0
Al het moois
Bits + Pieces Lifestyle Op pad

Bits + Pieces: Otis Redding, een boektip en een videoclip op een ijsschots

Wat ga jij doen dit weekend? Ik ga me denk ik vooral verheugen op het concert van Kaleo waar ik dinsdag heen ga en verder lezen in You’ll grow out of it van Jessica Klein. Ik had er niet perse heel veel van verwacht, maar vind ‘m leuk!

Ik laat je zien hoe mijn afgelopen week eruit zag en heb wat lees en kijkvoer voor je verzameld voor in jouw weekend.

Bits & Pieces November 2017 week 2-1Bits & Pieces November 2017 week 2-2Bits & Pieces November 2017 week 2-3Bits & Pieces November 2017 week 2-4Bits & Pieces November 2017 week 2-5Bits & Pieces November 2017 week 2-6Bits & Pieces November 2017 week 2-7Bits & Pieces November 2017 week 2-8Bits & Pieces November 2017 week 2-9

Een rondje internet voor in je weekend:

8 Habits that every creative should have: an illustrated guide

Deze DIY

The one reason you are not a Multi-millionaire.

40 ways to live a full life │via Swissmiss │Even door de titel heenkijken misschien, maar de tips zijn zeker de moeite waard

Camera, instellingen en nabewerken

Voor deze foto’s gebruikte ik mijn m’n Sony RX100III

Als ik prive foto’s maak en ik wil snel even een foto maken, stel ik m’n camera in op de Aperture Priority. Ik ga dan meestal tussen de f1.8 en 2.8 zitten. Afhankelijk van of ik een onderwerp van dichtbij fotografeer en veel onscherpte op de achtergrond wil hebben of als ik een stad of gebouw op de foto zet en veel scherp wil hebben.

Deze foto’s heb ik heel licht nabewerkt in Lightroom. Ik heb de horizon rechtgezet als die niet helemaal perfect was, bij sommige foto’s iets meer licht toegevoegd en heel soms iets meer contrast meegegeven. Daarna heb ik al de foto’s licht nabewerkt in m’n favoriete programma: Alienskin. Hier zie je mijn workflow als ik foto’s nabewerk voor fotoshoots, hoe ik mijn foto’s in 5 minuten nabewerk en hoe je zwart wit foto’s maakt in Alienskin en Canva.

Wil je meer weten over de juiste instellingen over je belichtingsdriehoekdiafragma, sluitertijd en ISO waarde? Dan is Fotografie voor niet nerds misschien wel wat voor jou.

Eerst de kat uit de boom kijken? Neem dan een (gratis) kijkje in de bibliotheek vol fotografie goodies.

Ik hoop dat je een prachtig weekend hebt, maak er weer wat moois van en laat me weten hoe jouw week eruit zag!

Heleen Schrijvershof

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply