0
Heleen Schrijvershof
Heleen Schrijvershof
Bits + Pieces Kringloop Lifestyle Op m'n nachtkastje Op pad

Bits + Pieces: een nieuwe bank, Leiden en weggelopen konijntjes.

Het is weer vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Bits + Pieces. In deze blogpost neem ik je op vrijdagen (als ik die week de mogelijkheid heb gehad om er eentje te maken) mee in mijn week en laat ik je mijn mooiste offline en online vondsten zien. Eigenlijk een beetje zoals ik fotoshoots en andere lievelingsdingen zoals de kringloop benader: laat het schatgraven maar beginnen.

Mijn Bits + Pieces

B+P Maart April 2018-3

B+P Maart April 2018-2

Omdat Menno en ik nooit weten wat we voor onze verjaardag willen (we zijn in maart en april jarig) gaan we altijd wat leuks doen. Deze keer gaan we nog een weekendje samen weg voor mijn verjaardag op 17 april en voor zijn verjaardag zijn we met z’n drieën naar deze film geweest:

Een fijne combinatie die voor kinderen en volwassenen leuk is. Vaak vind ik kinderfilms nog net iets te heftig voor Twan of oersaai voor mij. Deze film kan prima voor een jongen van 5.

B+P Maart April 2018-4

Twan is gek van Elvis, dus dit was een hit.

 

B+P Maart April 2018-8

Tijdens het paasweekend gingen we onverwachts lekker een nachtje slapen in Leiden. Ik vind Leiden zelf al een heel leuke stad, maar we zijn er vooral naartoe gegaan voor de musea: Gif in Naturalis, Hortus Botanicus en Space Expo in Noordwijk. Alle drie echt aanraders als je met (een) kind(eren) bent.

B+P Maart April 2018-9

B+P Maart April 2018-10

B+P Maart April 2018-11

B+P Maart April 2018-12

B+P Maart April 2018-5

Dit was nog een beetje stilte voor de storm, want een week later besloten de konijntjes dat de tuin alleen niet groot genoeg was om doorheen te huppelen. Ik had een nieuwe ren gekocht waar ze al een week in zaten en niks mee aan de hand was. Tot Menno de poort ging schuren. Precies toen besloten ze uit de ren te ontsnappen en ja, toen hing de poort er dus niet in. Ondertussen zijn ze weer terug. Eén groot voordeel van een klein dorp. Mensen zoeken met je mee en daardoor waren ze gelukkig na twee nachtjes alweer terug. -ondertussen staat de ren nog steviger vast en hangt de poort weer –

B+P Maart April 2018-25

Ongein uithalen is toch echt wel leuker met z’n tweetjes.

B+P Maart April 2018-13

Toen Menno in de Karwei was voor de poort zag hij een bank in de aanbieding staan waarvan hij wist dat ik ‘m heel mooi vond. We hadden eigenlijk helemaal geen bank nodig én hij was gereserveerd, maar toen ze die mensen niet konden bereiken mochten wij ‘m voor een mooi prijsje meenemen.

Het was echt heel tof, want de ene morgen wist ik nog niet dat we een nieuwe bank zouden krijgen en de volgende avond stond ‘ie er.

B+P Maart April 2018-15

B+P Maart April 2018-16

Je moet er even wat dingen voor aan de kant schuiven

B+P Maart April 2018-17

Maar dan heb je ook wat. Ik ben er echt super blij mee.

B+P Maart April 2018-18

Hoe leuk! Toen we een keer samen gingen lunchen stond er een hok met allemaal kuikentjes. Lente all over the place ♥

B+P Maart April 2018-19

Op weg naar de film om de verjaardag van een vriendin te vieren. Ik hou van die avonden waarop de zon zo laat ondergaat.  We gingen naar deze film die wat mij betreft ook echt een aanrader is:

B+P Maart April 2018-20

Op m’n Instagram Stories laat ik zoveel mogelijk OOTD foto’s zien met items van de kringloop. Wil je meer weten over hoe ik toffe dingen scoor bij de kringloop? Kijk dan even hier. 

B+P Maart April 2018-27

Deze rok is wel echt één van m’n fijnste vondsten van de afgelopen tijd. Samen met m’n rode kasjmieren trui die ik eerder al vond een lekkere vrouwelijke combi.

B+P Maart April 2018-28

Om ‘m dan weer af te wisselen met een wat stoerdere outfit de dag erna.

30087255_1816059162033776_3266422559612076032_n

En deze kon ik natuurlijk ook niet laten staan. Ze passen me helemaal niet, maar staan te pronken in m’n kantoor.

Wil je meer kringloop vondsten zien? Ik deel ze via m’n Instagram Stories.

B+P Maart April 2018-21

Wachten op opa en oma zodat we naar het strand kunnen.

B+P Maart April 2018-22

B+P Maart April 2018-23

Voor als je nog een leuk, simpel projectje zoekt voor in de tuin: zoek een aantal gladde, wat plattere stenen uit en maak er met een watervaste stift kruisjes en rondjes op en je hebt boter-kaas en eieren. Twan heeft er verrassend vaak en lang mee gespeeld met vriendjes.

B+P Maart April 2018-26

En verder werkte ik nog aan deze shoot en allerlei andere toffe samenwerkingen.

B+P Maart April 2018-2

B+P Maart April 2018-1

Deze blogposts heb je hier de afgelopen tijd kunnen lezen

Foto’s maken moeilijk? Hier vind je alle fotografie tips op een rijtje.

Welke lens koop je voor mooie foto’s?

Doet je camera niet wat jij wilt? Zo los je het op │ De 4 meest gestelde vragen beantwoord │

Een fotoshoot in een kas zonder bloemen │Achter de schermen │

Favoriete boeken

Ik luister best veel via Storytel. Als ik foto’s nabewerkt, tijdens het opruimen of als ik aan de kant van het zwembad zit (en ik niet de hele tijd op m’n telefoon wil kijken als m’n zoontje net mijn kant op kijkt) Deze boeken luisterde ik de afgelopen tijd:

Je houd van Nico Dijkshoorn of je vind ‘m verschrikkelijk. Ik ken niet veel mensen die ‘m maar zo-zo vinden. Zelf hoor ik bij de eerste categorie en heb Nooit Ziek Geweest bijna ‘uit’.

Op Storytel kun je sommige boeken ook lezen in plaats van luisteren en dat is met dit boek wel echt een feest.

In Nederland kun je ‘m niet kopen via bol.com, wel kun je de fysieke versie op Amazon vinden.

The woman I wanted to be van Diane von Furstenberg.

Ik hou altijd ontzettend van biografieën en deze is geen uitzondering.

Een rondje internet voor in je weekend

Deze Reverse Bucket List

Deze schilderijen

Ik vind dit dus echt een heel goed idee: een DIY gift box. Deze is voor coffee lovers, maar je kunt dit uiteraard doen met van alles. Het idee is niet nieuw, maar ik heb al nagedacht over een cocktail set met mooie glazen (altijd te vinden bij de kringloop) een mooie shaker en de ingrediënten van een favoriete cocktail. Of een chocolade box met de lekkerste chocolade die je kunt vinden samen met een magazine. Een boekenbox met een boek, oordopjes en een mooie set boekensteunen. Een kookbox met een set mooie lepels en peper en zout stel en een goede fles wijn. Heb je nog meer ideeën? Laat het weten in de comments.

Ik hoop dat je net zo’n mooie week hebt gehad als ik. Wat zijn jouw plannen voor het weekend? Laat het me weten in de comments.

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Elizabeth Seal
  3 mei 2018 at 12:05

  Aw such cute snaps and lovely things! Such a beautiful shoot and awww those bunnies!! So sorry my comment is in English, I’m having fun reading your blog through the Google Translate option haha 😀 it’s so pretty! xx

  elizabeth ♡ ”Ice Cream” whispers Clara
  (PS I’m hoping I might be able to entice you to follow each other on bloglovin haha xD)

  • Reply
   Heleen
   15 juni 2018 at 09:25

   Thanks Elizabeth!

  Leave a Reply