0
Al het moois
Fotografie Fotografie │ Voor fotografen Inspiratie

Marketing inspiratie: leer van anderen – 3x de beste podcasts voor ondernemers en bloggers

Het afgelopen half jaar heb ik steeds minder hekel gekregen aan het opruimen van m’n huis, schoonmaken of de afwas doen. Elke keer als er een klusje op me staat te wachten denk ik: super! nu kan ik weer verder met de podcast van Janet, Tara of Being Boss

Deze week is het herfstvakantie. Dus: tijd om even te chillen en inspiratie op te doen (en je website even met rust te laten) Daarom vertel ik je deze week welke podcasts ik het allertofst vind. Natuurlijk is dit super persoonlijk en het duurde bij mij ook een poosje voordat ik podcasts (in het algemeen) echt ging waarderen. Ik heb er bijvoorbeeld meerdere geluisterd die inhoudelijk helemaal prima waren maar waarbij de presentator of presentatrice een zo’n ontzettend irritante stem had dat ik er niet meer naar kon luisteren.

Vandaag mijn favorieten:

Tara Gentile: Profit, power, pursuit.

Als je mijn vorige video hebt gezien weet je dat ik fan ben van Tara. Ze is duidelijk & toegankelijk. Maar niet oppervlakkig. Ik houd ervan. In deze podcast interviewt ze ondernemers en belicht ze van iedereen waar zij goed in zijn. Heel specifieke tips dus. Echt een aanrader

Janet Murray – Soulful PR

Een nieuwe favoriet. Ik vind marketing super interessant, maar PR was altijd een beetje een lastig dingetje: hoe zorg je nu dat je geïnterviewd wordt of in een magazine terecht komt?  Janet vertelt je er alles over. Ze is zelf editor geweest en weet dus echt waar ze het over heeft en houdt het tegelijkertijd duidelijk en toegankelijk (ik zie een thema hier) En natuurlijk is het altijd fijn te luisteren naar een lekker rustig Brits accent.

Being Boss 

Being Boss heb ik ontdekt via Tara Gentile en ergens in mijn achterhoofd had ik weleens eerder van gehoord via deze blogpost van de Groene Meisjes. Het zijn twee vrouwelijke ondernemers en ze hebben twee soorten afleveringen: wat lossere interviews die ik per keer bekijk op gast en ‘minisodes’ met een onderwerp dat besproken wordt door één van de meiden zelf. Ik moest in het begin een beetje door het echte Amerikaanse heen prikken. Het – I mean, like, this is the real deal, like for real – gehalte is er wel een beetje. Maar toch waardeer ik de inhoud wel heel erg.

Bonustips:

Derek Halpern

Ook hierbij geldt: je moet ervan houden. Want: Derek is nogal heel erg luid. Maar deze aflevering van Social Triggers vond ik echt heel tof om te luisteren.

En de laatste bonustip die ik je nog wil geven is er eentje die ik zelf nog moet luisteren maar waar ik het volste vertrouwen in heb dat jij er iets aan zult hebben: deze aflevering van Arno Hannink met Manon Toma (bestaat uit drie delen) 

Heel veel plezier met het luisteren naar mijn favorieten. Volgende week gaan we weer aan de slag om van jouw website een website te maken waar je echt trots op bent. Wil je direct aan de slag? Hier vind je de laatste paar video’s.

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Debbie
  20 oktober 2016 at 10:30

  Leuk! Ik ben ook niet zo lang van de podcasts hoor, is van voor mijn generatie zeg maar 😉
  Ik heb laatst alle afleveringen van de Blogtacular podcast geluisterd. Kat Molesworth interviewt daarin iedere aflevering een andere creatieve blogger. Erg leuk en ik vind het inspirerende gesprekken! Binnenkort gaat een tweede seizoen van start.

  Bedankt voor de tips, ik ga deze podcasts ook eens bekijken.

  • Reply
   Heleen
   20 oktober 2016 at 19:31

   Thanks Debbie! Leuk! Blogtacular is dan weer nieuw voor mij. Bedankt voor de tip en veel plezier met luisteren!

  Leave a Reply