0
Heleen Schrijvershof
Heleen Schrijvershof
De week in foto's

De week in foto’s: Koningsdag vondsten, een derde gaatje prikken en naar Zwolle

Leuk dat je weer meekijkt met mijn week. Ik vind het zo tof om te zien dat deze serie goed gelezen wordt. Maar heel gek vind ik het ook niet, want zelf vind ik dit soort weekoverzichten ook altijd heel leuk om terug te kijken. Deze week neem ik je mee naar Haarlem, Zwolle en Utrecht…

Zaterdag

Het is meivakantie en dat betekend: vooral heel veel kinder dingen doen.

Zaterdag reden we naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het was super rustig, zeker aan het begin van de dag. Helemaal top.

Echt een aanrader als je een dagje je kid(s) wilt vermaken. En omdat bijna alles binnen is, is het ook een prima uitje voor als het niet zulk mooi weer is.

Zondag

Op zondag deden we een middagje Dordrecht. Vorige week waren Menno en ik er al geweest om bij La Cubanita te eten. Toen nam ik me gelijk voor weer eens vaker naar Dordrecht te gaan en dat plan hebben we gelijk maar uitgevoerd.

Als je op zoek bent naar leuke plekjes in Dordrecht kun je wat mij betreft het beste beginnen bij de Voorstraat. Wij waren op zondag en je moet wel even kijken wanneer de koopzondagen zijn. Omdat wij vrij last minute gingen hadden wij daar geen rekening mee gehouden en waren er een paar leuke zaakjes dicht. Maar die moeten we dan maar een andere keer gaan bekijken. Een goede reden om terug te gaan.

Ik liet gelijk een derde gaatje schieten bij Lucardi in Dordrecht. Vorige week schoot ik de tweede en ik had deze er eigenlijk het beste gelijk achteraan kunnen doen, maar ik wist niet zo goed hoeveel last ik ervan zou hebben. Nu blijkt dus: helemaal niks, het stelt niks voor. Ik heb alleen helemaal geen goede foto, dus die komt later nog wel een keertje.

Maandag

Op maandag kwam er een vriendje van Twan spelen.

En omdat er niet echt heel goed weer werd voorspelt begonnen we maar met een tent te bouwen in de woonkamer.

Maar omdat het halverwege de ochtend best meeviel zijn we toch even op pad gegaan naar de kinderboerderij.

En toen het weer slechter werd zijn we gewoon lekker gaan knutselen.

Werden er muffins gebakken

En alsnog buiten gespeeld met nog een ander vriendje erbij.

Dinsdag

Op dinsdag ging Twan bij het vriendje spelen dat maandag hier is geweest. Deze manier van oppas ruilen heb ik al vanaf 6 maanden gedaan en ik had toen geluk dat ik iemand ben tegengekomen die ongeveer hetzelfde zocht als ik. Ik ben er nog steeds super blij mee.

Onderweg kwam ik de meest prachtige luchten tegen.

Toen ik thuiskwam ging ik gelijk aan de slag met een hele leuke shoot voor in mei met Saskia van Blij Suikervrij. Heel veel zin om samen wat moois neer te zetten.

Donderdag

Op Koningsdag gaan we altijd naar Haarlem samen met familie. We zijn ontzettende rommelmarkt liefhebbers en in Haarlem is altijd wel wat leuks te vinden.

Voor ons geen oranje tompoezen dit jaar, maar super lekkere worteltaart.

Onderweg kwam ik deze beauty tegen.

Dit zijn m’n favoriete vondsten. Dit jaar heb ik best veel toffe dingen gevonden voor in m’n huis.

Maar natuurlijk is er vooral heel veel speelgoed gekocht.

Vrijdag

Op vrijdag en zaterdag deden we een mini-stedentripje naar Zwolle.

Vrijdag was het vooral de bedoeling dat we de stad ingingen (ik was nog nooit eerder in Zwolle geweest) en op zaterdag stond het Dinopark op de planning.

Maar na een reis van ongeveer 2 uur gingen we eerst even lunchen bij De Gillende Keukenmeiden. Een heel leuk tentje met super lekkere broodjes  en goeie koffie.

En wentelteefjes voor Twan

Ik had best nog een keer terug willen gaan voor deze taart.

Waanders in de Broeren

Grote Kerk

En Museum de Fundatie

En deze tas kon ik ook niet laten hangen. De winkel ben ik helemaal vergeten, maar het was zo’n heel klein boetiekje in een achterafstraatje van de Grote Kerk. Als je uit Zwolle komt en je weet waar ik het over heb: laat het me weten, dan plaats ik een linkje.

En ’s avonds was het tijd voor wijn uit papieren bekertjes.

Bedankt dat je weer hebt meegekeken met m’n week. Laat me in de comments gerust weten hoe jouw week er uitzag. En als je een blog hebt waar je ook een weekoverzicht maakt: laat gerust een linkje achter.  En ook heb ik deze week door de vakantie geen shoots gedaan: heb je vragen over fotoshoots, workshops, m’n boek of fotografie in het algemeen: laat het me gerust weten.

Maak er weer wat moois van!

♥  Liefs Heleen

 

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply