0
Al het moois
Zo deel ik mijn tijd in als fotograaf
Fotografie Fotografie │ Voor fotografen Inspiratie

Marketing inspiratie: wanneer ben jij op je best?

Als je denkt aan jouw website, waar wordt je dan het meest enthousiast van? Ik durf te wedden dat dat ook hetgene is waar je het beste in bent. Dus eigenlijk: waarom je doet wat je doet en waarom je website uberhaupt bestaat.

En natuurlijk is dat ook hetgene waar je lezers en klanten op afkomen. Dus: het is heel belangrijk om het over te brengen op je website. Vandaag ga ik je laten zien hoe je dit doet door je foto’s goed in te zetten.

Lees je liever en wil je het magazine met de tekst, voorbeelden & opdracht hebben? Onderaan deze post zie je een voorproefje en zie je hoe je bij de bibliotheek komt.

Welke ondernemers, bloggers of Youtubers je ook volgt: ze hebben iets unieks, iets persoonlijks.

Inspiratie

Je volgt bijvoorbeeld Sanny Verhoeven voor de positiviteit, Yara Michels voor de vrolijke fashion tips, Marie Forleo voor de praktische tips die op een hele toegankelijke manier gebracht worden, Melle voor het aanstekelijke enthousiasme of juist naar Anna Nooshin voor de inspiratie van een leven wat in niets lijkt op wat jij dagelijks doet.

Eigenlijk kun je stellen dat al deze mensen doen waar ze het beste in zijn en dat werkt ontzettend goed: er is altijd wel iemand die zich in jou herkent of door jou verhaal geïnspireerd raakt. Maar: hoe laat jij nu zien wanneer jij op je best bent als je geen Anna Nooshin of Marie Forleo bent?

Waar ben jij goed in?

Als eerste ga je op een rijtje zetten waar je dan zo goed in bent. Vorige week in de video over een betere profielfoto hebben we een aantal kernwoorden opgeschreven waarmee je jezelf zou omschrijven. Die kun je er nog een keer bij pakken om te kijken of je daarop verder kunt borduren.

Waar ben je helemaal niet goed in?

Voor mij werkt het altijd heel goed om ook te bedenken waar ik helemaal niet goed in ben. Een voorbeeld: ik ben als fotograaf helemaal niet technisch ingesteld. Niet technisch in de zin van: ik moet mezelf eraan herinneren om m’n camera mee te nemen naar een fotoshoot. Ik ben veel meer bezig met een creatief thema, wat iemand ermee wil bereiken, de toffe locatie, de kleding, de lichaamstaal.

De camera en de instellingen zijn voor mij echt een middel om een verhaal te vertellen, nooit het doel op zich. Er zijn dus fotografen die mij niet serieus nemen omdat ik nooit in de studio fotografeer. Maar de mensen die dat niet interesseert en een mooie verhaallijn en extra tips willen over hoe ze de foto’s kunnen toepassen op hun website komen bij mij terecht. En dat zijn ook precies de mensen die ik graag wil.

Een voorbeeld van hoe ik dat laat zien is met deze video: je ziet geen grote koffer met camera accessoires, maar wel hoe ik je poseer en dus hoe je er op je best uitziet.

En ik  probeer met het magazine op deze pagina te laten zien dat mijn belangrijkste doel is om mensen tijdens een fotoshoot op hun gemak te stellen. Door alle belangrijke vragen te beantwoorden die je van tevoren hebt.

Wat je gaat doen:

Begin met één blogpost of pagina een voorbeeld te geven van hoe jij dingen anders aanpakt dan andere bloggers of ondernemers.

Je foto’s hoeven voor deze challenge echt niet perfect te zijn, maar zorg wel dat ze bij de rest van je website passen qua kleur en stijl.

Lifestyle

En als je producten verkoopt: plaats ze dan in de lifestyle setting waarin ze gebruikt worden. Alleen een fles wijn bijvoorbeeld is niet zo heel interessant, maar een beeld van een paar vriendinnen die een picknick houden in het park met een goede wijn wel. Door de sfeer, de setting en de kleuren van de foto voelen mensen direct aan of jij degene bent bij wie ze moeten zijn.

Show don’t tell

Dus: het doel van de challenge van deze week is: een scene of moment te laten zien waarin jij doet waar jij heel goed in bent. Show, don’t tell, daar komt het eigenlijk op neer.

Het gratis magazine van deze week

In het magazine van deze week geef ik je nog meer voorbeelden en waarom ze werken, een opdracht waarin je bepaalt op welke dingen jij je gaat focussen – het is namelijk niet te doen om 10 goede eigenschappen in 1 foto te verwerken – en je gaat een plan maken voor je foto. Welke kleuren, sfeer, locatie en kleding je gaat inzetten om je verhaal kracht bij te zetten.

Onderaan deze blogpost vind je hoe je bij de bibliotheek met de gratis magazines komt. Bij deze foto challenge kun je ook heel veel hebben aan het magazine over poseren en die vind je op dezelfde plek.

Heb je vragen over de challenge? Laat het me weten, want ik vind vragen beantwoorden één van de leukste dingen om te doen. En natuurlijk zie ik heel graag een linkje naar de foto op je website als je de challenge hebt uitgevoerd.

Extra gratis tips:

Wil je nog meer tips over fotografie? Over poseren, belichting en nog veel meer?

Of ben je fotograaf en wil je meer tips over hoe je nu elke keer een feestje maakt van je fotoshoot? Hieronder krijg je gratis toegang tot de bibliotheek vol extra freebies. Nog meer info en voorbeelden vind je hier

 

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Marsha
  6 oktober 2016 at 20:45

  Wat een super handig artikel zeg! Daar had ik echt veel aan! -x-

  • Reply
   Heleen
   10 oktober 2016 at 18:29

   Fijn om te horen Marscha!

  Leave a Reply