0
Heleen Schrijvershof
Bits + Pieces Lifestyle Op pad

Bits + Pieces

Vrijdag! En dat betekent (waarschijnlijk heel veel) maar in ieder geval ook: weer een nieuwe Bits + Pieces. Ik neem je mee in mijn eigen week en laat je mijn mooiste online vondsten zien.

DSC06002

DSC06036

Lego World Utrecht

IMG_20171023_114900

In principe zijn paaltjes om ómheen te rijden. Niet je auto om het paaltje heen parkeren. Gelukkig is dit de eerste keer dat ik ergens tegenaan zit en ik heb m’n rijbewijs al ongeveer 10 jaar,dus het valt mee.

IMG_20171027_161310

De beste kringloop vondst van de afgelopen tijd: houten blokjes met cijfers. Ik heb ook nog een setje met letters gescoord. ♥

IMG_20171024_142038

Wat doe je als je een beetje ziek bent? Lekker (een keer of vier) de finale van Heel Holland Bakt terugkijken

IMG_20171029_121822

Normaal ben ik wel een fan van de Ikea, maar deze zondag was het niet zo’n heel goed idee. Deze foto is meer een herinnering: kies een andere dag uit volgende keer!

DSC06155

DSC06139

DSC06108

Het voordeel van in een klein dorp wonen is dat je op school op excursie kunt naar een landbouwbedrijf.

Een rondje internet voor in je weekend

Deze bureaublad achtergrond voor November:

Deze Like Knows Like met Oliver Jeffers:

Meer toffe video interviews vind je hier

Deze foto serie: Human vs. Nature:

Deze prachtige serie van Niaz Uddin:

Kunst maken van wat een driejarige verzamelt:

Wat ga jij dit weekend doen? Vorige week dacht ik nog dat het me wel ging lukken om een museum in te duiken, maar dat zat er deze week niet echt in. Ik heb wél lekker gewerkt en dat kwam mooi uit, want daar had ik ontzettend veel zin in.

De komende week ga ik naar Soldaat van Oranje, nog meer werken en ik denk dat ik ga kijken of ik kan beginnen aan mooie gift guides voor komende december.

Camera, instellingen en nabewerken

Voor deze foto’s gebruikte ik mijn m’n Sony RX100III

Als ik prive foto’s maak en ik wil snel even een foto maken, stel ik m’n camera in op de Aperture Priority. Ik ga dan meestal tussen de f1.8 en 2.8 zitten. Afhankelijk van of ik een onderwerp van dichtbij fotografeer en veel onscherpte op de achtergrond wil hebben of als ik een stad of gebouw op de foto zet en veel scherp wil hebben.

Deze foto’s heb ik heel licht nabewerkt in Lightroom. Ik heb de horizon rechtgezet als die niet helemaal perfect was, bij sommige foto’s iets meer licht toegevoegd en heel soms iets meer contrast meegegeven. Daarna heb ik al de foto’s licht nabewerkt in m’n favoriete programma: Alienskin. Hier zie je mijn workflow als ik foto’s nabewerk voor fotoshoots, hoe ik mijn foto’s in 5 minuten nabewerk en hoe je zwart wit foto’s maakt in Alienskin en Canva.

Wil je meer weten over de juiste instellingen over je belichtingsdriehoekdiafragma, sluitertijd en ISO waarde? Dan is Fotografie voor niet nerds misschien wel wat voor jou.

Eerst de kat uit de boom kijken? Neem dan een (gratis) kijkje in de bibliotheek vol fotografie goodies.

Heleen Schrijvershof

Betere foto's = een betere website

neem een kijkje in de gratis bibliotheek vol extra tips, schema's, checklists en voorbeelden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Elke week krijg je van mij extra tips, goodies, visuals, verhalen of opdrachten die je niet op de blog leest. Spam? Dat is zo 2010!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  nicole
  8 november 2017 at 08:21

  Ik vind die blokjes met cijfers enorm leuk! Wat een fijne vondst zeg. Het lijkt een beetje op scrabble maar dan met cijfers.

  • Reply
   Heleen
   9 november 2017 at 19:40

   Ja tof hé? Ik heb er ook met letters, echt een hele fijne vondst inderdaad. Ik had die dag eigenlijk niet zo heel veel zin om naar de kringloop te gaan, maar ik ben heel blij dat ik het toch heb gedaan 🙂

 • Reply
  Marion
  8 november 2017 at 08:50

  Ja de Ikea kun je beter maar mijden op zondagmiddag. Zeker als je er naartoe gaat om te shoppen.
  p.s. veel plezier bij Soldaat van Oranje

  • Reply
   Heleen
   9 november 2017 at 19:42

   Het is me al een paar keer meegevallen, dus ik dacht: laat ik het nog eens proberen haha. Voortaan ga ik op de maandagmorgen ofzo 🙂

  Leave a Reply