0
Al het moois
Fotografie Fotografie │ Voor fotografen Inspiratie

Marketing inspiratie: hoe ben jij begonnen?

Overnight succes is (anders dan overnight oats) helemaal niet zo heel makkelijk voor elkaar te krijgen.

Eén van de leukste dingen om te doen vind ik het volgen van ondernemers en bloggers die al wat langer meegaan.
Niet alleen omdat ze nu goeie artikelen schrijven of producten maken, maar ook omdat ik terug kan bladeren naar het begin of dat begin misschien zelfs wel kan herinneren omdat ik ze toen ook al las. 
Deze week ga je laten zien waar jij bent begonnen zodat je een gevoel van herkenbaarheid creëert en mensen zo op hun gemak laat voelen als ze jouw website bekijken.

Gratis magazine

Bij deze blogpost hoort een gratis PDF magazine dat je kunt downloaden om later offline op je telefoon terug te lezen + je vindt er de opdracht in zodat je lekker aan de slag kunt gaan.

You might think it’s obvious because it’s easy for you. But people want to see YOUR take on it – Denise Duffield Thomas

De afgelopen tijd kon je op mijn IG stories (echt één van m’n favoriete social media ideeën ooit) zien dat ik veel naar podcasts luister. Vorige week liet ik je mijn favorieten zien.

En pas koos ik voor Being Boss.  Ze vertelden over hun persoonlijke evolutie van bloggen naar ondernemen. En ook dat hun grootste inkomensbron een podcast is. Ze hadden het erover dat je soms vergeet dat wat jij heel normaal vind of heel goed kan voor anderen helemaal niet zo normaal is. Denise Duffield- Thomas heeft dat ook al vaker gezegd en ik kan het niet meer met hen eens zijn.

Als jij je afvraagt of wat jij doet wel bijzonder genoeg is: onthoud dan dit: voor jou is het misschien niet bijzonder, maar voor iemand anders wel.

En wat het nu extra leuk maakt om bekendere of grotere ondernemers of bloggers te volgen is dat je weet en ook letterlijk kunt zien dat het geen overnight succes is.
Ga maar een paar maanden of soms jaren terug naar de video’s van jouw favoriete blogger of ondernemer en je zult zien dat het ook echt niet allemaal perfect is.
En ik weet zeker dat jou dat als lezer of klant een gevoel van herkenbaarheid geeft: dat die persoon er iets minder afstandelijk door lijkt of zelfs wel minder intimiderend. Je krijgt het gevoel dat je iets dichterbij ze staat.

Dat is dus ook precies het doel van de challenge van deze week: laat zien waar je begonnen bent zodat mensen je beter leren kennen en ze nog meer het  gevoel krijgen dat ze dichtbij je staan.

Natuurlijk doe ik met je mee en laat ik zien waar ik ben begonnen:
Als je mijn boek Fotografie voor niet nerds hebt gelezen heb je gezien dat mijn begin ook helemaal niet zo glamorous was en ik in het begin ook echt geen idee had wat ik aan het doen was. 
In al die jaren ben ik gegroeid en ik neem je mee naar het allereerste begin:

0048

dsc03028

(2009) Bij mij was het probleem niet zo heel moeilijk te zien: ik had geen idee wat ik met de technische instellingen aan moest, dus ik moest alles oplossen in Photoshop. Daar had ik trouwens ook nog niet echt kaas van gegeten, dus al met al had ik, zoals je zult begrijpen, vrij veel frustraties: ik kon al die ideeën die ik in m’n hoofd had helemaal niet zo goed uitwerken.

SONY DSC

Maar wat altijd wel al heel goed zat, was de lol in het shooten. Ik weet nog precies hoe tof ik deze shoot vond en zonder al deze shoots te doen en te oefenen had ik nooit kunnen leren wat ik nu allemaal weet.

Dus: jij gaat laten zien hoe je bent gekomen waar je nu bent.

Dat je alles wat je weet ook een keer hebt moeten leren. En indirect laat je daarmee ook zien dat je nu heel goed weet wat je doet. Niet dat alles nu perfect is, maar wel dat jouw klanten of samenwerkingspartners met iemand gaan werken die haar fouten al eerder heeft gemaakt.

Gratis bibliotheek vol foto en inspiratie goodies.

In de bibliotheek vind je deze week een paar vragen die je jezelf kunt stellen en waarmee je aan de slag kunt met deze opdracht. Heb je nog geen toegang tot de bibliotheek? Hieronder zie je heel simpel hoe je er komt.

Natuurlijk staan alle vorige opdrachten, stappenplannen en schema’s van vorige blogposts ook in diezelfde bibliotheek. Er staat bijvoorbeeld een magazine met de belangrijkste poseertips in, een schema voor je ISO waarde, diafragma, sluitertijd, een stappenplan voor fotograferen met fel licht, tegenlicht en een sneak peek van m’n boek Fotografie voor niet-nerds.

Al wel toegang? Ga dan naar deze link en vul het wachtwoord in dat je van me hebt gekregen in de mail.

Heleen Schrijvershof

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply