerdere shoots voor. Ik neem je dan ook weer graag mee.

Bedankt voor het lezen en:  Maak er weer wat moois van!

♥  Liefs Heleen

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply