0
Heleen Schrijvershof
Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-7
Bits + Pieces Lifestyle

Bits + Pieces: een fotoshoot in een bloemenkas, nieuwe kringloop aankopen en makkelijke DIY projecten.

TGIF! Ik heb niks tegen een maandag of dinsdag, maar de vrijdag is altijd wel speciaal. (ook heb ik helemaal geen wilde plannen voor het weekend) Het is dus ook weer tijd voor een nieuwe Bits + Pieces. Ik neem je mee in mijn afgelopen week en deel m’n mooiste (online) vondsten met je.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-5

Ik heb een zoon en houd niet van zwemmen of schaatsen. Best onhandig. Menno gelukkig wel, dus die kon z’n lol op deze week.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-6

Daardoor had ik wat tijd over voor de tuin. Want ook al vroor het keihard, de zon scheen ook en dan krijg ik dus ideeën als: die poten moeten onder dat nieuwe tuintafelblad. En wel nu. Ondertussen staat ‘ie weer even in de schuur, want je kan helemaal niet beitsen als het onder de 5 graden is. Weer wat geleerd. En je moet trouwens ook geen plantjes uit een kas kopen en dan direct buiten zetten als het -5 is. Kleine tip van mij voor jou. Daar gaan ze gewoon hartstikke dood van.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-18

Deze beauty’s scoorde ik twee weken geleden. De ene staat mooi te wezen.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-19

De andere zorgt ervoor dat de konijnen niet ontsnappen. Door de harde wind vloog de poort dicht en een plank eruit. Toen we dit board kregen dacht ik: die gaan we nooit gebruiken. Dat was een vergissing, want ondertussen is hij al meerdere keren als slee gebruikt. En nu zorgt ‘ie er dus ook voor dat de konijntjes toch buiten kunnen spelen.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-12

Dit is mijn favoriete vondst van de afgelopen tijd. Een kleed is al moeilijk te vinden in de kringloop (en op Marktplaats) maar een rond kleed helemaal. Deze had de goede kleur, was schoon en helemaal netjes. Even een nachtje buiten leggen in de vrieskou…

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-3

… even uitkloppen en je bent klaar. Nu wel even dat roze tafeltje opnieuw verven. Die had ik een dag daarvoor geverfd (hij was donkerblauw) en dat vloekt nu ontzettend.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-13

De lekkere schommelstoel van zolder naar beneden gehaald. Ik miste nog iets in deze hoek nadat we de hoek van de bank hadden gehaald. Het was nog te kaal.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-9

In Klaaswaal is een nieuwe kringloop (heel tof/gevaarlijk) en daar vond ik dit boek voor €0,50. Ik ben altijd op zoek naar dit soort boeken. Op het eerst gezicht is het niks bijzonders, maar de foto’s die erin staan gebruik ik om in te lijsten.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-10

Zeker oude zwart-wit prints zijn hier heel geschikt voor.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-11

Deze vrolijke meneer staat al in het toilet.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-15

Oude atlassen hebben soms ook dit soort mooie kleurcombinaties, daar zoek ik ook altijd naar.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-20

Dit wandkleed vond ik zo vrolijk, die komt ook in de tuin.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-4

Als je nu denkt dat ik de hele kringloop leegkoop: dat is niet helemaal het geval. Deze heb ik laten staan. Ze zijn te klein en ik kan helemaal niet goed lopen op zulke dunne hakken, maar ik heb overwogen om ze als interieur item neer te zetten zo mooi. Als ik dit zo opschrijf: als ze er volgende week nog staan zal ik het nog eens overwegen…

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-8

In een creatieve bui heb ik de binnenkant van m’n badkamerkastje nog behangen met cadeaupapier van de Ikea. Ik word er nog elke ochtend vrolijk van en het is een heel makkelijk klusje omdat je planken zorgen dat het al vrij snel strak blijft zitten. Je hoeft alleen de hoekjes maar vast te zetten. Inspiratie vond ik hier. 

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-1

Ik deed een shoot in deze kas

Merel Groot klein zonder watermerk-93

Maakte deze shoot af

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-7

En maakte een nieuw moodboard voor boven m’n bureau. Blijkbaar heb ik zin in de lente.

Heleen Schrijvershof - B+P maart 2018 week 1-21

En ik zie de zon en daar heb ik dit weekend heeeeeul veel zin in.

Deze blogpost heb je hier de afgelopen week kunnen lezen:

Hoe maak je mooie foto’s met fel licht en harde schaduwen?

Ook vierde ik International Women’s Day:

Een rondje internet voor in je weekend:

Ik ben dit boek aan het luisteren op Storytel en ik vind ‘m fantastisch. Hier vind je ‘m via bol.com als je liever leest

Deze man is hilarisch. ‘The dad who never really quite mastered the whole Lego thing” Ik ben dan wel geen vader, maar ik voel me eindelijk begrepen.

Deze binnenkijker

Gevonden via: My Modern Met

Ik vind DIY projecten altijd heel leuk, maar het moet wel heel simpel en snel te doen zijn. Dit is zo’n project dat zelfs ik zou kunnen doen. ♥

Dit design zou je bijvoorbeeld ook kunnen maken. Ook via SwissMiss

Zin om iets nieuws te leren? Toen ik net begon als fotograaf heb ik heel veel gehad aan CreativeLive. Deze week kun je de volgende workshops bekijken:

Nature Photography door Frans Lanting

How to bring your brand to life

Het idee achter CreativeLive is dat er heel veel workshops worden gegeven. Als je live kijkt kun je de workshop gratis volgen. Wil je een workshop terugkijken of een oude workshop kopen, dan kan dat ook.

Dit lees je volgende week:

Focus - planning - branding 2018

Via de mail krijg ik best vaak (vervolg) vragen over deze blogpost over hoe ik aan m’n klanten kom. Komende week laat ik je zien hoe ik m’n tijd indeel en hoe m’n marketingplan eruit ziet.

Ik hoop dat je net zo’n mooie week hebt gehad als ik. Wat zijn jouw plannen voor het weekend? Laat het me weten in de comments.

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Ilona Izabella
  9 maart 2018 at 12:15

  Wat een leuke spulletjes allemaal. Ik kom eigenlijk nooit bij de kringloop, maar jij hebt er wat pareltjes gevonden zeg. Dat ronde kleed is gaaf!

 • Reply
  A Fashion Taste
  9 maart 2018 at 16:22

  Allemaal heel leuke spulletjes heb je gevonden! Die witte schommel stoel van uit je zolder halen, is een goed idee! Die staat daar prachtig!

 • Reply
  Lisanne
  9 maart 2018 at 20:05

  Haha wat houd ik toch altijd van je Bits and Pieces! Die rode schoenen, ik zou ze kopen! 😍😍

 • Reply
  Tom Outdoor
  9 maart 2018 at 20:28

  Wat een leuk en divers blog!
  Voor iedereen wat leuks om te lezen en bekijken

 • Reply
  Lara | Schatreijk
  9 maart 2018 at 22:50

  Wat heb je toch een leuke en originele blog geschreven met voor iedereen wat wils. En trouwens wat heb je een hoop leuke spullen gescoord deze week! Dat kleed is een mooie eye catcher!

 • Reply
  Fleur
  10 maart 2018 at 08:10

  Wat een creatieve week en mooie vondsten bij de kringloop. Fijn weekend!

 • Reply
  Jorien
  10 maart 2018 at 09:05

  Oeh ik vind het altijd leuk om te zien welke pareltjes andere mensen in de kringloopwinkel vinden! Een nieuw kringloopwinkel is zeker gevaarlijk 😉

 • Reply
  Kimberley
  11 maart 2018 at 09:49

  Je hebt er wel goede kijk op, hoe je iets moois kan plaatsen in je huis of tuin. Ik moet echt dingetjes van pinterest afhalen om te kijken of het iets is voor ons huis. Leuk als je dat van jezelf al hebt.

 • Leave a Reply